![]() |
|
Jakie suplementy stosujecie na co dzień? - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-10.html) +--- Dział: Suplementy (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-13.html) +--- Wątek: Jakie suplementy stosujecie na co dzień? (/thread-15.html) |
RE: Jakie suplementy stosujecie na co dzień? - Bubulina1 - 24-09-2023 Ale to nie marycha... Chyba pomyliłaś preparaty. Lusi chodziło raczej o tą maryśkę A tak w ogóle to preparat ma zawierać nie tylko CBD, ale i THC. U nas jest dopuszczony Sativex, ale cenę ma kosmiczną Ciekawa jestem tego czeskiego specyfiku.
RE: Jakie suplementy stosujecie na co dzień? - ToMeK71 - 28-04-2024 Ja biorę takie specyfiki : 1. Witamina D 2. Witamina B complex od b1 do b12 wszystkie 3. Witamina C 4. ZMA 5. W dni treningowe przetreningówka z cytruliną, beta alaniną, betainą, argininą, tauryną, kwasem foliowym, choliną i tyrozyną 6. Aminokwasy 7. Tribulus terrestris 8. Omega 3 9. Kwercetyna 10. Colostrum 11. Urydyna 12. Fostatydylocholina 13. Kolagen 14. Glukozamina 15. Wapń koralowy 16. Glutamina 17. Izolat białka grochu RE: Jakie suplementy stosujecie na co dzień? - Bubka - 29-04-2024 O trochę tego przyjmujesz. Dnia by mi zabrakło
RE: Jakie suplementy stosujecie na co dzień? - ToMeK71 - 29-04-2024 (29-04-2024, 00:11)Bubka napisał(a): O trochę tego przyjmujesz. Dnia by mi zabrakło Na szczęście jakoś się z tym wszystkim wyrabiam hehehe:-) RE: Jakie suplementy stosujecie na co dzień? - Tosiia - 10-06-2024 Zamowilam Kolagen ... bede suplementowala go pierwszy raz. Tak mysle, ze chyba przez spoleczenstwo zaczelam bac sie starzenia skory. Mimo ze nadal wygladam dosc mlodo juz mam zmarszczki czolowe. Moje kolezanki zaczely botoks robic - ja tego nie chce, ale jednak jakis wplyw na mnie wywarly ... RE: Jakie suplementy stosujecie na co dzień? - calour - 24-02-2025 Nie biorę na razie żadnych suplementów poza witaminą D3 jesienią oraz zimą kiedy w organizmie ma się niedobory. Oprócz tego lubię wypić sobie z rana jakąś dobra kawę Ostatnio kupiłem sobie nowy ekspres do kawy tak więc z niego korzystam - szczególnie,ze wcześniej piłem normalną fusiastą kawę.Jeżli zależy Wam tutaj na czymś porządnym, polecam wziąc pod uwagę wynajem expresów do kawy w Tchibo Coffee Service. Firma oferuje najwyższej jakości urządzenia do parzenia kawy w firmie. RE: Jakie suplementy stosujecie na co dzień? - Zo_oL - 24-02-2025 (22-09-2016, 22:52)Antonio napisał(a): Ja dodam jeszcze ACL - taki preparat dla sportowców i pakerów, ale mam wrażenie, że bardzo pomaga: Ciekawy suplement, juz zamowilem. Moja lista: doxar 4mg (pomaga rozkurczowo na cewke moczowa) wit d 4000iu (lepszy refleks) bor 3mg (zwieksza przyswajalnosc wit d o 40%) [czuje to ze pomaga] ACL - zamowilem jeszcze nie bralem do tego regularnie jem: -bialka -siemie lniane -syrop z sosny, z wit c, z wit b12 RE: Jakie suplementy stosujecie na co dzień? - Lindus - 25-02-2025 (24-02-2025, 11:07)Zo_oL napisał(a):Możesz także pomyśleć o dodaniu omega-3 (np. z ryb) ma właściwości przeciwzapalne i może wspomóc pracę układu nerwowego. zauważasz jakieś zmiany po wprowadzeniu tych dodatków?(22-09-2016, 22:52)Antonio napisał(a): Ja dodam jeszcze ACL - taki preparat dla sportowców i pakerów, ale mam wrażenie, że bardzo pomaga: |