![]() |
|
Ocrevus - Ocrelizumab, początek leczenia - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-10.html) +--- Dział: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-11.html) +--- Wątek: Ocrevus - Ocrelizumab, początek leczenia (/thread-11719.html) Strony:
1
2
|
RE: Ocrevus - Ocrelizumab, początek leczenia - ToMeK71 - 10-05-2024 10.05.2024 Dzisiaj czuje się trochę słabiej, nie wiem jak to opisać, nie senność , nie brak sił, coś pomiędzy ale nie do końca. Po pierwszym 300ml tego nie było, co zdziwiło Panią z programu leczenia, ponoć rzadko się tak zdarza. Dziś właśnie to wystąpiło. Zobaczymy jak długo potrwa. Po za tym delikatne rozdrażnienie i agresja, chyba wina Solu-medrolu. Rano czułem specyficzne " działanie " przysadki. Myślę że na dniach hormony wrócą do normy. RE: Ocrevus - Ocrelizumab, początek leczenia - agica - 08-07-2024 Hej, dawno mnie nie było, ale wiele się działo. Dzidzia ma już 20 miesięcy, ma się dobrze. Ja od pewnego czasu słabiej, na Tec od diagnozy, ale doszła zmiana bez rzutu i ogólnie gorzej się czuję. Od września przechodzę na Ocrevusa. Wszystkich mocno pozdrawiam
RE: Ocrevus - Ocrelizumab, początek leczenia - yasmina - 09-07-2024 Zdrowia i siły Ci życzę kochana Uściskaj Dzidzię. Będziecie może w Karpaczu? RE: Ocrevus - Ocrelizumab, początek leczenia - agica - 10-07-2024 (09-07-2024, 21:17)yasmina napisał(a): Zdrowia i siły Ci życzę kochana Bardzo dziękuję Aniu ostatnio gorszy czas i nie chodzę do pracy, ale wszystko wynagradza Ancia ![]() Ojj, niestety nie wybieram się. Mocno ściskam
RE: Ocrevus - Ocrelizumab, początek leczenia - MajaMi - 18-07-2024 Witam. Ja po dwóch połóweczka. Mam wrażenie, że się pogarsza? RE: Ocrevus - Ocrelizumab, początek leczenia - agica - 19-07-2024 (18-07-2024, 07:44)MajaMi napisał(a): Witam. Ja po dwóch połóweczka. Mam wrażenie, że się pogarsza? Ja jeszcze nie zmieniłam leku, ale ostatni czas i samopoczucie przypomina mi początki choroby. Trzymam kciuki, żeby była poprawa. RE: Ocrevus - Ocrelizumab, początek leczenia - Ask - 06-01-2025 Co jest lepsze ocrevus czy mabthera? RE: Ocrevus - Ocrelizumab, początek leczenia - Zo_oL - 06-01-2025 (10-05-2024, 11:26)ToMeK71 napisał(a): 10.05.2024 Cześć, dostałem diagnozę SM pierwotnie postępujące 04.2024, zdianozowano mnie po 13 latach po "pierwszych objawach". 10.2024 dostałem ocrevus w 2 dawkach po 300ml. Piszę z pytaniem jak Ty się czujesz? Ja średnio efekt/poprawę widzę. Rozumiem, że poprawy nie będzie tylko zatrzymanie pogarszania ale rehabilituje się a to średnio "pomaga" RE: Ocrevus - Ocrelizumab, początek leczenia - Tosiia - 07-01-2025 (06-01-2025, 18:45)Ask napisał(a): Co jest lepsze ocrevus czy mabthera? Chyba Ocrevus, bo jest lekiem nowszej generacji, ale lepiej porozmawiac z lekarzem dlaczego oferuje Tobie Mabthera (jakie ma ku temu przeslanki). Mabthera jest często wybierany w leczeniu SM jako off-label. |