![]() |
|
Spełnianie marzeń mimo sm:) - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Pozostałe (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-8.html) +--- Dział: Porozmawiajmy - nie tylko o SM (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-54.html) +--- Wątek: Spełnianie marzeń mimo sm:) (/thread-1470.html) |
RE: Spełnianie marzeń mimo sm:) - hela - 31-08-2018 (31-08-2018, 11:28)Bubka napisał(a): Super dziewczyny. Hela dobry pomysł z tym wątkiem. Z uśmiechem to czytałam. I o to chodziło, każdy z nas jest dumny z takich swoich małych/wielkich zwycięstw, i dobrze się jest takimi rzeczami podzielić, zwłaszcza z osobami które sobie zdają sprawę z tego jaki to czasem jest wysiłek
RE: Spełnianie marzeń mimo sm:) - zyga - 15-11-2018 Moje marzenie to podróże motocyklem po Europie, w zeszłym roku bylem na Bałkanach i Grecji ale wtedy jeszcze bez diagnozy W następnym roku tez chciałem gdzieś dalej jechac... Turcja moze Hiszpania... ale czy to sie uda zweryfikuje życie :-) Jak wiadomo daleka podróż motocyklem to wysilek, a jeszcze ciuchy motocyklowe, kask w których jest nie oszukujmy sie bardzo cieplo do tego temperatury np. w takich krajach jak wymienilem i ogolnie. To nie sa dobre warunki dla "twardziela" to sprzyja rzutom, ale... jesli tylko nie wydarzy sie nic co mogłoby mnie powstrzymac to jade ! Zawsze bylem nastawiony zeby dojechać jak najdalej... dlugie dystanse... dlugie całodzienne przeloty... to bylo meczace ale jaki bylem szczęśliwy ehhh... teraz trzeba będzie zredukowac przeloty, dystanse i robic częściej przystanki... w kazdym badz razie bede latał motocyklem jak dlugo to tylko będzie mozliwe bo to moja pasja, na motocyklu staje sie wolny a to poczucie wolności nawet przez chwilę... to cos pieknego RE: Spełnianie marzeń mimo sm:) - agica - 16-11-2018 (15-11-2018, 23:47)zyga napisał(a): Moje marzenie to podróże motocyklem po Europie, w zeszłym roku bylem na Bałkanach i Grecji ale wtedy jeszcze bez diagnozy super powodzenia, trzeba korzystać z życia
RE: Spełnianie marzeń mimo sm:) - Akinom - 16-11-2018 Piękne marzenie :-) A ja bym kiedyś chciała polatac w tunelu aerodynamicznym. I kiedyś to zrobię. RE: Spełnianie marzeń mimo sm:) - Kaczucha - 05-02-2019 Czesc! ja jestemw trakcie diagnozy, leżę właśnie w szpitalu i choć nie jest łatwo bo napatrze sie tu i naslucham roznych historii staram sie szukac tych pozytywnych stron i myslec dobrze. W domu czeka na mnie dwojka dzieciakow (Adas i Wojtus) i juz sie doczekac nie moge kiedy ich przytule i bede mogla do nich wrocic i po prostu żyć...
RE: Spełnianie marzeń mimo sm:) - mufa - 05-02-2019 Kaczucha najważniejsze że masz dla kogo żyć bo to pomaga. I pamiętaj że są gorsze choroby niż SM Spełnianie marzeń mimo sm:) - Polly - 05-02-2019 Kaczucha tydzień temu byłam dokładnie w tym samym miejscu co ty. Działaj zadaniowo, wszystko będzie dobrze. Będziesz normalnie żyć, leki są coraz skuteczniejsze, naukowcy mądrzy, lekturze doświadczeni... obejrzyj sobie jakiś serial już niedługo domek!
RE: Spełnianie marzeń mimo sm:) - Kaczucha - 06-02-2019 Dziekuje za slowa wsparcia, jak ja sie ciesze, ze tu trafiłam ! RE: Spełnianie marzeń mimo sm:) - mufa - 06-02-2019 Kaczucha "w kupie" siła RE: Spełnianie marzeń mimo sm:) - Benita - 02-05-2023 (15-11-2018, 23:47)zyga napisał(a): Moje marzenie to podróże motocyklem po Europie, w zeszłym roku bylem na Bałkanach i Grecji ale wtedy jeszcze bez diagnozy Polecam Yasminke ona na motorowe doświadczenie z SM. Myślę że łatwo ci pójdzie jak tylko nam opowie ostatnie przygody ![]() (05-02-2019, 16:23)Kaczucha napisał(a): Czesc! ja jestemw trakcie diagnozy, leżę właśnie w szpitalu i choć nie jest łatwo bo napatrze sie tu i naslucham roznych historii staram sie szukac tych pozytywnych stron i myslec dobrze. W domu czeka na mnie dwojka dzieciakow (Adas i Wojtus) i juz sie doczekac nie moge kiedy ich przytule i bede mogla do nich wrocic i po prostu żyć... I to też już jest piękne marzenie. Ja też myślę Akinom, że to szczęśliwe dziecko. Myślę że ty podwójnie cudu dokonałaś. Nie wiem dlaczego ale bardzo cię lubię ![]() Odnośnie marzeń to potrzeba mi więcej czasu, bo jak się rozpiszę to..... uważam że wszystkie marzenia są na miarę naszych możliwości, ale moje najważniejsze to dożyć w dobrym stanie pełnoletności mojej 17 miesięcznej córki Nel, syn ma w tym miesiącu 18 lat, także jeden prawie ogarnięty
|