![]() |
|
Copaxone - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-10.html) +--- Dział: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-11.html) +--- Wątek: Copaxone (/thread-100.html) |
Copaxone - hela - 17-01-2018 Powiedz lekarzowi koniecznie o wszystkich nowych objawach, czasem pewnie każdy z nas ma takie nowości, ja mrowienia miałam i przed lekami i teraz tez czasem, tylko rzadziej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Copaxone - klaudia26 - 17-01-2018 Dopiero zaczęłaś brać lek więc może twój organizm tak zareagował na niego. Ja na początku miałam lekkie zawroty głowy ale po jakimś czasie minęły. Może jak się organizm przyzwyczai do "nowosci" to ci to minie. Ale na wizycie lekarzowi powinnaś o tym powiedzieć. RE: Copaxone - Monika - 18-01-2018 (16-01-2018, 23:49)Bubka napisał(a): Nie brałam już tabletek i wszystko było ok. Jakby nie Wy to dalej bym się nimi faszerowała. Super, że uniknęłaś tabletek i wszystko ok. Lżej dla wątroby! Pielęgniarka musiała pomylić Copaxone z interferonem.(17-01-2018, 18:01)Joanna82 napisał(a): Bubka, super, cieszę się bardzo. Te objawy raczej nie wiążą się bezpośrednio z leczeniem Copaxone. Ale oczywiście lepiej zapytaj lekarza podczas kontroli. Chyba, że coś by się znacząco pogorszyło -wtedy (na wszelki wypadek) skonsultuj się z lekarzem wcześniej. RE: Copaxone - Joanna82 - 22-01-2018 Hej, Bubka, jak idzie z zastrzykami? Jest tu ktoś kto się zna na głębokości wstrzyknięć ? Mam 1,68 wzrostu i waże 60 kg, pielęgniarka poleciła mi nastawić wstrzykiwacz na 10 mm. Zastrzyki bolą, ale do zniesienia. Za to rano po przebudzeniu mam takie zakwasy w brzuchu, jakbym zrobiła ze 100 brzuszków . Czy to znaczy; że jednak wbijam się za głęboko, w mięśnie? Powinnam wypróbować płycej ? RE: Copaxone - Bubka - 22-01-2018 Hej. Już jest coraz lepiej. Teraz nie wbijałam calej igły i mniej bolało . Tylko swędzi pozniej. RE: Copaxone - baryla1969 - 22-01-2018 (22-01-2018, 20:29)Joanna82 napisał(a): Hej, Bubka, jak idzie z zastrzykami? Cześć. No wiadomo że kobieca budowa i męska jest różna. Ale mi chłopowi przy 178 wzrostu i wtedy chyba 86 wagi pielęgniarka powiedziała, że 8 mm jest całkiem wystarczające. A i tak czasem jak robie w nogę czy jak to nawet zmniejszam jeszcze. RE: Copaxone - Joanna82 - 22-01-2018 Ok, dziękuję za informację, będę próbować płycej , zobaczymy czy będzie lepiej RE: Copaxone - MonikaP - 22-01-2018 (22-01-2018, 20:29)Joanna82 napisał(a): Hej, Bubka, jak idzie z zastrzykami? Ja mam 1,64 wzrostu, waże 62 i pielęgniarka zaleciła nastawienie wstrzykiwacza na 8 mm i jest ok RE: Copaxone - Bubka - 22-01-2018 W książeczkach które dostałam wyczytałam, że po wyciągnięciu z lodówki zastrzyk trzeba ogrzać. Ja wyciagam z lodowki i wbijam. A Wy ogrzewacie? RE: Copaxone - Joanna82 - 22-01-2018 Ja wujmuje ż lodówki na pół do godziny przed zastrzykiem |