![]() |
|
Zamglone widzenie - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Objawy - SM (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-19.html) +--- Dział: SM i wzrok (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-21.html) +--- Wątek: Zamglone widzenie (/thread-90.html) |
RE: Zamglone widzenie - Marta_L - 25-09-2017 (25-09-2017, 08:29)klaudia26 napisał(a): Znowu mam problem z okiem. Dokładniej z prawym które jest po pznw. Czasami zdarza mi się ze to oko mnie boli i trochę gorzej widzę ale zazwyczaj trwa to najdłużej dzień i przechodzi a tym razem jest dłużej. Dokładniej to w piatek zauważyłam że tak jakoś mi się "męczy" to oko w sobotę zaczęłam trochę gorzej widzieć tak trochę niewyraźnie. Wczoraj już zaczęło mi to trochę przeszkadzać a dzisiaj mam takie uczucie jakbym coś miała na tym oku. Widzieć widzę ale mniej wyraźnie i takie przytłumione wszystko. No i czuje ból przy poruszaniu okiem. Boje się ze to może być początek kolejnego pznw... jak myślicie czy tylko takie pogorszenie mogłoby trwać tyle czasu?W marcu zanim zaczęłam leczenie mialam zdretwialy kawałek ciała trwało to ok 2-3 tyg i lekarz wtedy stwierdził, z to tylko pogorszenie. Teraz mam problem z czuciem bo zamiast chłód czuje ciepło ale od kilku dni jest lepiej, mija przeziębienie i mam wrażenie że ten objaw powoli schodzi a trwa to ponad tydzień. Poprawę zauważyłam po kilku masażach. Miałam z tym iść nawet do lekarza ale tak mnie rozłożyło przeziębienie że od tygodnia siedzę w domu. RE: Zamglone widzenie - klaudia26 - 25-09-2017 Dziękuję za odpowiedź tylko ze ja nie jestem przeziębiona ani nic takiego. Ale zauważyłam tez ze mam znowu częściej Lhermitte'a. Na razie czekam. Zobaczymy jak będzie jutro...
RE: Zamglone widzenie - Anna 888 - 25-09-2017 Klaudia26 jakis czas temu tez mialam problem z oczami , mialam wrazenie jakby w oku cos mi przeszkadzalo i widzialam troszke za mgła zwlaszcza jak chcialam przeczytac jakis tekst na tel czy laptopie ,ale buli tego oka raczej nie mialam . Powtórzyło mi sie dwa razy ale nie bylam na SOR bo nie przeszkadzało mi to tak bardzo i po jakims czasie przeszlo samo . Musisz poobserwować czy sie bedzie pogarszać . RE: Zamglone widzenie - klaudia26 - 27-09-2017 Witajcie z moim okiem było coraz gorzej wiec dzisiaj zadzwoniłam do swojego neurologa i niestety wylądowałam w szpitalu. Właśnie leżę z pierwszą kroplowka solu...
Zamglone widzenie - hela - 27-09-2017 Trzymaj się mocno ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Zamglone widzenie - Marta_L - 27-09-2017 Trzymaj się Klaudia. Boję się że i mnie to czeka, bo moje zaburzenie czucia coś nie chce odpuścić niby lepiej ale mnie ciągle trzyma. Ale jeszcze poczekam bo nie chciałabym na takie coś brać solu. RE: Zamglone widzenie - klaudia26 - 27-09-2017 Dzięki ja też czekałam ile tylko mogłam ale już za bardzo mi to przeszkadzało... z dnia na dzień widziałam coraz słabiej tym okiem a drugie chyba przez to było bardziej obciążone i zaczęło mi się męczyć. Niby tym jednym widzę dobrze ale co chwile musze je przetrzeć bo tak mi się jakoś męczy. A tym prawym to wszystko takie widzę wyblakniete i niewyraźne. Mam nadzieję że szybko się będzie poprawiało...
RE: Zamglone widzenie - mufa - 28-09-2017 Klaudia powodzenia RE: Zamglone widzenie - Marta_L - 28-09-2017 No wiadomo, tymbardziej jeśli chodzi o wzrok to nie ma na co czekać. Obyś szybko poczuła poprawę. RE: Zamglone widzenie - klaudia26 - 28-09-2017 Dzięki dziewczyny będę pisać jak wszystko dalej będzie wyglądało. Zaraz będę dzwoniła tam gdzie w programie jestem i zobaczymy co oni powiedza...
|