![]() |
|
Nie lapie sie do programu - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-10.html) +--- Dział: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-11.html) +--- Wątek: Nie lapie sie do programu (/thread-913.html) |
RE: Nie lapie sie do programu - Kasia11 - 27-12-2017 (27-12-2017, 13:38)igreeeczka@wp.pl napisał(a): Kochana idź do innego lekarza mi postawili diagnozę w październiku tego roku i od razu włączyli leczenie po pierwszym rzucie, mam jedną aktywną zmianę także proponuję iść do innego szpitala Dziekuje za odpowiedz ! Mozesz powiedziec na jakiej podstawie Ciebie zdiagnozowali ? Czy oprocz rzutu masz jakies inne zmiany widoczne w mri ? I jaki byl Twoj pierwszy rzut ? Czym aktualnie sie leczysz? Dziekuje ! RE: Nie lapie sie do programu - klaudia26 - 27-12-2017 (27-12-2017, 12:22)annia2321 napisał(a):(26-12-2017, 22:54)Kasia11 napisał(a): Czesc wszystkim, Kasiu jeśli annia zaproponowała ci sprzedaż leku to mam nadzieję że nie przyjmiesz tej propozycji. Takich leków nie można przyjmować bez konsultacji z lekarzem i wykonania odpowiednich badań! RE: Nie lapie sie do programu - igreeeczka@wp.pl - 27-12-2017 (27-12-2017, 14:18)Kasia11 napisał(a):(27-12-2017, 13:38)igreeeczka@wp.pl napisał(a): Kochana idź do innego lekarza mi postawili diagnozę w październiku tego roku i od razu włączyli leczenie po pierwszym rzucie, mam jedną aktywną zmianę także proponuję iść do innego szpitala Miałam tylko jeden rzut, który mi się objawił niedowładem prawej ręki i nogi czułam, że jest taka ciężka inna niż zwykle i z dnia na dzień było coraz gorzej ale nie mogli mi nic podać bo nie wiedzieli co to jest więc zrobili wszystkie potrzebne badania i po kilku dniach postawili diagnozę i podali sterydy... Leczę się copaxone (tym podawanym 3 razy w tygodniu) ogólnie to byłam przerażona tym, że sama muszę sobie zrobić zastrzyk ale szybko się przyzwyczaiłam do robienia i bólu po zastrzyku a z racji tego że jestem szczuplutka to jeszcze bardziej się bałam jak to będzie ale nie taki diabeł straszny jak go malują. Załamana byłam przez pierwszy miesiąc no ale doszłam do wniosku, że nic mi to nie da dlatego wróciłam do pracy i żyję normalnie a o chorobie staram się nie myśleć
RE: Nie lapie sie do programu - Kasia11 - 27-12-2017 (27-12-2017, 15:09)igreeeczka@wp.pl napisał(a):(27-12-2017, 14:18)Kasia11 napisał(a):(27-12-2017, 13:38)igreeeczka@wp.pl napisał(a): Kochana idź do innego lekarza mi postawili diagnozę w październiku tego roku i od razu włączyli leczenie po pierwszym rzucie, mam jedną aktywną zmianę także proponuję iść do innego szpitala A mozesz jeszcze powiedziec czy w glowie znalezli rowniez inne,stare zmiany ?zastanawiam sie jaka jest roznica miedzy nami,dlaczego mnie nie chca wlaczyc do programu ![]() Od tamtej pory nie mialas rzutu ? Jaka dlugo czekalas na leki ? Super, ze myslisz pozytywnie ! MI tego troche jeszcze brakuje niestety , ale jestem zmotywowana by zaczac leczenie jak najszybciej . RE: Nie lapie sie do programu - Joanna - 27-12-2017 (27-12-2017, 15:00)klaudia26 napisał(a):(27-12-2017, 12:22)annia2321 napisał(a):(26-12-2017, 22:54)Kasia11 napisał(a): Czesc wszystkim, Dokładnie, nie wolno kupować leków z nieznanych źródeł !!! RE: Nie lapie sie do programu - igreeeczka@wp.pl - 27-12-2017 (27-12-2017, 15:27)Kasia11 napisał(a):(27-12-2017, 15:09)igreeeczka@wp.pl napisał(a):(27-12-2017, 14:18)Kasia11 napisał(a):(27-12-2017, 13:38)igreeeczka@wp.pl napisał(a): Kochana idź do innego lekarza mi postawili diagnozę w październiku tego roku i od razu włączyli leczenie po pierwszym rzucie, mam jedną aktywną zmianę także proponuję iść do innego szpitala Było kilka zmian ale małych jedna tylko była aktywna. Od pierwszego rzutu nic się nie dzieje A leki mi włączyli niecały miesiąc po zdiagnozowaniu dlatego może idź do innego szpitala. Myśl pozytywnie to jest najważniejsze
RE: Nie lapie sie do programu - Blanka - 27-12-2017 Hej a gdzie można znaleść informacje o nowych kryteriach? Tez mam cis i nikt mi nie proponuje zadnego leczenia. ciekawe czy naprawde cis sie zmieni w kwalifikacji do leczenia. Nie lapie sie do programu - hela - 27-12-2017 Wpisz w Google „program lekowy NFZ” i będzie, jest ich trochę trzeba wybrać ten od sm Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Nie lapie sie do programu - Anka - 27-12-2017 Jestem w szoku. Ja we wrześniu zostałam zdiagnozowana. Mój rzut to parestezja lewgo boku brzucha. Od razu zaproponowano mi Betaferon. Leczę się w Starachowicach. Wykluczono boreliozę, brak prążków. W skali EDDD mam 1 pkt. Zmian sporo zarówno w odcinku piersiowym kręgosłupa jak i w płatach czołowych. Zmień lekarza koniecznie. Jestem świeżo po diagnozie i mało keszcze wiem o SM ale wydaje mi się, że nie warto czekać i lepiej poszukać onnego lekarza. RE: Nie lapie sie do programu - Blanka - 27-12-2017 Chyba wszystko uzaleznione jest od postawionej diagnozy.w programie nfz w przypadku rozpoznania postaci rzutowej stwardnienia rozsianego, wystapienia 1 rzutu klinicznego.....czyli jak mam diagnoze izolowany zespol kliniczny cis i 1 rzut to sie nie kwalifikuje do programu hmm i dobrze i źle. Ale czym sie rozni cis z 1 rzutem od sm z 1 rzutem...chyba niczym?. |