![]() |
|
Witajcie :) - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Ogólne (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-1.html) +--- Dział: Przedstaw się (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-4.html) +--- Wątek: Witajcie :) (/thread-2457.html) |
RE: Witajcie :) - JustynaS - 19-03-2020 (19-03-2020, 18:29)Mielinka napisał(a):To wiemy, ale wcześniej pisałaś że nie jest wskazane nie przy planowaniu ciąży tylko przy małych dzieciach i stąd pytanie.(19-03-2020, 17:10)klaudia26 napisał(a): Aga a dlaczego niewskazane przy dzieciach? Ja mam dzieci i aubagio biorę.Hej, czytałam sobie różne artykuły na temat aubagio to ponoć jest niewskazany w wieku rozrodczym bo może uszkodzić rozwijający się płód, dlatego wymagana jest przy nim regularna i skuteczna antykoncepcja. Działanie toksyczne na płód zostało udowodnione w trakcie badań na zwierzętach. RE: Witajcie :) - klaudia26 - 19-03-2020 Dzieci więcej nie planuje. Trójka mi wystarczy więc akurat przeciwwskazania do ciąży przy aubagio mi nie przeszkadzają.Ale żeby jakoś inaczej na mnie wpływały infekcje dzieci to nie zauważyłam dlatego zapytałam czy jakoś tę kwestię lekarz wyjaśnił.
RE: Witajcie :) - klaudia26 - 19-03-2020 No chyba że tak ![]() Więc dobrze że ja takiej nie dostałam
RE: Witajcie :) - Aga.Aga - 20-03-2020 (19-03-2020, 23:52)klaudia26 napisał(a): No chyba że takPrzepraszam dziewczyny, nie chciałam Was tutaj wprowadzać w błąd, moze faktycznie chodzo jej o planowanie dziecka a nie posiadanie Przyznaje, ze w stresie moglam źle zrozumieć Ściskam serdecznie.
RE: Witajcie :) - klaudia26 - 20-03-2020 Aga mam nadzieję że nie odebrałaś tego jako jakiś atak na Ciebie nie masz za co przepraszać po prostu mnie zaciekawiło to co napisałaś z tego względu że biorę aubagio i mam dzieci.
RE: Witajcie :) - Aga.Aga - 20-03-2020 (20-03-2020, 10:26)klaudia26 napisał(a): Aga mam nadzieję że nie odebrałaś tego jako jakiś atak na CiebieW żadnym wypadku nie odebrałam tego jako atak Mam nadzieję, ze czujecie się dobrze i siedzicie grzecznie w domkach
RE: Witajcie :) - Aga.Aga - 20-03-2020 (20-03-2020, 12:47)e-smka napisał(a): Ja grzecznie w pracy siedzęA tak dziewczyny zupełnie z innej beczki...powinnam w innym wątku, ale tak przy okazji....Czy tez sie gorzej czujecie przed i w trakcie okresu?Ja odczuwam niestety pogorszenie w funkcjonowaniu. Juz ktoryś miesiąc z rzędu odczuwam, ze mi gorzej w tym czasie Wcześniej, przed diagnozą zawsze na luzie, a teraz jeszcze jakby samo sm bylo mało takie klocki...ehh
Witajcie [emoji2] - hela - 20-03-2020 Tak to już jest, każde osłabienie organizmu się odczuwa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Witajcie :) - klaudia26 - 21-03-2020 A ja miałam tak kiedyś że przy okresie gorzej się czułam ale już od dłuższego czasu tak nie jest. Teraz żadnych dolegliwości nie odczuwam. Ale ogólnie o wiele lepiej okres przechodzę od kiedy biorę tabletki anty. Wcześniej miałam duże problemy z okresem (przez nieodpowiedni poziom hormonów) a tabletek nie mogłam brać. Od kiedy biorę i hormony się wyrównały jest zupełnie inaczej. RE: Witajcie :) - agica - 21-03-2020 Ja kiedyś trochę ciężej, pierwszy dzień, tabletki rozkurczowe albo przeciwbólowe. Od dłuższego czasu nie mam żadnych dolegliwości i nic nie muszę brać |