![]() |
|
Czy objawy mogą wskazywać na SM? - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Czy to stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-6.html) +--- Dział: Czy moje objawy świadczą o stwardnieniu rozsianym? (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-17.html) +--- Wątek: Czy objawy mogą wskazywać na SM? (/thread-1981.html) |
RE: Czy objawy mogą wskazywać na SM? - MadMax - 14-04-2019 WB też często wychodzi negatywnie, najlepiej przez 2tyg stosować Citrosept i dopiero wtedy zrobić badania. Krętki mają to do siebie, że w fazie utajenia wyniki będą fałszywie ujemne. RE: Czy objawy mogą wskazywać na SM? - anulka1988alfa - 14-04-2019 Mi się też to nie wydaje takie pewne. Jednak byłam u kilku lekarzy od chorób zakaźnych i każdy, patrząc na wyniki, wykluczył boreliozę. Jeden z nich natomiast stwierdził, że opryszczka wargowa mogła zaatakować mój układ nerwowy i dawać takie objawy. RE: Czy objawy mogą wskazywać na SM? - MadMax - 14-04-2019 Ilu lekarzy tyle opinii, znam człowieka co miał postawioną diagnozę SM a okazało się, że to właśnie była borelioza, teraz porusza się na wózku. Czy objawy mogą wskazywać na SM? - hela - 14-04-2019 Odwrotne przypadki pewnie też są. Obie choroby nie są takie oczywiste. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Czy objawy mogą wskazywać na SM? - anulka1988alfa - 18-04-2019 Witam ponownie. Udało mi się zapisać na rezonans pod koniec kwietnia, co prawda 300 km do przejechania w jedną stronę przeze mnie... Ważne, że coś będę już wiedzieć. RE: Czy objawy mogą wskazywać na SM? - agica - 18-04-2019 (18-04-2019, 12:12)anulka1988alfa napisał(a): Witam ponownie. Udało mi się zapisać na rezonans pod koniec kwietnia, co prawda 300 km do przejechania w jedną stronę przeze mnie... Ważne, że coś będę już wiedzieć. super, że się udało załatwić no szkoda, że daleko, ale lepiej tak jeden dzień, niż tyle czasu czekać w niepewności
RE: Czy objawy mogą wskazywać na SM? - Anka - 18-04-2019 (18-04-2019, 12:12)anulka1988alfa napisał(a): Witam ponownie. Udało mi się zapisać na rezonans pod koniec kwietnia, co prawda 300 km do przejechania w jedną stronę przeze mnie... Ważne, że coś będę już wiedzieć. Na nfz czy prywatnie? Czemu az tak daleko robisz mri? RE: Czy objawy mogą wskazywać na SM? - anulka1988alfa - 18-04-2019 Na NFZ. U mnie terminy na NFZ są w październiku, tzn. początkiem marca taki termin rejestrowałam (najszybsza placówka). Teraz jeszcze później. RE: Czy objawy mogą wskazywać na SM? - Hanka - 18-04-2019 (14-04-2019, 15:02)anulka1988alfa napisał(a): Mi się też to nie wydaje takie pewne. Jednak byłam u kilku lekarzy od chorób zakaźnych i każdy, patrząc na wyniki, wykluczył boreliozę. Jeden z nich natomiast stwierdził, że opryszczka wargowa mogła zaatakować mój układ nerwowy i dawać takie objawy. Hey! Ta opryszczka mnie zainteresowala - poczatek moich objawow zbiegl sie z czyms wirusowym na dziaslach. Czy robilas badania z krwi na herpes? Czy mozliwe ze cos takiego moze zaatakowac uklad nerwowy? RE: Czy objawy mogą wskazywać na SM? - anulka1988alfa - 18-04-2019 Czekam na wyniki HSV IGA. Lekarz od chorób zakaźnych twierdzi, że tak:o Inny stwierdził, że to grzybica ogólnoustrojowa i zalecił zrobienie badania z krwi na Candida – antygen krążący. |