Forum Chorych na stwardnienie rozsiane
opinia lekarza do ubezpieczenia - Wersja do druku

+- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum)
+-- Dział: Pozostałe (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-8.html)
+--- Dział: Wszystkie tematy, które nie pasują do innych działów (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-53.html)
+--- Wątek: opinia lekarza do ubezpieczenia (/thread-2264.html)

Strony: 1 2

RE: opinia lekarza do ubezpieczenia - Anka - 12-11-2019

Leca w kulki

opinia lekarza do ubezpieczenia - hela - 12-11-2019

(12-11-2019, 14:20)Kari napisał(a):
(12-11-2019, 14:16)hela napisał(a): W najdroższym pakiecie jest sm.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja mam PZU w którym MS jest zaliczone do ciężkich chorób. Do ubezpieczenia przystąpiłam 1 lipca, diagnozę postawili mi w połowie września i nie chcą też wypłacić bo się wcześniej diagnozowałam, tylko że w żadnym wypisie nie ma nawet pół słówka o MS. Chyba pójdę do prawnika czy są jakieś szanse na wygraną

To po co się przyznawałaś że się diagnozowalas wcześniej. W sądzie oczywiście że są szanse.

RE: opinia lekarza do ubezpieczenia - Kari - 13-11-2019

(12-11-2019, 14:53)hela napisał(a):
(12-11-2019, 14:20)Kari napisał(a):
(12-11-2019, 14:16)hela napisał(a): W najdroższym pakiecie jest sm.

Ja mam PZU w którym MS jest zaliczone do ciężkich chorób. Do ubezpieczenia przystąpiłam 1 lipca, diagnozę postawili mi w połowie września i nie chcą też wypłacić bo się wcześniej diagnozowałam, tylko że w żadnym wypisie nie ma nawet pół słówka o MS. Chyba pójdę do prawnika czy są jakieś szanse na wygraną

To po co się przyznawałaś że się diagnozowalas wcześniej. W sądzie oczywiście że są szanse.

Przyznawać się nie przyznawałam, chyba sprawdzali moja dokumentację medyczną. Pierwszy raz trafiłam do szpitala w marcu i tak miałam napisane na uzasadnieniu, że przynajmniej od marca się diagnozuje. A dla nich wysłałam tylko wypis z diagnozą.

RE: opinia lekarza do ubezpieczenia - Natasza - 15-11-2019

Jest takie coś jak okres kadencji. Zazwyczaj 6 miesięcy od przystąpienia. Ja mam ubezpieczenie z PZU od 2016 roku. W 2018 postawiono mi diagnozę. W kwietniu dostałam od PZU odszkodowanie. Odnośnie interferonu - tylko wlewy a nie zastrzyki ( np przy wirusowym zapaleniu wątroby).

RE: opinia lekarza do ubezpieczenia - speculum - 15-11-2019

(15-11-2019, 22:52)Natasza napisał(a): Jest takie coś jak okres kadencji. Zazwyczaj 6 miesięcy od przystąpienia. Ja mam ubezpieczenie z PZU od 2016 roku. W 2018 postawiono mi diagnozę. W kwietniu dostałam od PZU odszkodowanie. Odnośnie interferonu - tylko wlewy a nie zastrzyki ( np przy wirusowym zapaleniu wątroby).

Nie kadencji, tylko karencji.  Oczko

A z ciekawostek, to mam polisę od wielu lat, ale tam, żeby uznać SM za ciężką chorobę, trzeba mieć 2 udokumentowane pobyty w szpitalu (rzutowe) i najlepiej jeździć na wózku Duży uśmiech

RE: opinia lekarza do ubezpieczenia - speculum - 21-11-2019

(21-11-2019, 11:04)e-smka napisał(a): Jestem w PZU od wielu wielu lat i też nie dostałam odszkodowania, bo nie miałam SM w ciężkich chorobach...
Jak miałam operacje mięśniaków tez nie dostałam, bo też nie było tego w ich spisie chorób...
A inni mieli jakieś małe wypadki czy zabiegi i dostawali po kilka tysi...
To niesprawiedliwe...
Musze sprawdzić co jest w tych listach chorób i na to własnie zachorować!Ściana

Taki zapis Oczko