Forum Chorych na stwardnienie rozsiane
Stopień niepełnosprawności - formalności - Wersja do druku

+- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum)
+-- Dział: Życie codzienne z SM (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-5.html)
+--- Dział: Sprawy urzędowe (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-26.html)
+--- Wątek: Stopień niepełnosprawności - formalności (/thread-30.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

RE: Stopień niepełnosprawności - formalności - estel39 - 18-05-2016

Karta parkingowa należy się tylko przy stopniu umiarkowanym i znacznym oraz jeśli lekarz orzecznik zaznaczy odpowiedni "kwadracik" w formularzu dotyczący problemów z poruszaniem się. A decyzja taka jest bardzo subiektywna i zależy od lekarza.

RE: Stopień niepełnosprawności - formalności - mufa - 06-10-2016

Chris napisz proszę jak tam u Ciebie po komisji, ja jutro mam się stawić i lekko się stresuje

RE: Stopień niepełnosprawności - formalności - chris82 - 06-10-2016

Już dawno zapomniałem o komisji. Uśmiech Byłem w maju, przyznano mi umiarkowany stopień niepełnosprawności. Pisałem już o tym w innym wątku. Okazało się, że ta cała komisja to nic strasznego. Badanie przez lekarza (takie bardzo podstawowe - odruchy, chodzenie, równowaga), do tego krótka rozmowa. Było nawet miło. Decyzja nie była wydana tego samego dnia, ale nie czekałem długo. Daj znać jak Tobie poszło. Uśmiech

RE: Stopień niepełnosprawności - formalności - Anka - 09-03-2018

Czyli rozumiem mij neuro wystawia mi zaswiadczenie ide z nim do Mopsu lub gopsu skladam wniosek plus to zaswiadczenie i czekam az komisja wezwie tak?

RE: Stopień niepełnosprawności - formalności - Bubka - 09-03-2018

Wniosek wydrukowałam, wypelnilam, zaswiadczenie dałam lekarzowi- wypełnił je od razu i zawiozłam do powiatowego zespolu ds orzekania o niepełnosprawności. Czekam teraz na wezwanie na komisje. Pani ktora przyjmowała dok powiedziała, że na komisje czeka sie ponad miesiąc.

Bubka jeszcze raz. Jakie zaswiadczenie dalas lekarzowi? Napisz jak krok po kroku sie to zaatwia prosze

Stopień niepełnosprawności - formalności - hela - 09-03-2018

Nie moze sie czekać ponad miesiąc bo oni maja termin miesiąc na reakcjęUśmiech

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wniosek pobrałam z Internetu i tam byly 2 strony które powinien wypełnić lekarz. Ogólnie byly 4 strony. 2 wypelnilam i 2 wypełnił lekarz. Pani powiedziała " na dzień dzisiejszy (13.02) z tego co sie dowiedziałam na komisje się czeka ponad miesiąc ". Takie były jej słowa.

Tez sciagnelam. Tylko nie wiem co zaznaczyc jaki mam cel skladajac wniosek. Nie finansowy nie potrzbuje sprzetu do rehabilitacji. Nie bardzo wiem co zaznaczyc. Mi chodzi o to zeby w pracy miec latwiej. No i czesto pracodawcy szukaja kogos z orzeczeniem. Jak to u was wygladalo?

Ja zaznaczyłam 1, 4,6,7,8 i 12 kwadracik