![]() |
|
Czesc Wszystkim - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Ogólne (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-1.html) +--- Dział: Przedstaw się (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-4.html) +--- Wątek: Czesc Wszystkim (/thread-1630.html) |
RE: Czesc Wszystkim - zyga - 15-11-2018 No biore ten betaferon dopiero 4tyg to pewnie nawet nie zaczął działać, podobno po 6tyg Leczy się ktos z was betaferonem? zreszta nie bede w powitalni sie bawil w sto pytan do, tylko poszukam na forum RE: Czesc Wszystkim - agica - 15-11-2018 (15-11-2018, 18:52)zyga napisał(a): Dziekuje za dobre słowo zobaczysz minie ten najgorszy okres po diagnozie i póki leki zaczną działać. Staniesz na nogi i będzie dobrze, ale musisz być silny. Wytrwałości trzymaj się. Masz dla kogo walczyć RE: Czesc Wszystkim - zyga - 15-11-2018 Dzięki Ci wielkie az serducho rosnie :-) RE: Czesc Wszystkim - Joanna - 15-11-2018 (15-11-2018, 18:52)zyga napisał(a): Dziekuje za dobre słowo Cześć Przede wszystkim nie można się uzalac nad sobą. Ta choroba to i tak lepsza z opcj, która mogła Cię spotkać. Z SM trzeba żyć normalnie. Przejmując się i myśląc co może być itp. pogłębiasz stres, który niczemu nie służy. Masz kochająca żonę i walcz dla niej, nie przysparzaj Jej dodatkowych zmartwień i uwierz mi, że nawet z beznadziejnych stanów da się wyjść obronną ręką, jeżeli tylko będziesz chciał. Psychika działa wiele. Nie wolno się poddać i załamywać. Trzymam kciuki i wracaj szybko do zdrowia Wierzę, że Ci się uda
RE: Czesc Wszystkim - zyga - 15-11-2018 Dziękuję bardzo :-) RE: Czesc Wszystkim - zyga - 16-11-2018 Tak jeszcze dorzucę ze z pierwszym rzutem chodzilem i pracowałem normalnie okolo miesiac czasu. Rano wstawalem i musiałem rozruszac troche nogi bk po nocy byly zdretwiałe, noi ten brak czucia. Przez dzień w pracy bylo dobrze, (pracuje na budowie) normalnie sie ruszalem tylko ten brak czucia. Po pracy za to ekstremalne zmęczenie... dętka... najgorzej bylo w weekendy bo brak ruchu, lezenie przed tv co sprzyjalo drętwieniu nóg a najgorzej sie czułem po sterydach jak wyszedłem ze szpitala, o Boze... kilka nocy pod rzad pobudka co godzine siku Poty mnie tak zlewaly ze podkoszulek, poduszka i materac bylo mokre jakby wiadro wody wylano RE: Czesc Wszystkim - WorkBorg - 16-11-2018 No na sterydy ludzie rożnie reagują. Ja ich nie znoszę, toteż przyjąłem tylko raz, przy diagnozie 7 lat temu. Na szczęście nie miałem od tego czasu na tyle mocnych rzutów, żeby decydować się na sterydy. RE: Czesc Wszystkim - Anka - 16-11-2018 (16-11-2018, 21:06)zyga napisał(a): No ja mialem w Sierpniu 1szy rzut we wrześniu diagnoze i teraz listopada drugi rzut... kur...! to tylko 2miechy odstepu... Ale lek jeszcze w pelni nie dziala tak naprawde. Przykro mi ze ci choroba tak daje po du.... ale mi lekarz mowil ze te 3-4 mce mija zanim lek zacznie działac RE: Czesc Wszystkim - Natasza - 17-11-2018 Hej. Ja biorę betaferon. Tak naprawdę ja po 8 miesiącach od Solu i 5 po rozpoczęciu Betaferonu zaczęłam się czuć tak jakby choroba mnie nie dotyczyła. Także daj sobie czas
RE: Czesc Wszystkim - zyga - 17-11-2018 Jutro rano ostatnia dawka sterydu i do domu, i biore L4 na tydzień bo pewnie będzie tak jak ostatnio po sterydach... pozamiata mnie nieźle :-) Ale w trakcie podawania czuje się fajnie... najgorzej po odstawieniu... |