![]() |
|
Prawdopodobnie nowy - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Czy to stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-6.html) +--- Dział: Czy moje objawy świadczą o stwardnieniu rozsianym? (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-17.html) +--- Wątek: Prawdopodobnie nowy (/thread-2268.html) |
RE: Prawdopodobnie nowy - Tomas 85 - 23-11-2019 (22-11-2019, 19:48)agica napisał(a): Bez zmian to by musiało być naprawdę wcześnie. Ja tak miałam po dwóch miesiącach, radiolog i neurolog odczytali zmiany jako niedokrwienne Ja raczej jestem przekonany że to Sm. Wiem że jak nie będzie zmian to zawsze będą mówić że to nie Sm powtórzę rezonans za pół roku i zobaczymy co wyjdzie ale ja wiem jak się czuje i nerwa tego napewno nie przypisze Prawdopodobnie nowy - hela - 23-11-2019 Wiadomo trzeba kontrolować co się dzieje, ale brak zmian wyklucza sm i trzeba też poszukać innej możliwej przyczyny. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Prawdopodobnie nowy - renatarey - 24-11-2019 Musisz wykluczyć boreliozę - zrób badania w tym kierunku. Bardzo często kiedy myślimy o SM - tak naprawdę za tym wszystkim kryje się borelioza ( neuroborelioza ) RE: Prawdopodobnie nowy - piotrgdansk - 25-11-2019 Posluchaj mam identyczne objawy a nie bylem w tajlandii sam poszukuje diagnozy RE: Prawdopodobnie nowy - Tomas 85 - 27-11-2019 Wczoraj byłem ponownie u dr Mazura już z opisami głowy i odcinka szyjnego faktycznie nic nie ma, mała nic nie znaczącąa zmiana. Po powrocie zacząłem analizować wszystkie moje dolegliwości od początku jak to się zaczęło. Mam problemy z jelitammi, osłabione nogi, broblem z libido, drżą mi mięśnie, w nocy spać nie mogę i się poce , twarz mnie mrowi na plecach mam taki objaw jakby mnie paliła skóra. I tak się zastanawiam czy to wszystko nie jest od odcinka piersiowego. Dlaczego lekarze myślą tak szablonowo że jak nic nie ma w głowie i szyji to ok. Mówią że to choroba 1000 twarzy i u każdego przebiega inaczej. Na początku się ucieszylem w końcu lekarz od Sm to mówi że nie jestem chory ale teraz mam mieszane uczucia. Jutro idę do neurologa po skierowanie odcinka piersiowego napewno to nie nerwica. Nawet wczoraj dodał ktoś post że podejrzewa u siebie Sm i ma problem z nogami lekarz dał mu skierowane na rezonans odcinka piersiowego. Nie poddam się za dużo tego wszystkiego RE: Prawdopodobnie nowy - hela - 27-11-2019 Problemy z nogami biorą się z rdzenia, w odcinku szyjnym, ja mam problemy z nogami i odcinek piersiowy mam czysty. Tej osobie to raczej jakiejś dyskopatii szukają. Szukają w głowie bo rozsianie ma być w czasie i przestrzeni, a w głowie o przestrzeń najłatwiej. I to nie wynika z myślenia szablonowego tylko z doświadczenia. RE: Prawdopodobnie nowy - Tomas 85 - 27-11-2019 (27-11-2019, 10:42)hela napisał(a): Problemy z nogami biorą się z rdzenia, w odcinku szyjnym, ja mam problemy z nogami i odcinek piersiowy mam czysty. Tej osobie to raczej jakiejś dyskopatii szukają. A czy jest możliwe że zmiany są tylko w odcinku piersiowym a w głowie i w szyji nie ma. Nogi to jak z waty mam wiem może że wymyslam ale jak nie sprawdzę wszystkiego to będę się zadreczal RE: Prawdopodobnie nowy - hela - 27-11-2019 Rozsianie w czasie i przestrzeni znaczy że zmiany muszą być w różnych miejscach i pojawiły się w różnym czasie. RE: Prawdopodobnie nowy - Tomas 85 - 27-11-2019 (27-11-2019, 11:57)JMonika79 napisał(a): Mnie powiedziano, że zmiany w odcinku piersiowym to problem z nogami, zmiany w odcinku szyjnym to ręce , u mnie sie sprawdzila ta teoria w 100%. Pozdrawiam Właśnie i wszystko mnie się sypie poniżej odcinka piersiowego, a lekarz dalej swoje. Każdy mi zarzuca nerwice ale ja nigdy jej nie miałem i na zdrowie nie narzekalem. Mam czekać na rzut dziwne to wszystko. RE: Prawdopodobnie nowy - hela - 27-11-2019 Nie masz zmian, to jak Cię mają zdiagnozować? na podstawie Twoich przypuszczeń? Może jednak nerwy płatają Ci figla? a sam się jeszcze nakręcasz. |