![]() |
|
Leczenie stwardnienia rozsianego, programy lekowe - placówki - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-10.html) +--- Dział: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-11.html) +--- Wątek: Leczenie stwardnienia rozsianego, programy lekowe - placówki (/thread-415.html) |
Leczenie stwardnienia rozsianego, programy lekowe - placówki - bagi - 22-11-2018 (21-11-2018, 22:28)JustynaS napisał(a): Bagi, to niemożliwe raczej. W najgorszej (z punktu widzenia dostępności do leczenia) opcji ma się 5... byłem w 2016 w szpitalu na rezonansie (oddział na którym leżałem wcześniej jak miałem rzut) i tak to policzyli: 1. czas trwania > 6lat czyli 2pkt 2. liczba rzutow : zero czyli 1pkt 3. nie dotyczy sama widzisz . ps. bardzo dziekuje za to fachowe rozpisanie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Leczenie stwardnienia rozsianego, programy lekowe - placówki - Monika - 22-11-2018 Na jakiej podstawie lekarz stwierdził, że punkt 3 Cię nie dotyczy? Leczenie stwardnienia rozsianego, programy lekowe - placówki - bagi - 22-11-2018 (22-11-2018, 10:53)Monika napisał(a): Na jakiej podstawie lekarz stwierdził, że punkt 3 Cię nie dotyczy? zle to napisalem ! w sensie ze jesscze 1pkt policzyli za cos nie wiem co ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Leczenie stwardnienia rozsianego, programy lekowe - placówki - bagi - 22-11-2018 w na tec musisz wg. dokumentu na mz.gov.pl miec >10 punktow... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Leczenie stwardnienia rozsianego, programy lekowe - placówki - Monika - 22-11-2018 W takiej sytuacji warto prosić lekarza o wyjaśnienie. Bo tych punktów nie bierze się z kosmosu. Za samo niskie EDSS powinieneś mieć zapewne 6 lub 5 punktów (pamiętam, że pisałeś w innym dziale o swoim stanie). To też taka uwaga na zaś, dla osób które może kiedyś trafią na ten wpis mając podobny problem. Jeśli lekarz nie kwalifikuje Was do leczenia, proście o wyjaśnienie dlaczego. A jeśli nie potrafi tego wyjaśnić, to szukajcie dalej. Nie ma rejonizacji, warto wybrać placówkę, w której lekarz będzie dla Was pomocą w dbaniu o zdrowie a nie urzędnikiem broniącym dostępu do leczenia. Leczenie stwardnienia rozsianego, programy lekowe - placówki - bagi - 22-11-2018 (22-11-2018, 17:08)Monika napisał(a): W takiej sytuacji warto prosić lekarza o wyjaśnienie. Bo tych punktów nie bierze się z kosmosu. Za samo niskie EDSS powinieneś mieć zapewne 6 lub 5 punktów (pamiętam, że pisałeś w innym dziale o swoim stanie). bardzo dziękuje dzwoniłem dziś do szpitala z prośbą o „aktualizację” oceny punktowej ! dzięki Wam ps. wkurza to, że zdiagnozują i mają Cię w dupie później... jestem zapisany w przychodni przyszpitalnej - i co z tego kompletnie z czapy to bo nie ma wymiany informacji pomiędzy oddziałem a przychodnią...wizyty to strata czasu : zero pomocy, zero konkretów...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Leczenie stwardnienia rozsianego, programy lekowe - placówki - hela - 22-11-2018 I co bagi? zbadają Cię jeszcze raz? Jak nie to ja bym próbowała gdzie indziej, w szpitalu w którym mnie zdiagnozowali po półtora roku zadzwonili czy chcę się u nich leczyć, podziękowałam, rok już byłam na tec wtedy, gdzie indziej ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Leczenie stwardnienia rozsianego, programy lekowe - placówki - bagi - 22-11-2018 (22-11-2018, 21:51)hela napisał(a): I co bagi? zbadają Cię jeszcze raz? Jak nie to ja bym próbowała gdzie indziej, w szpitalu w którym mnie zdiagnozowali po półtora roku zadzwonili czy chcę się u nich leczyć, podziękowałam, rok już byłam na tec wtedy, gdzie indziej jutro się dowiem - mam dzwonić . Oczywiście dam Wam znać ! a jak nie to uderzam gdzie indziejWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Leczenie stwardnienia rozsianego, programy lekowe - placówki - hela - 22-11-2018 Powodzenia ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Leczenie stwardnienia rozsianego, programy lekowe - placówki - bagi - 22-11-2018 (22-11-2018, 22:47)hela napisał(a): Powodzenia dziękuje hela [emoji8] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |