![]() |
|
Witam, nowo zdiagnozowany najgorsza postać; pierwotnie postępującać - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Ogólne (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-1.html) +--- Dział: Przedstaw się (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-4.html) +--- Wątek: Witam, nowo zdiagnozowany najgorsza postać; pierwotnie postępującać (/thread-2104.html) |
RE: Witam, nowo zdiagnozowany najgorsza postać; pierwotnie postępującać - Oscar - 27-06-2019 (27-06-2019, 09:18)miso25 napisał(a): Masz dodatnie badania na borelioze i cpn i chcesz leczyć SM? Poza tym przy SM robi się zazwyczaj KKI po prowokacji, a nie Elispota. Prązki w PMR świadczą o stanie zapalnym w OUN ale nie o przyczynie, a ta może być bakteryjna, wirusowa etc. U mnie diagnoza SM (prążki, duzo zmian w głowie, 2 w rdzeniu i dodatnie badania na borelioze). Witam, Od ponad 2 tygodni biorę antybiotyki na chlamydię i ewentualną borelioze ( Azycyna + Tynidazol -naprzemiennie ). Elispota 2 wykonalem bo podobno jest to na dzień dzisiejszy najlepszy test - wyszedł wynik graniczny dodatni. Niestety lekarze neurolodzy nie uznają tych wyników - traktując je jako fałszywie dodatnie, przy obecności prążków w PMR. A ty leczysz SM, czy boreliozę ? (27-06-2019, 09:23)hela napisał(a): Maciejowski jest jednym z lepszych specjalistów od sm w Polsce, wiele osób z forum się leczy u niego w placówce (ja też). Jak masz możliwość to się nie zastanawiaj tylko jedź, przynajmniej ktoś kompetentny popatrzy na Twoje wyniki. Wizyta umówiona, opiszę wszystko, jak tylko lekarz przejrzy moje wyniki RE: Witam, nowo zdiagnozowany najgorsza postać; pierwotnie postępującać - miso25 - 27-06-2019 Azytromycyna nie działa na borelioze, to antybiotyk wymierzony w Chlamydie/Mycoplasme. Warto byłoby dodać do tego zestawu Doxycykline 2x200mg a najlepiej Minocykline która działa na każdą bakterie wewnątrz komórkową w tym i na Borelioze. Ma działanie również immunomodulacyjne więc wykazuje też dużą skuteczność w leczeniu SM. LINK >> https://pulsfarmacji.pl/4666031,97270,preparat-na-tradzik-potencjalnym-lekiem-na-sm Z tymi testami to niezły bałagan jest. Co do prązków występują również w boreliozie co można przeczytać choćby na PUBmed.com. Ja już skończyłem się leczyć, u mnie leczenie trwało ponad 2 lata. RE: Witam, nowo zdiagnozowany najgorsza postać; pierwotnie postępującać - hela - 27-06-2019 (27-06-2019, 10:43)Oscar napisał(a): helaMaciejowski jest jednym z lepszych specjalistów od sm w Polsce, wiele osób z forum się leczy u niego w placówce (ja też). Jak masz możliwość to się nie zastanawiaj tylko jedź, przynajmniej ktoś kompetentny popatrzy na Twoje wyniki.Super, myślę że i kwestię ewentualnej boreliozy Ci dr rozjaśni, przecież nie jesteś odosobnionym przypadkiem, i na pewno miał już styczność z tematem. Znam osobę której w szpitalu zdiagnozowano sm, przypadek raczej z tych nietypowych, kilku lekarzy nad nim siedziało, a dr Maciejowski powiedział że wcale nie Leczy ją na jakiś inny neurologiczny bałagan i widać postępy.
Witam, nowo zdiagnozowany najgorsza postać; pierwotnie postępującać - Shainaset - 03-07-2019 (26-06-2019, 11:15)Oscar napisał(a): Witam serdecznie. Proponuje profesora Selmaj w Łodzi oraz dr Maciejewskiego w Malek Katowice zapisz się Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Witam, nowo zdiagnozowany najgorsza postać; pierwotnie postępującać - hela - 03-07-2019 (03-07-2019, 06:04)Shainaset napisał(a):Nie Malek tylko MA-LEK.(26-06-2019, 11:15)Oscar napisał(a): Witam serdecznie. RE: Witam, nowo zdiagnozowany najgorsza postać; pierwotnie postępującać - izabelasl - 02-08-2019 Ja zostałam zdiagnozowana w październiku 2018 też na PPSM po 1 rezonansie i 2 z kontrastem. Później płyn rdzeniowy. Do szpitala trafiłam tylko z ścierpniete stopami i dłońmi. Nigdy nie miałam problemów ze wzrokiem. Co prawda potykała się często,ale myślałam że to dlatego że jestem niemotą. Byłam już na 4 konsultacjach u różnych neurologów. Ostatnio nawet u dr. hab. Kazał mi zrobić badania w kierunku borelioza Western blotIgG,Igm ,bartonella Igm,igg, koci pazur i jeszcze jeden ale zapomniałam nazwy. Chcę wykluczyć boreliozę na 100%. Niestety do tej pory nie zaproponowano mi żadnego leczenie a leczę się w Poznaniu. Biorę tylko Baclofen. Witam, nowo zdiagnozowany najgorsza postać; pierwotnie postępującać - hela - 02-08-2019 Żeby zdiagnozować ppms trzeba rocznej obserwacji, w Ciebie tak po prostu zdiagnozowali? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Witam, nowo zdiagnozowany najgorsza postać; pierwotnie postępującać - Anka - 03-08-2019 Pytalam mojego neuro i trzeba zasu zeby dac pewnosc ze to PPMS. Nie daje sie od tak takiej diagnozy RE: Witam, nowo zdiagnozowany najgorsza postać; pierwotnie postępującać - izabelasl - 03-08-2019 Mnie też to dziwi że po jednym pobycie w szpitalu dostałam od razu diagnozę PPSM Witam, nowo zdiagnozowany najgorsza postać; pierwotnie postępującać - hela - 03-08-2019 Poszukaj lekarza specjalisty od sm, najlepiej takiego który pracuje tam gdzie mają programy lekowe, do takiego idź na konsultacje, powiedz o swoich watpliwościach. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |