Forum Chorych na stwardnienie rozsiane
Szczepionka Covid-19 - Wersja do druku

+- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum)
+-- Dział: Życie codzienne z SM (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-5.html)
+--- Dział: Codzienne sprawy a stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-36.html)
+--- Wątek: Szczepionka Covid-19 (/thread-2752.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

RE: Szczepionka Covid-19 - yasmina - 25-06-2021

A ja umieram. Myślałam, że źle było po pierwszej dawce, ale teraz...Obudziłam się o 3 w nocy mokrusieńka, ledwo chodziłam, ręce gorące i stopy, głowa pęka...zaczęłam się zastanawiać czy to nie rzut. Wzięłam Paracetamol i udało mi się zdrzemnąć trochę. W ciągu dnia trochę przeszło, ale nie mam w ogóle siły, bolą mnie kości, mięśnie, zimno mi...

RE: Szczepionka Covid-19 - yasmina - 28-06-2021

E-smka, dziś już bardzo dobrze, ale sobota też była kiepska, snułam się po domu jak zombiak Wywracanie oczami , ręka i noga wróciły do normy, ale głowa bolała do wczoraj. A w niedzielę przyjechali nasi znajomi i wyciągnęli nas na wyprawę motocyklową. Głowa mnie nadal bolała, ale pomyślałam...co tam...  Duży uśmiech  . Przejechaliśmy 380km, przez Góry Opawskie...przy okazji pobytu w Czechach kupiłam czekolady Studenckie Duży uśmiech , po drodze wzięłam drugą tabletkę p/bólową i jak wróciliśmy do domu byłam jak nowo narodzona Duży uśmiech . Dzięki za zainteresowanie Serce

RE: Szczepionka Covid-19 - AskaP - 28-06-2021

Ja jestem na Tec. Po pierwszej dawce tylko ból ręki przez 2 dni. Dziś przyjęłam drugą dawkę Pfizer. Zobaczymy jak będzie Uśmiech

RE: Szczepionka Covid-19 - Tosiia - 10-07-2021

Czy polecanie zaczerpnac opinii neurologa prowadzacego przed szczepieniem?

Chcialabym zarejestrowac sie na szczepienie, ale zaczelam miec watpliwosci czy nie powinnam najpierw porozmawiac z neurologiem.

Uśmiech

RE: Szczepionka Covid-19 - Anka - 10-07-2021

(10-07-2021, 00:36)Tosiia napisał(a): Czy polecanie zaczerpnac opinii neurologa prowadzacego przed szczepieniem?

Chcialabym zarejestrowac sie na szczepienie, ale zaczelam miec watpliwosci czy nie powinnam najpierw porozmawiac z neurologiem.

Uśmiech
Ogólnie warto wszystko konsultować z neurologiem.
Ja po dwóch dawkach Pfizera.

RE: Szczepionka Covid-19 - Tosiia - 11-07-2021

(10-07-2021, 17:01)Anka napisał(a):
(10-07-2021, 00:36)Tosiia napisał(a): Czy polecanie zaczerpnac opinii neurologa prowadzacego przed szczepieniem?

Uśmiech
Ogólnie warto wszystko konsultować z neurologiem.
Ja po dwóch dawkach Pfizera.

dzieki Anka Uśmiech Pojde do neurologa.

Dam znac jak po szczepieniu. Tez chcialabym Pfizerem Uśmiech

RE: Szczepionka Covid-19 - alibaba - 12-07-2021

(06-01-2021, 14:26)gregory napisał(a): Polskie Towarzystwo Neurologiczne - PTN - O PTN - Aktualności - Stanowisko Sekcji SM i Neuroimmunologii PTN ws. szczepień przeciwko wirusowi SARS-CoV-2 chorych z SM

https://ptneuro.pl/pl/o_ptn/aktualnosci/stanowisko_sekcji_sm_i_neuroimmunologii_ptn_ws_szczepien_przeciwko_wirusowi_sars_cov_2_chorych_z_sm?fbclid=IwAR2Pt4EiKjXtag88lTnxk64aXey3CVs6wjLEGGuipc9Ui4cwHG_8lCaYeio
Ja właśnie zaczynam leczenie tecfiderą - dzięki za podpowiedźUśmiech

RE: Szczepionka Covid-19 - Akinom - 12-07-2021

Jak zaczynasz to chyba limfocyty są jeszcze w porządku. Mi np. lekarka w poradni SM mówiła że przy Tec mogę się zaszczepić. Ja jej na to, że mam niskie limfocyty, a ona na to, żeby s się szczepić, a szczepionka najwyższej nie zadziała. I gdzie tu logika?

Jak dla mnie to szkoda dawki. Wolę poczekać.

RE: Szczepionka Covid-19 - Olaa - 22-07-2021

Czy ktoś przyjmujący immunosupresanty a będący już w pełni zaszczepiony badał sobie poziom przeciwciał?

RE: Szczepionka Covid-19 - eapek - 18-08-2021

cześć
a propo szczepienia. Biorę Tecfiderę i neurolodzy jak jeden mąż mówili szczepić się. No to się zaszczepiłem. Kilka godzin po byłem praktycznie sparaliżowny od pasa w dół przez kolejne 3 dni. Dopiero od 2 dni poruszam się o własnych siłach ale nie jest tak jak było przed szczepieniem. Zakładam pozotywnie że w końcu minie no ale biorąc zalecenia do szczepienia to nie spodziewałem się takiej reakcji organizmu.