![]() |
|
Teryflunomid (Aubagio) - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-10.html) +--- Dział: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-11.html) +--- Wątek: Teryflunomid (Aubagio) (/thread-743.html) |
RE: Teryflunomid (Aubagio) - Biały83 - 19-03-2022 Witam ja biorę Abagio od połowy 2019r i niemam żadnych skutków ubocznych jedynie na początku brania wyskoczyly mi jakieś krosty które pozostały do dzis na twarzy,ale mimo to czuję że slabnę ponieważ mogę przechodzić coraz mniejsze odległości i coraz szybciej się męczę.Biorę ten lek do dziś ale jak będzie rzut to mam miech zmieniony lek tecfidera lekarz powiedział że jest mocniejszy zastanawiam się nad tym RE: Teryflunomid (Aubagio) - Kaczucha - 19-03-2022 Problem w tym, że Aubagio trzeba wypłukać z organizmu zanim zmienisz lek na inny. Przez 11 dni trzeba pić 3 razy dziennie takie saszetki i ja ich nie tolerowalam w pełnej dawce. Za zgoda neuro zmniejszyłam dawkę i jest dużo lepiej tylko jestem ciekawa czy ta zmniejszona dawka wyplucze mi lek tak jak powinna:/ RE: Teryflunomid (Aubagio) - Biały83 - 20-03-2022 (09-05-2018, 14:16)belanna napisał(a): Od dzisiaj dołączam do, chyba dość wąskiego, grona forumowiczów przyjmujących Aubagio. W rezonansie wyszły mi nowe ogniska, w tym jedno aktywne, choć czuję się dobrze. No i żegnam się z Copaxonem. O Aubagio czytam raczej pozytywne opinie. Z sercem nigdy nie miałam problemów, ciśnienie mam raczej niskie. Mam nadzieję, że będzie dobrze, choć mam trochę cykora. Zobaczymy. Dzięki narazie nie panuje nad tym forum i to jeszcze z telefonu RE: Teryflunomid (Aubagio) - fruu - 29-03-2022 Jak chcesz się pozbyć aubagio w sensownym czasie to tylko wypłukiwanie. Bo normalnie lek potrafi zostać w organizmie nawet dwa lata RE: Teryflunomid (Aubagio) - eMka1 - 22-04-2022 (30-08-2021, 19:53)SMutna? napisał(a): Cześć. Mam podobnie. Szczególnie, że miesiąc z Tec mnie potargał mocno :/ RE: Teryflunomid (Aubagio) - Łucja - 23-04-2022 (22-04-2022, 22:51)eMka1 napisał(a):(30-08-2021, 19:53)SMutna? napisał(a): Cześć. Ja jestem na Aubagio od połowy kwietnia 2021 r. i jest ok. Jakoś nie miałam obaw ze zmianą z interferonu (12 lat kłucia ) właśnie na Aubagio , ( ale nie kłucie się co 2 dzień to poprawa stanu psychicznego o 100 % ) . Wiadomo że mogą wystapić jakieś tam skutki uboczne np. wypadanie włosów ale da się przeżyć .
RE: Teryflunomid (Aubagio) - Orchidea ponownie - 28-08-2022 Ja od 8 września mam mieć Aubagio. Na tecfiderze jestem najdłużej. Niestety biegunki a teraz anemia. Pozdrawiam Wszystkich. RE: Teryflunomid (Aubagio) - Orchidea ponownie - 29-08-2022 (29-08-2022, 09:57)e-smka napisał(a): Znowu zmiana??? A nie miałaś już Aubagio? Miałam krótko. Dr stwierdziła, że mogłam wtedy nie być obiektywna, ponieważ jak się potem okazało zarazili mnie clostridum. Więc zgodziłam się, aby jeszcze raz spróbować. RE: Teryflunomid (Aubagio) - Orchidea ponownie - 08-09-2022 Mam od dziś Aubagio. Od razu 14mg.Oby było dobrze. 6go już miałam zabieg na żyle i żylaki. Pozdrawiam RE: Teryflunomid (Aubagio) - MarcinS - 20-09-2022 Dobry dzień. ja od dzisiaj łykam Aubagio. Ciekawe jak będzie. |