![]() |
|
Szczepionka Covid-19 - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Życie codzienne z SM (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-5.html) +--- Dział: Codzienne sprawy a stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-36.html) +--- Wątek: Szczepionka Covid-19 (/thread-2752.html) |
RE: Szczepionka Covid-19 - yasmina - 25-06-2021 A ja umieram. Myślałam, że źle było po pierwszej dawce, ale teraz...Obudziłam się o 3 w nocy mokrusieńka, ledwo chodziłam, ręce gorące i stopy, głowa pęka...zaczęłam się zastanawiać czy to nie rzut. Wzięłam Paracetamol i udało mi się zdrzemnąć trochę. W ciągu dnia trochę przeszło, ale nie mam w ogóle siły, bolą mnie kości, mięśnie, zimno mi... RE: Szczepionka Covid-19 - yasmina - 28-06-2021 E-smka, dziś już bardzo dobrze, ale sobota też była kiepska, snułam się po domu jak zombiak , ręka i noga wróciły do normy, ale głowa bolała do wczoraj. A w niedzielę przyjechali nasi znajomi i wyciągnęli nas na wyprawę motocyklową. Głowa mnie nadal bolała, ale pomyślałam...co tam... . Przejechaliśmy 380km, przez Góry Opawskie...przy okazji pobytu w Czechach kupiłam czekolady Studenckie , po drodze wzięłam drugą tabletkę p/bólową i jak wróciliśmy do domu byłam jak nowo narodzona . Dzięki za zainteresowanie
RE: Szczepionka Covid-19 - AskaP - 28-06-2021 Ja jestem na Tec. Po pierwszej dawce tylko ból ręki przez 2 dni. Dziś przyjęłam drugą dawkę Pfizer. Zobaczymy jak będzie
RE: Szczepionka Covid-19 - Tosiia - 10-07-2021 Czy polecanie zaczerpnac opinii neurologa prowadzacego przed szczepieniem? Chcialabym zarejestrowac sie na szczepienie, ale zaczelam miec watpliwosci czy nie powinnam najpierw porozmawiac z neurologiem.
RE: Szczepionka Covid-19 - Anka - 10-07-2021 (10-07-2021, 00:36)Tosiia napisał(a): Czy polecanie zaczerpnac opinii neurologa prowadzacego przed szczepieniem?Ogólnie warto wszystko konsultować z neurologiem. Ja po dwóch dawkach Pfizera. RE: Szczepionka Covid-19 - Tosiia - 11-07-2021 (10-07-2021, 17:01)Anka napisał(a):(10-07-2021, 00:36)Tosiia napisał(a): Czy polecanie zaczerpnac opinii neurologa prowadzacego przed szczepieniem?Ogólnie warto wszystko konsultować z neurologiem. dzieki Anka Pojde do neurologa.Dam znac jak po szczepieniu. Tez chcialabym Pfizerem
RE: Szczepionka Covid-19 - alibaba - 12-07-2021 (06-01-2021, 14:26)gregory napisał(a): Polskie Towarzystwo Neurologiczne - PTN - O PTN - Aktualności - Stanowisko Sekcji SM i Neuroimmunologii PTN ws. szczepień przeciwko wirusowi SARS-CoV-2 chorych z SMJa właśnie zaczynam leczenie tecfiderą - dzięki za podpowiedź
RE: Szczepionka Covid-19 - Akinom - 12-07-2021 Jak zaczynasz to chyba limfocyty są jeszcze w porządku. Mi np. lekarka w poradni SM mówiła że przy Tec mogę się zaszczepić. Ja jej na to, że mam niskie limfocyty, a ona na to, żeby s się szczepić, a szczepionka najwyższej nie zadziała. I gdzie tu logika? Jak dla mnie to szkoda dawki. Wolę poczekać. RE: Szczepionka Covid-19 - Olaa - 22-07-2021 Czy ktoś przyjmujący immunosupresanty a będący już w pełni zaszczepiony badał sobie poziom przeciwciał? RE: Szczepionka Covid-19 - eapek - 18-08-2021 cześć a propo szczepienia. Biorę Tecfiderę i neurolodzy jak jeden mąż mówili szczepić się. No to się zaszczepiłem. Kilka godzin po byłem praktycznie sparaliżowny od pasa w dół przez kolejne 3 dni. Dopiero od 2 dni poruszam się o własnych siłach ale nie jest tak jak było przed szczepieniem. Zakładam pozotywnie że w końcu minie no ale biorąc zalecenia do szczepienia to nie spodziewałem się takiej reakcji organizmu. |