![]() |
|
Teryflunomid (Aubagio) - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-10.html) +--- Dział: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-11.html) +--- Wątek: Teryflunomid (Aubagio) (/thread-743.html) |
RE: Teryflunomid (Aubagio) - Jazzy - 04-07-2021 (03-07-2021, 16:58)lucja8112 napisał(a):Po tec też wypadają.... jak na razie biorę biotynę.....(03-07-2021, 10:50)Orchidea ponownie napisał(a): Mi już odrastają. Wax, loxon max 2xdzilennie RE: Teryflunomid (Aubagio) - klaudia26 - 04-07-2021 Mi biotebal w ogóle nie pomagał. Włosy potrzebują tez wielu innych składników poza biotyną dlatego moim zdaniem lepiej używać preparatów które mają w składzie trochę więcej niż samą biotynę. RE: Teryflunomid (Aubagio) - Orchidea ponownie - 05-07-2021 Mi nic nie pomagało.. Komu by się chciało, mi się chciało. RE: Teryflunomid (Aubagio) - lucja8112 - 30-08-2021 Kurcze, chyba kolejne działanie niepożądane mi doszło... biegunka. Dziwne trochę bo biorę Aubagio już 5 miesiąc , gdzie wcześniej tylko wypadanie włosów było. Ktoś też tak miał albo ma ? RE: Teryflunomid (Aubagio) - fruu - 30-08-2021 ja swoje biegunki praktycznie zlikwidowałem probiotykami i lactazą (tak pół tabletki razem z aubagio) RE: Teryflunomid (Aubagio) - SMutna? - 30-08-2021 Cześć. Przeczytałam cały wątek i zaczęłam panicznie bać się tych leków ... Bardziej, niż samej choroby A leczenie mam rozpocząć 6 października
RE: Teryflunomid (Aubagio) - Jazzy - 31-08-2021 (31-08-2021, 08:13)e-smka napisał(a): Każdy się boi, ale nie mamy wyjścia i bierzemy to gó***no Wyjście jest zawsze, ale brak leczenia z własnej woli brzmi gorzej.... RE: Teryflunomid (Aubagio) - Eka_ - 14-03-2022 Mi już minęło z Aubagio rok i 5 miesięcy. Po rocznym rezonansie brak nowych zmian. Włosy przestały wypadać po pół roku a innych dolegliwości obecnie brak. Czuję się tak, jakbym tego leku wcale nie brała. Moja waga stoi w miejscu, krew w normie. Nawet zdarzyło mi się piwo wypić :-) Tak więc uważam że ta chemia coś daje jednak. Wiadomo - są dni w które gorzej się czuję, ale tych dni jest zdecydowanie mniej niż półtora roku temu. Oczywiście trochę zmieniłam swoje życie bo jednak jakieś ograniczenia w porównaniu do czasu przed rzutem mam - snowboard zamieniłam na sanki z dzieckiem, a wycieczki rowerowe trochę na mniej wyczynowe, a że więcej sportów nie uprawiałam to nie jest wielka strata. A najważniejsze jest to, że od listopada chodzę w butach na obcasie, gdzie wcześniej nie dałam rady (w szpilkach niestety dalej nie dam rady). Pozdrawiam wszystkich serdecznie i trzymajcie się :-) RE: Teryflunomid (Aubagio) - Kaczucha - 15-03-2022 A ja po roku przyjmowanie Aubagio żegnam się z lekiem, przybyło mi 9 zmian w głowie przechodzę na 2 linie, najprawdopodobniej ocrevus. Pozdrawiam Karolina
RE: Teryflunomid (Aubagio) - Kaczucha - 16-03-2022 Czy ktoś próbował eliminować aubagio tym specyfikiem cholestyramina czy jakoś tak?próbuje przebrnac przez to ale mam takie problemy z żołądkiem, że jestem załamana. A to trzeba 11 dni brać macie jakieś doświadczenia?
|