![]() |
|
chyba jestem chora - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Czy to stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-6.html) +--- Dział: Czy moje objawy świadczą o stwardnieniu rozsianym? (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-17.html) +--- Wątek: chyba jestem chora (/thread-1947.html) Strony:
1
2
|
RE: chyba jestem chora - magdas5 - 28-03-2019 (28-03-2019, 17:23)Beciaa05 napisał(a):(27-03-2019, 10:51)Tosia napisał(a): Hej mam do Was pytanie. Czy światłowstręt, pieczenie oczy , uczucie nadwyrężenia ich jest objawem Sm ? Za tydzień mam rezonans i szukam każdej informacji w internecie . I zaraz chyba oszaleje . Mam tez inne objawy . Najpierw czułam bol w lewym stawie zuchwowo skroniowym .i w ósemce później bol rozprzestrzenił sie na kości policzkowe , zaczął mnie bolec prasy staw skroniowo zuchowowy. Odczuwałam przy tym takie łaskotanie twarzy , jakby ktoś piórkiem mi potwarzy jeździł . Bolą mnie dolne zęby , uczucie napięcia w dolnej szczence drganie potylicy i bol karku .stukanie przelewanie w uszach , teraz tez doszły napięcie nóg . Jak jest słońce to najbardziej mni bolą oczy i za oczami bol promieniuje do kości policzkowych i dolnej szczęki jakby to był bol reumatyzmu . Czuje sie taka inna , nie swoją . Te objawy nie są ciagle tylko chwilowe ale utrzymują sie od miesiąca .Hej a np u mnie nie było problemów z oczami żadnych. mi na nogi siadło. RE: chyba jestem chora - skrzat100 - 31-03-2019 (26-03-2019, 09:52)Kurkuma napisał(a): Witajcie, pisze na tym forum bo jestem spraliżowana strachem i od kilku dni zlewam się łzami. Jestem 33 letnia kobietą, mamą półtorarocznego szkraba. Od dłuższego czasu miałam bole szyi, w mniejszym stopniu bole plecow. Myślałam ze to od dźwigania dziecka, szyja ciagle w dół bo karmie piersią, plecy Non stop zgarbione. Jakiś czas temu „strzeliło mnie w szyi” po prawej tronie, tzn nie moglam nią ruszyć, był lekki bol. Posmarowałam maścią i przeszło ale od tego czasu niemal codziennie mam uczucie lekko ztkaego prawego ucha, mrowienie na prawym policzku oraz lekkie mrowienie prawej dłoni i stopy. Przeczytałam ze o objawy sm i nie jestem w stanie żyć. Nie wiem jak zakończyc ten postPrzecież żaden z objawów które masz nie pasuję do SM :/ chyba jestem chora - hela - 31-03-2019 Skrzat mrowienia pasują, ale mogą być spowodowane czym innym, mnie czasem mrowi policzek np, taka pozostałość po porażeniu nerwu trójdzielnego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: chyba jestem chora - skrzat100 - 31-03-2019 (31-03-2019, 17:35)hela napisał(a): Skrzat mrowienia pasują, ale mogą być spowodowane czym innym, mnie czasem mrowi policzek np, taka pozostałość po porażeniu nerwu trójdzielnego Same mrowienia to pewnie za mało. Nikt przy tego typu objawach nawet nie pomyśli o SM. chyba jestem chora - hela - 31-03-2019 Jak się człowiek w necie naczyta to wszystko zaczyna pasować niestety. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: chyba jestem chora - skrzat100 - 31-03-2019 (31-03-2019, 21:13)hela napisał(a): Jak się człowiek w necie naczyta to wszystko zaczyna pasować niestety. Masz rację
RE: chyba jestem chora - asia_mys - 01-04-2019 (28-03-2019, 21:27)magdas5 napisał(a):(28-03-2019, 17:23)Beciaa05 napisał(a):(27-03-2019, 10:51)Tosia napisał(a): Hej mam do Was pytanie. Czy światłowstręt, pieczenie oczy , uczucie nadwyrężenia ich jest objawem Sm ? Za tydzień mam rezonans i szukam każdej informacji w internecie . I zaraz chyba oszaleje . Mam tez inne objawy . Najpierw czułam bol w lewym stawie zuchwowo skroniowym .i w ósemce później bol rozprzestrzenił sie na kości policzkowe , zaczął mnie bolec prasy staw skroniowo zuchowowy. Odczuwałam przy tym takie łaskotanie twarzy , jakby ktoś piórkiem mi potwarzy jeździł . Bolą mnie dolne zęby , uczucie napięcia w dolnej szczence drganie potylicy i bol karku .stukanie przelewanie w uszach , teraz tez doszły napięcie nóg . Jak jest słońce to najbardziej mni bolą oczy i za oczami bol promieniuje do kości policzkowych i dolnej szczęki jakby to był bol reumatyzmu . Czuje sie taka inna , nie swoją . Te objawy nie są ciagle tylko chwilowe ale utrzymują sie od miesiąca .Hej Ja też ze wzrokiem wszystko ok. Rzuciła mi się pseudoprzyjaciółka na pęcherz i nogi. I jak pochodzę lub fizycznie popracuję (w sądzie, ogrodzie) to nóg nie czuję. A jeszcze takie dziwne prądy przebiegają mi po nogach, od czasu do czasu (od uda po łydkę). Ale to od nadwyrężenia- przecież dawno takiej pracy nie robiłam, organizm się odzwyczaił. No i tak sobie każdy problem tłumaczę lub podobnie Pozdrawiam ciepło
|