![]() |
|
Teryflunomid (Aubagio) - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-10.html) +--- Dział: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-11.html) +--- Wątek: Teryflunomid (Aubagio) (/thread-743.html) |
Teryflunomid (Aubagio) - hela - 20-02-2020 Super że nie masz nowych zmian z kręgosłupem gorzej ale rehabilitacja działa cuda na szczęście ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Teryflunomid (Aubagio) - klaudia26 - 21-02-2020 Pytałam o to i lekarz powiedział że do aubagio akurat to nie bardzo pasuje. Kazał mi iść do gastroenterologa bo powiedział że choroby autoimmunologiczne lubią się łączyć i żeby sprawdzić czy coś się do sm tam nie dołączyło RE: Teryflunomid (Aubagio) - klaudia26 - 21-02-2020 No tak pisałam Ci ![]() Zapiszę się na wizytę do tego gastroenterologa i zobaczymy co tam stwierdzą... RE: Teryflunomid (Aubagio) - fruu - 16-04-2020 Hej, jakiś czas temu pisałem, że zacząłem łykać Bactilac by jakoś ograniczyć regularne i upierdliwe biegunki związane z łykaniem aubagio. Do niedawna biegunkę miałem średnio co dwa tygodnie przez tydzień. I musiałem bardzo uważać, by na czas zdążyć do toalety. Obecnie problemy mam nie tylko rzadziej, ale też o wiele łatwiej mi ustrzec się sytuacji, w których toaleta wydaje się być tak odległa ;-) Odnoszę wrażenie, że mi pomogło. Na Bactilac zdecydowałem się z uwagi na cenę a nie ten konkretny produkt. Teryflunomid (Aubagio) - hela - 16-04-2020 No i super że pomogło ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Teryflunomid (Aubagio) - barbello - 19-11-2020 Dawno mnie nie bylo. Ale kilka slow. Juz nie biore Aubagio, bo w moim przypadku nic nie wnioslo w leczenie. Nie mialem, przy nim zadnych skutkow ubocznych (bralem go przez 1 rok). Dzisiaj wlasnie przyjmuje 3 dawke Ocrelizumab (ocrevus) i chyba wreszcie “to jest to”. W razie pytan, chetnie sluze pomoca. Zdrowka
RE: Teryflunomid (Aubagio) - Orchidea ponownie - 19-11-2020 Ja dopiero zaczęłam Aubagio. Po tecfiderze i Avonexie to mój trzeci lek w ciągu roku. Mam nadzieje, że będzie dobrze. (19-11-2020, 12:46)barbello napisał(a): Dawno mnie nie bylo. Ale kilka slow.Super, że wreszcie trafiłeś na lek który Ci pasuje. Kciuki. RE: Teryflunomid (Aubagio) - gregory - 19-11-2020 A na jakiej podstawie piszesz ze "chyba wreszcie to jest to". Co takiego wniósł nowy lek? RE: Teryflunomid (Aubagio) - barbello - 19-11-2020 Z samopoczucia. Zero ubocznych objawow, nie mam przeczulicy, nie kreci mi sie w glowie. Czekam jeszcze na wynik rezonansu i mysle, ze on tez bedzie lepszy niz poprzednio. RE: Teryflunomid (Aubagio) - Orchidea ponownie - 19-11-2020 (19-11-2020, 20:58)barbello napisał(a): Z samopoczucia. Zero ubocznych objawow, nie mam przeczulicy, nie kreci mi sie w glowie. Czekam jeszcze na wynik rezonansu i mysle, ze on tez bedzie lepszy niz poprzednio.Liczy się to jak ty się czujesz. Brawo. |