![]() |
|
Początkująca w leczeniu 2 linii - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Ogólne (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-1.html) +--- Dział: Przedstaw się (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-4.html) +--- Wątek: Początkująca w leczeniu 2 linii (/thread-2022.html) |
RE: Początkująca w leczeniu 2 linii - agica - 21-05-2019 Witaj
RE: Początkująca w leczeniu 2 linii - Miriam - 22-05-2019 Moim zdaniem jeśli mimo leczenia pojawiło się dużo aktywnych zmian to może faktycznie lepsza strategią będzie przywalić z grubej rury a nie czekać na rozwój wypadków z mniej skutecznymi lekami. Jesteś bardzo młoda i pewnie dlatego lekarze wolą zadziałać teraz agresywniej, żeby nie pozwolić chorobie się rozpanoszyć. A co to za profesor Bydgoszczy? RE: Początkująca w leczeniu 2 linii - speculum - 22-05-2019 Ciekawe skąd ta decyzja. Wg mnie (laika) betaferon < Tecfidera < Gilenya. RE: Początkująca w leczeniu 2 linii - Miriam - 22-05-2019 (22-05-2019, 13:38)speculum napisał(a): Ciekawe skąd ta decyzja. Wg mnie (laika) betaferon < Tecfidera < Gilenya. Myślę, że to ta wysoka aktywność choroby w rezonansie. RE: Początkująca w leczeniu 2 linii - Anka - 23-05-2019 (23-05-2019, 15:54)JMonika79 napisał(a): Byc moze to tez wybor lekarzy bo ja nie mialam kontrolnego rezonansu I tak naprawde nie wiadomo czy plegridy dziala czy tez nie. Mnie skierowano do innego lekarza I to wlasnie ona uznala ze Gilenia jest lekiem najlepszym dla mnie. Pozdrawiam Dlaczego nie mialas kontrolnego mri? RE: Początkująca w leczeniu 2 linii - Anka - 23-05-2019 (23-05-2019, 19:20)JMonika79 napisał(a): Nie wiem. U mnie historia swieża, bo diagnozę znam dopiero od stycznia, pomimo że choruje juz od wielu lat ( tak lekarze sądzą po zmianach w mózgu) Diagnoza od stycznia? To kontrolny mri po roku od postawienia doagnozy RE: Początkująca w leczeniu 2 linii - izaa458662 - 04-06-2019 (22-05-2019, 13:33)Miriam napisał(a): A co to za profesor Bydgoszczy?Finalnie dowiedziałam się na wizycie u lekarzy w Olsztynie oraz w Poznaniu, że po prostu zmiany w mózgu były znaczące dlatego zostałam zakwalifikowana od razu do Gilenii. Okazało się również, że na najnowszym rezonansie są nowe nieaktywne zmiany aczkolwiek bardzo dużo zmian się cofnęło bądź zmniejszyło ![]() Profesor z Bydgoszczy to dr Maciejek polecony mi przez kilka osób
RE: Początkująca w leczeniu 2 linii - speculum - 05-06-2019 (21-05-2019, 19:08)izaa458662 napisał(a): Dzień Dobry wszystkim A masz instagram? Bo jest tam dziewczyna, która brała Gilenię, mogę Ci podesłać link na priv, jeśli chcesz. RE: Początkująca w leczeniu 2 linii - izaa458662 - 05-06-2019 Wysłałam swój instagram w wiadomości pv
RE: Początkująca w leczeniu 2 linii - Grzes92 - 18-05-2020 Witam wszystkich mieszkam w UK od 7-u lat ale myślę coraz częsciej o powrocie do Polski i tak się zastanawiam czy cieżko dostać sie do programu leczenia, obecnie jestem na Gilenie, pierwszy lek jaki dostałem w UK to Copaxone ale miałem rzut i dostałem Gilenie z SM współżyje już 10 lat ?, oczywiscie zbieram wszystkie wyniki i czekam na kolejny rozonans jak już go zrobię i dostane to lecę do Polski i zobaczymy co lekarz mi powie, pozdrawiam
|