![]() |
|
Rzut a brak wzmocnienia po kontraście - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-10.html) +--- Dział: Rzuty i ich leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-34.html) +--- Wątek: Rzut a brak wzmocnienia po kontraście (/thread-1360.html) Strony:
1
2
|
Rzut a brak wzmocnienia po kontraście - hela - 13-07-2018 Mhmm, no ja miałam tą zmianę aktywną w rdzeniu właśnie i całą masę starych, nie aktywnych w mózgu, Karcia a może zrób MRI rdzenia z kontrastem prywatnie, i idź z tym do innego neuro? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Rzut a brak wzmocnienia po kontraście - Karcia86 - 13-07-2018 (13-07-2018, 16:30)hela napisał(a): Mhmm, no ja miałam tą zmianę aktywną w rdzeniu właśnie i całą masę starych, nie aktywnych w mózgu, Karcia a może zrób MRI rdzenia z kontrastem prywatnie, i idź z tym do innego neuro? Koncem przyszlego tyg beda wyniki z punkcji. A 23 go jestem umowiona prywatnie do neurolog Iwony Rościszewskiej- Żurkowskiej. Ona zajmuje sie stwardnieniem i kwalifikuje do programu w jednym szpitali na Podkarpaciu. Zobaczymy co powie. Jak mogli mi nie zrobić rezonansu rdzenia to ja nie pojmuje. Teraz umieram z nerwow ze i w rdzeniu masa zmian, szczegolnie ze szyja boli juz z pół roku i ciżko nawet na boki poruszac. Wspominalam o tym w szpitalu i nic. Puscili mimo uszu. Probowalam sie dostac do prof. Haliny Bartosik-Psujek ale terminy prywatnie dopiero na listopad... Rzut a brak wzmocnienia po kontraście - hela - 13-07-2018 Mnie nic w szyi nie bolało, może masz coś z kręgosłupem, i coś podrażnia nerwy, jakby nas zmiany bolały to byłoby prościej ich szukać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Rzut a brak wzmocnienia po kontraście - Karcia86 - 13-07-2018 (13-07-2018, 18:40)hela napisał(a): Mnie nic w szyi nie bolało, może masz coś z kręgosłupem, i coś podrażnia nerwy, jakby nas zmiany bolały to byłoby prościej ich szukać Sama juz nie wiem. Mialam jeszcze rtg odcinka szyjnego robione przed pojsciem do szpitala, skierowanie od lekarza rodzinnego dostałam w zwiazku z zawrotami glowy. I nic, rtg wyszlo dobrze. Wiem, że stres nie wskazany, ale nijak nie moge sie ogarnąć. RE: Rzut a brak wzmocnienia po kontraście - Blanka - 14-07-2018 Zmiany w rdzeniu nie bolą daja tylko neurologiczne objawy np brak czucia w nodze RE: Rzut a brak wzmocnienia po kontraście - Natasza - 15-07-2018 Ja podczas rzutu miałam między innymi drętwienie tylu głowy, szyi, ucha. Myślałam, że mam coś z kręgosłupem w odcinku szyjnym ( lekarz na SOR mnie jeszcze w tym utwierdził). Ostatecznie okazało się, że miałam aktywne zmiany kilka mniejszych w mózgu i jedno większe w rdzeniu. Oprócz nich masę nieaktywnych (nie do policzenia) RE: Rzut a brak wzmocnienia po kontraście - poziomka - 31-10-2019 mi też powiedzieli, że przy rzucie nie mam wzmocnienie po kontraście, miałam tylko MRI głowy i po miesiącu wzięli mnie do programu w Łodzi. |