Forum Chorych na stwardnienie rozsiane
Tecfidera - Wersja do druku

+- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum)
+-- Dział: Leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-10.html)
+--- Dział: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-11.html)
+--- Wątek: Tecfidera (/thread-258.html)

Tecfidera - hela - 05-07-2018

Trochę źle chodzę, dwa palce w prawej dłoni mają gorsze czucie, równowaga nie halo, i babiński w lewej stopie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

RE: Tecfidera - Blanka - 10-07-2018

Czy ktos moze wie czy przy tecfiderze mozna brac Bibloc 1,25mg na arytmie serca?kardiolog mowi ze mozna ale mam watpliwosci czy aby na pewno, bo chyba sie wczesniej z tec.nie spotkal

RE: Tecfidera - Beciaa05 - 10-07-2018

(10-07-2018, 16:48)Blanka napisał(a): Czy ktos moze wie czy przy tecfiderze mozna brac Bibloc 1,25mg na arytmie serca?kardiolog mowi ze mozna ale mam watpliwosci czy aby na pewno, bo chyba sie wczesniej z tec.nie spotkal

Blanka najlepiej spytać swojego neurologa który Cie prowadzi, bo On powinien wiedzieć najlepiej jakie leki można brać przy Tec. Ja miałam podobna sytuację gdzie mój rodzinny lekarz nie zna tec i nie wiedział czy mogę łączyć pewne leki, zadzwoniłam do swojej neuro i się wszystkiego dowiedziałamUśmiech

No moze jednak ktos wie.W ostatecznosci zadzwonię

Tecfidera - hela - 10-07-2018

Ja tez miałam takie kołatanie serca czasem, niskie ciśnienie, wysoki puls, rodzinny przepisał coś na zwolnienie serca, niezbyt regularnie to brałam, a odkąd jestem na tec wcale nie czuję że potrzebuję takich leków, ciśnienie nadal niskie, ale serducho nie szaleje, nie wiem czy to ma związek z tec, czy z tym że trochę przytyłam bo byłam bardzo chuda, ale i tak się cieszęUśmiech. Zapytaj lepiej neuro Blanka, w końcu po to jest żeby odpowiedzieć Ci na takie pytaniaUśmiech

RE: Tecfidera - Aneczka2018 - 10-07-2018

(10-07-2018, 16:48)Blanka napisał(a): Czy ktos moze wie czy przy tecfiderze mozna brac Bibloc 1,25mg na arytmie serca?kardiolog mowi ze mozna ale mam watpliwosci czy aby na pewno, bo chyba sie wczesniej z tec.nie spotkal

Hej. Ja od roku biorę tec i bibloc i to większa dawkę. Jest ok

O super! to sie ciesze ze ktos bierze. Dzieki wszystkim za odp. Ja tec.biore 10 dni i jestem bardzo zadowolona, skutki uboczne nie daja sie bardzo we znaki. Po 4 godz.od tabl.mam uczucie mega goraca karnacja jakbym dopiero z solarium wyszla na nogach czerwone placki mi sie robia i znikaja. Skora troche swedzi wszystko do wytrzymania.wczoraj 1x mi sie w glowie krecilo od 2 dni troche zamula mi zoladek ale i tak uwazam ze jest ok.A czy ktos sie moze w Gdyni leczy tec.?

RE: Tecfidera - Beciaa05 - 12-07-2018

(04-07-2018, 15:20)hela napisał(a): No i po wizycie rocznej, w rezonansie brak nowych zmian a te które są nie wzmacniają się po kontraście, edss z 3,5 na 3, czyli jest lepiej, ale trzeba więcej ćwiczyćUśmiech Kolejny rok z tec przede mnąUśmiech

Ja dziś byłam na badaniu krwi, bo miałam zrobić przed wizytą,która mam w poniedziałek po 3 miesiącach z Tec. Dostałam numer zlecenia i sprawdzilam sobie wyniki w Diagnostyce online i już są. Chciałabym Was Zapytać Ci co już mieli, na co patrza najbardziej jeśli chodzi o branie Tec,na limfocyty? Z góry dziękuję Uśmiech

Tecfidera - hela - 12-07-2018

Na limfocyty, no i czy wątroba zdrowaUśmiech

RE: Tecfidera - Beciaa05 - 12-07-2018

(12-07-2018, 18:02)hela napisał(a): Na limfocyty, no i czy wątroba zdrowaUśmiech

Jeśli chodzi o wątrobę to jest wzorowo, gorzej z limfocytami, mam wysokie, ale zastanawiam się czy to nie przez to, że ostatnio przechodziłam ospe.. Jakoś tak dziwnie się boję tej wizyty i omawiania wyników, wiem że to dopiero 3 miesiące ale coś dziwnie czuje, że ze względu na wynik będę miała zmieniony lek..