![]() |
|
cześć - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Ogólne (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-1.html) +--- Dział: Przedstaw się (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-4.html) +--- Wątek: cześć (/thread-1123.html) |
RE: cześć - Pucu - 21-03-2018 z tym interferonem szybko jak szybko, w lipcu miałem diagnozę a końcem października byłem juz po pierwszym zastrzyku, ale mogłoby się to odbyć wszystko troszkę wcześniej, bo podczas pierwszej diagnostyki lekarze oparli się tylko na rezonansie, od razu sterydy i po tygodniu puścili mnie do domu, następnie juz trafiłem do odpowiednich ludzi i się okazało że podstawą jest punkcja żeby dostać sie do programu i tak czekaliśmy 2 miesiące aż się wypłuczą sterydy i będzie można zrobić dokładne badania, no i później juz poszło w miarę sprawnie. (21-03-2018, 12:26)Anka napisał(a): Czesc! Ja od wrzesnia zeszlego roku rowniez na betaferonie. Dobrze, ze skutki uboczne ci nie dokuczaja! Anka a Ty jak znosisz te cudowne zastrzyki ? RE: cześć - kasia1312 - 21-03-2018 Witaj Damian
RE: cześć - Anka - 21-03-2018 (21-03-2018, 12:41)Pucu napisał(a): z tym interferonem szybko jak szybko, w lipcu miałem diagnozę a końcem października byłem juz po pierwszym zastrzyku, ale mogłoby się to odbyć wszystko troszkę wcześniej, bo podczas pierwszej diagnostyki lekarze oparli się tylko na rezonansie, od razu sterydy i po tygodniu puścili mnie do domu, następnie juz trafiłem do odpowiednich ludzi i się okazało że podstawą jest punkcja żeby dostać sie do programu i tak czekaliśmy 2 miesiące aż się wypłuczą sterydy i będzie można zrobić dokładne badania, no i później juz poszło w miarę sprawnie. RE: cześć - Bubka - 21-03-2018 (21-03-2018, 12:03)Pucu napisał(a): W tym roku stuknie mi 30 , tak na dobrą sprawę to pierwszy rzut miałem tydzień przed 29 urodzinami taka sytuacja się zdarzyła, zaczęło się od podwójnego widzenia i jak na razie to by było na tyleHej to tak jak u mnie. Przed 29 ur zaczely się dziadz dziwne rzeczy ze mna. Tak to już bywa. Powodzenia RE: cześć - hela - 21-03-2018 cześć, witaj
RE: cześć - Pucu - 21-03-2018 (21-03-2018, 15:02)Bubka napisał(a):(21-03-2018, 12:03)Pucu napisał(a): W tym roku stuknie mi 30 , tak na dobrą sprawę to pierwszy rzut miałem tydzień przed 29 urodzinami taka sytuacja się zdarzyła, zaczęło się od podwójnego widzenia i jak na razie to by było na tyleHej to tak jak u mnie. Przed 29 ur zaczely się dziadz dziwne rzeczy ze mna. Tak to już bywa. Powodzenia Ja już planowałem grilla a tu nagle jebudu i widze podwójnie wiec zamiast imprezki urodzinowej był SOR i tydzien na sterydach RE: cześć - hela - 21-03-2018 (21-03-2018, 15:14)Pucu napisał(a):Ja też ostatnie urodziny przeleżałam na solu... taki prezent(21-03-2018, 15:02)Bubka napisał(a):(21-03-2018, 12:03)Pucu napisał(a): W tym roku stuknie mi 30 , tak na dobrą sprawę to pierwszy rzut miałem tydzień przed 29 urodzinami taka sytuacja się zdarzyła, zaczęło się od podwójnego widzenia i jak na razie to by było na tyleHej to tak jak u mnie. Przed 29 ur zaczely się dziadz dziwne rzeczy ze mna. Tak to już bywa. Powodzenia RE: cześć - Bubka - 21-03-2018 He he to mieliśmy super prezenty ? Oj zamiast wyszly ?
RE: cześć - Chmurka - 21-03-2018 (21-03-2018, 11:46)Pucu napisał(a): siemanko wszystkim z tej strony Damian, kolejny sm-owiec do kolekcji : Witaj Damian ![]() Też biorę betaferon i też od października, ale roku 2016 ![]() Są momenty że mam dość, wkłucie raz boli a raz nie. Gorzej potem, bo zostaje ślad, i w miejscu wkłucia jest ból przy dotyku, jak w przypadku siniaka. Ale poza tym nie ma tragedii chyba. W moim przypadku wg rezonansu z października 2017r. jest lepiej. Życzę tego samego, żeby lek zadziałał!!
RE: cześć - Miriam - 21-03-2018 Cześć, u mnie też 30 w tym roku, a diagnoza w zeszłym U mnie też zaczęło się od podwójnego widzenia. Piątka!
|