Forum Chorych na stwardnienie rozsiane
Tecfidera - Wersja do druku

+- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum)
+-- Dział: Leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-10.html)
+--- Dział: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-11.html)
+--- Wątek: Tecfidera (/thread-258.html)

Tecfidera - hela - 07-05-2020

Minimum 8 godzin przerwy powinno być miedzy tabletkami, ale tak na zdrowy rozum to jeśli potrzeba 3-4 mc żeby tec zaczęła działać to nie przestanie po jednej nie wziętej tabletceUśmiech zostaw na zapas i tyle.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

RE: Tecfidera - Beciaa05 - 07-05-2020

(07-05-2020, 14:33)hela napisał(a): Minimum 8 godzin przerwy powinno być miedzy tabletkami, ale tak na zdrowy rozum to jeśli potrzeba 3-4 mc żeby tec zaczęła działać to nie przestanie po jednej nie wziętej tabletceUśmiech zostaw na zapas i tyle.

Tak tez zrobie. DziekujeUśmiech

RE: Tecfidera - Anka - 07-05-2020

(07-05-2020, 14:33)hela napisał(a): Minimum 8 godzin przerwy powinno być miedzy tabletkami, ale tak na zdrowy rozum to jeśli potrzeba 3-4 mc żeby tec zaczęła działać to nie przestanie po jednej nie wziętej tabletceUśmiech zostaw na zapas i tyle.

Dokladnie 
ja mam uzbieranych pare takich tabletek
niestety czasem sie zapomni czasem wyjdzie z domu i nie wroci na czas ja czesto mysle ze wzielam a tu niespodzianka

RE: Tecfidera - kerkia - 07-05-2020

ja ustawiłam sobie alarm w komórce rano i wieczorem, czasem naklikam dużo drzemek ale telefon wyje do skutku Oczko pominęłam jedną tylko raz świadomie bo miałam takiego rotawirusa od dziecka z przedszkola, że i tak by się nie utrzymała Uśmiech

RE: Tecfidera - Beciaa05 - 08-05-2020

(07-05-2020, 17:15)kerkia napisał(a): ja ustawiłam sobie alarm w komórce rano i wieczorem, czasem naklikam dużo drzemek ale telefon wyje do skutku Oczko  pominęłam jedną tylko raz świadomie bo miałam takiego rotawirusa od dziecka z przedszkola, że i tak by się nie utrzymała Uśmiech
No ja bylam pewna ze wzielam do sniadania , bo lykalam tez witaminy ale sie tez rano spieszylam..a tu prosze na drugi dzien patrze ze jednak nie wzielamUśmiechno coz zdarza sie, teraz bede bardziej uwazac Uśmiech

RE: Tecfidera - Anka - 08-05-2020

A propo Uśmiech nie wzielam rano
Becia nie martw sie tym
Czasem tak bywa nie stanie sie nic zlego

RE: Tecfidera - Anka - 08-05-2020

Wiem wiem. Ja jak nie zmieszcze sie w tych godzinavh zostawiam tabletke na boku i mam na tzw „ zapas” choc u mnie w ulotce kiedys czytalam ze 3 h chyba cos zmienili

RE: Tecfidera - Peter - 09-05-2020

Wi
Ja jak mam grubsza imprezę alkoholową to nie biorę wieczornej dawki  Duży uśmiech

Pozdr.

RE: Tecfidera - Anka - 09-05-2020

A o ktorej bierzesz na wieczor tabl i o ktorej zaczynasz pić?
Bo ja jak mam wieczor z alko- duzo nie pijam bo ja szybko odlatuje - to biore wczesniej tabletke ta wieczor a
No i pytanie ilu procentowe trunki lubisz?

Tecfidera - hela - 09-05-2020

O tec i alko też jest wątek Uśmiech