Forum Chorych na stwardnienie rozsiane

Pełna wersja: Refluks, przełyk itp.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Hej. Mam pytanie.
Dwa miesiące temu zacząłem mieć problemy z przełykiem. Praktycznie nic nie mogłem przełknąć, a to co przełknąłem było zarzucane z powrotem do przełyku. Pojawiło się dość spore niedożywienie i w związku z tym zamontowano mi jejunostomię. Teraz jestem w większości żywiony sztucznie wprost do jelita czczego. Czy ktoś z Was miał lub ma podobny problem?
dziwnie to wygląda ale lekarze na pewno wiedzą co robią i działają jak należy. stosuj się do ich wytycznych i obserwuj czy czujesz się lepiej z dnia na dzień. w końcu organizm się przyzwyczai i będzie dobrze.
(21-07-2024, 15:42)norbud napisał(a): [ -> ]dziwnie to wygląda ale lekarze na pewno wiedzą co robią i działają jak należy. stosuj się do ich wytycznych i obserwuj czy czujesz się lepiej z dnia na dzień. w końcu organizm się przyzwyczai i będzie dobrze.
Proszę o usunięcie linku prowadzącego do reklamy nie mającej nic wspólnego z tematyką forum.