![]() |
|
Tecfidera a ciąża? - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Życie codzienne z SM (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-5.html) +--- Dział: SM i rodzicielstwo (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-37.html) +--- Wątek: Tecfidera a ciąża? (/thread-2658.html) |
RE: Tecfidera a ciąża? - Kisieliciastka - 29-12-2020 (29-12-2020, 16:16)mufa napisał(a): Dzwoniłam do mojej lekarki. Ucieszyła się bardziej niż my Gratulacje, dużo sił i zdrowia dla Ciebie, niech Maluszek się dobrze rozwija ![]() Ja jeszcze nie mam postawionej ostatecznej diagnozy ale przyznaję, ze temat rodzicielstwa i ciąży spędza mi sen z powiek. RE: Tecfidera a ciąża? - Miriam - 30-12-2020 Mufa! Gratulacje! Niech dzidzia zdrowo rośnie
RE: Tecfidera a ciąża? - mufa - 06-01-2021 Dzięki dziewczyny. Powoli oswajamy się z nową sytuacją. 18 idę do ginekologa i zobaczymy wtedy co tam w środku się wyprawia
RE: Tecfidera a ciąża? - Anna 888 - 06-01-2021 Gratuluję, ja się bardzo boję ciąży.... Chyba się nie odważę na 2 dziecko, ale moje SM w tym roku niestety nie daje o sobie zapomnieć... A u mnie dało o sobie znać właśnie po porodzie.... RE: Tecfidera a ciąża? - mufa - 07-01-2021 Anna u mnie też po porodzie, ale to był lekki rzucik to raz a dwa bardzo dawno temu. Powiem Ci, że nasza ciąża zupełnie nieplanowana, od zawsze mówiliśmy o dwójce dzieci a tu teraz nagle kolejne. Ja nawet nie byłam na tabletkach, bo z naszą częstotliwością zbliżeń nie było sensu, cykl miałam bardzo unormowany, a jednak coś zawiodło. Ale jak to mówi mój mąż wychowamy jak swoje Trochę martwi mnie fakt, że mam w tym roku 36 lat. Cukry mi szaleją, więc pewnie trzeba będzie być na diecie (na czczo mam 102). A do tego wizja, że mogą być bliźniaki, bo i u mnie i u męża w najbliższej rodzinie są. No nic trzeba czekać. Teraz i tak juz nic nie zmienimy.
RE: Tecfidera a ciąża? - fruu - 07-01-2021 (07-01-2021, 08:53)mufa napisał(a): Anna u mnie też po porodzie, ale to był lekki rzucik to raz a dwa bardzo dawno temu. Powiem Ci, że nasza ciąża zupełnie nieplanowana, od zawsze mówiliśmy o dwójce dzieci a tu teraz nagle kolejne. Ja nawet nie byłam na tabletkach, bo z naszą częstotliwością zbliżeń nie było sensu, cykl miałam bardzo unormowany, a jednak coś zawiodło. Ale jak to mówi mój mąż wychowamy jak swojeMufa, najważniejsze, że wychowacie jak swoje :-D Z całą resztą na "mur beton" dacie sobie radę. Pozdrawiam RE: Tecfidera a ciąża? - JMonika79 - 07-01-2021 Mufa - gratulacje
RE: Tecfidera a ciąża? - mufa - 07-01-2021 Dzięki RE: Tecfidera a ciąża? - Anna 888 - 08-01-2021 (07-01-2021, 08:53)mufa napisał(a): Anna u mnie też po porodzie, ale to był lekki rzucik to raz a dwa bardzo dawno temu. Powiem Ci, że nasza ciąża zupełnie nieplanowana, od zawsze mówiliśmy o dwójce dzieci a tu teraz nagle kolejne. Ja nawet nie byłam na tabletkach, bo z naszą częstotliwością zbliżeń nie było sensu, cykl miałam bardzo unormowany, a jednak coś zawiodło. Ale jak to mówi mój mąż wychowamy jak swoje RE: Tecfidera a ciąża? - Necik - 26-04-2021 Dziewczyny! Chciałam zapytać jak to jest z porodem, chciałabym mieć cesarkę jednak mój neurolog powiedziała, że tez jest ZA, ale nie wypisze mi czego takiego..... Gdzie mam się kierować żeby dostać takie zaświadczenie? Okolice Kraków-Katowice.
|