Forum Chorych na stwardnienie rozsiane
Solumedrol - Wersja do druku

+- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum)
+-- Dział: Leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-10.html)
+--- Dział: Rzuty i ich leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-34.html)
+--- Wątek: Solumedrol (/thread-13.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Solumedrol - hela - 17-11-2019

Przecież to że solu już nie działa nie znaczy że od razu masz mieć znów rzut. Po rzutach czasem nie wszystko wraca do normy, niektóre objawy zostają z nami na stałe niestety.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Solumedrol - hela - 17-11-2019

Póki sterydy działają człowiek jest jak nowy, z czasem przestają działać a przy jakimś pogorszeniu potrafią się odezwać pozostałości po rzutach, idź do neuro skoro bardzo Cię to niepokoi

Solumedrol - hela - 18-11-2019

Nie do końca, poprostu zostają jakieś pozostałości po rzucie, u mnie to jest np. słabsza lewa noga. Sterydy działają tak chyba z miesiąc dla tego przyjmuje się że w tym czasie nie powinno być rzutu.

RE: Solumedrol - hela - 20-11-2019

Mi dali w 2017 7x, poprawa była może po 5-tym, a porażenie nerwu twarzowego przeszło dopiero miesiąc po tym, po rehabilitacji przez ten miesiąc codziennie.

RE: Solumedrol - Beciaa05 - 20-11-2019

(20-11-2019, 12:35)JMonika79 napisał(a): Witam. Po ilu wlewach zauwazyliscie poprawę? Ja wczoraj skonczylam drugi, szalu nie ma Wam powiem Smutny początkowo powiedziano mi że będę miala 3 + sterydy w tabltkach do domu, przez to że nie ma większego postępu, mogą zostawic mnie na 5 x solu. Dzis mam mieć tez rezonans, ktory ma wyjaśnić co sie stalo , czy to poprostu rzut czy wina tec. Smutno mi jakoś
Ja miałam na zapalenie nerwu 5 dni i po drugim dniu byla juz poprawa a pozniej tez mialam sterydy w tabletkach do domu Oczko trzymaj sie.

RE: Solumedrol - goska71 - 21-11-2019

Hej, a u mnie to bylo tak dostalam 5 wlewow solu,po 2 juz czulam sie super,
prawa gira wrocila do normy ,a jak skonczylam brac solu ,gira znow sie zbuntowala',
mialam potem kontrolne mri z kontrastem i wszytko pogaszone,czyli solu zadzialal.
Nie smutaj sie Monia bedzie ok Uśmiech

RE: Solumedrol - magdasch - 04-12-2019

Jestem po drugiej kroplowce miałam ja o 15 wczoraj zasnęłam koło 1 dzisiaj już prawie 3 a ja dalej nie śpię czy tez macie po solu bezsenne noce ?

Solumedrol - hela - 04-12-2019

Ja prosiłam pielęgniarki o hydroksyzynę.

RE: Solumedrol - agula - 04-12-2019

(04-12-2019, 03:31)magdasch napisał(a): Jestem po drugiej kroplowce miałam ja o 15 wczoraj zasnęłam koło 1 dzisiaj już prawie 3 a ja dalej nie śpię czy tez macie po solu bezsenne noce ?

niestety to normalne,córka po solu też dostawała hydroksyzynę tylko trzeba uważać bo uzależnia i później bierze się coraz większe dawki, mówiła że  po niej spała, ale i tak bardzo czujnie

RE: Solumedrol - magdasch - 04-12-2019

Dzisiaj ostatnia kroplowke myśle ze wrócę do normy jestem trochę taka ogłuszona Ale to chyba tym nie spaniem mam nadzieje ze wróci wszystko do normy