![]() |
|
Filmy - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Pozostałe (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-8.html) +--- Dział: Porozmawiajmy - nie tylko o SM (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-54.html) +--- Wątek: Filmy (/thread-3190.html) |
RE: Filmy - fruu - 11-03-2022 w zasadzie nie oglądam żadnych filmów. Nie mam pakietu telewizji, a zepsuty telewizor służy jako wystrój wnętrza. Jedyny wyjątek robię na "Wiadomości TVN", ale to oglądam przez internet. A jak już zasiądę, to uwielbiam filmy s-f czy też o magii. I jak już, to nie cierpię seriali. Tak czekać rok na kolejny sezon? A fe :-) A ukrytą prawdę znam, bo jak jestem u mojej dziewczyny, to tam czarne pudełko gra non-stop. Przyjaciele wraz z ukrytą prawdą są na porządku dziennym. Ja nie wiem co to będzie, jak w końcu zamieszkamy wspólnie. Boję się patelni na głowie za schowanie pilota :-D RE: Filmy - MarcinS - 11-03-2022 Dlatego lepiej być samemu.
RE: Filmy - Karolina7 - 11-03-2022 (11-03-2022, 17:25)MarcinS napisał(a): Dlatego lepiej być samemu. Albo mieć partnera, który nie mówi po polsku. Szczęśliwie mój nie rozumie nic więc nie wyśmiewa moich wyborów. Mogę bezkarnie oglądać ukrytą prawdę
RE: Filmy - Lusia98 - 11-03-2022 Hehe ale się uśmiałam . Ja mało co oglądam. Tv mi sluzy do odmóżdżenie. Ostatnio "polacy za granicą" a z seriali uwielbiałam 10 lat temu " Desperate Housewives " .Po za tym uwielbiam Willa Smitha i "Siedem Dusz" ![]() Pochlonelismy z mężem dość szybko słynny Squid Game czekam na drugi sezon
RE: Filmy - Joanna82 - 12-03-2022 Ja do filmów, które można oglądać wiele razy dorzucam, oprócz tych które wymieniliście (Zielona Miła, Chłopiec w pasiastej piżamie) durzucam trochę lżejszy : Sekretne życie Waltera Mitty. Przy pierwszym oglądaniu, myślałam na początku, ale głupota, ale na chwilę obecną oglądałam go chyba 4 albo 5 razy i właśnie nabrałam ochotę na kolejny. Do pośmiania, ale też do pomyślenia, zastanowienia się, nad samym sobą. Do tego super muzyka i zdjęcia (scena ucieczki przed wybuchem wulkanu na deskorolce, kręcona chyba na Islandii). Polecam
RE: Filmy - MarcinS - 12-03-2022 Ja jeszcze dorzucę dwa. Może będę wyśmiany, może nie. "Ona" ("Her") z 2013 z genialną rolą Scarlett Johansson i "Miłość Larsa". Tu początek filmu, do pojawienia się Bianci, jest mi bliski. Dalej film jest jednak raczej naiwny. RE: Filmy - smarrito - 12-03-2022 Fajny wątek ![]() 1. Gladiator 2. Zielona Mila 3. Efekt motyla 4. Cube 5. Z archiwum-x (serial) RE: Filmy - yasmina - 13-03-2022 (11-03-2022, 09:17)e-smka napisał(a): "Sęp" - PLNietykalni z Kevinem Costnerem czy ten francuski? Lejdis jest świetne, podobnie jak Testosteron. Zielona mila to już klasyka, zresztą...czy ktoś widział zły film z Hanksem? ------------------------------------------------------------------------------------------- Karolina - lubię horrory, ale muszą mieć to coś, nie na zasadzie latanie za kimś z piłą. Najlepszym wg mnie jest "Zejście", jeżeli nie widziałaś...zobacz i jeszcze świetna muza Davida Julyana. Właśnie obejrzałam Dom w głębi lasu - szału nie ma, ale pod razu wyniuchałam muzę Julyana. Podaj jakieś tytuły, proszę Pianistę widziałam, Ucieczką z Sobiboru też, ale to ze względu na Rutgera Hauera, który zagrał genialną rolę w Autostopowiczu. To też klasyka horroru, bardzo Ci polecam. Czarnobyl/serial/ obejrzałam, wróciły złe wspomnienia, mój syn miał wtedy 10m-cy ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Akinom sorry za ten klan Ukrytą prawdę, dlaczego ja, szpital...spróbowałam, ale niestety...nie mogę ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Fruu...jakie filmy s-f? Coś w stylu Obcego? ------------------------------------------------------------- Lusia - Will Smitch...mistrzostwo...7 dusz...piękny film, pamięta się go. ---------------------------------------------------------------------------------------- I moja piątka 1. Gorączka/Pacino, de Niro/ 2. Drive/niesamowity klimat, filmowanie w półcieniu i oczywiście Ryan Gossling/ 3. Thelma i Luise 4. Gladiator 5. Dawno temu w Ameryce/de Niro/ Z seriali 1. Glina/nasz ojczysty z Radziwiłowiczem/ 2. Oficer/także nasz z Szycem/ 3. Odwróceni/z Blachą, czyli Więckiewiczem/ 4. Rodzina Soprano 5. Synowie Anarchii RE: Filmy - Akinom - 13-03-2022 Yasmina, ale taka prawda. Taż to leci chyba ze 25 lat. I jak to ma nie być gniot. Ale jakoś takie przyzwyczajenie hahaha. Kiedyś próbowałam m jak miłość oglądnąć, ale tego to się już nie da. RE: Filmy - marcepanka - 13-03-2022 (13-03-2022, 01:27)yasmina napisał(a): Z seriali Najlepsze polskie seriale jakie kiedykolwiek widziałam. Z polskich dorzuciłabym jeszcze Głęboką wodę - inna tematyka, ale b. dobry (chociaż czasami dołujący). Z filmów lubię thrillery - w pamięci szczególnie mi zapadł hiszpański film Contratiempo. |