![]() |
|
Tecfidera i alkohol - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-10.html) +--- Dział: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-11.html) +--- Wątek: Tecfidera i alkohol (/thread-484.html) |
RE: Tecfidera i alkohol - sloneczko25 - 22-01-2017 Anka spoko Ja zaczęłam od grudnia i już w połowie leczyłam się grokiem a mąż słabego nie robi a ja i tak potem drinkiem zalewam ![]() Teraz czeka mnie imprezka z pracy gdzie przebijałam koleżanki więc w tym roku troszkę ostrożniej o ile znów antybiotyk mi planów nie s..... RE: Tecfidera i alkohol - sloneczko25 - 25-01-2017 No więc kolejne doświadczenia co do wódki ![]() Do tej pory brałam tabletkę a po ok 2h drink i było ok. Ostatnio zrobiłam odwrotnie i po ponad godzinie myślałam że zwymiotuję ;( RE: Tecfidera i alkohol - Yazon - 25-01-2017 (25-01-2017, 18:25)sloneczko25 napisał(a): No więc kolejne doświadczenia co do wódki Więc Słoneczko25 jaki z tego wniosek? 1)Najważniejsze dobry podkład 2)nie zakąszać tekfiderą ![]() 3)Alko było za cieple Pozdrawiam! RE: Tecfidera i alkohol - sloneczko25 - 26-01-2017 Yazon na pewno za ciepłe bo z herbatką i miodem Reszta też się zgadza ![]() Czyli już wiem jak dalej działać żeby było.wesoło
RE: Tecfidera i alkohol - Beciaa05 - 30-04-2018 (27-12-2016, 16:27)Yazon napisał(a): A ja mam takie zdanie że alkohol nawet podczas brania Tecfidera(No NIE popijając lek) pity w umiarze nie szkodzi nawet w największej ilości Cześć od tygodnia biorę Tecfidere, od jutra zaczynam zwiększona dawkę. Jak wiecie jest majówka, piękna pogoda, dobra okazja do grillowania ze znajomymi co wiąże się z tym że na stole pojawi się alkohol. Ja i tak nie przepadam za alkoholem i pije go rzadko, ale jeśli najdzie mnie ochota na piwko to myślicie że powinnam się skusić? Wiem co pisze w ulotce itd ale postanowiłam zapytać Was jak się czujecie czy coś się dzieje stosując lek i alkohol w małej ilości? POZDRAWIAM
RE: Tecfidera i alkohol - mufa - 30-04-2018 Becia spokojnie jedno piwko Ci nie zaszkodzi a nawet więcej też nie. Bylebyś nie przepijala leku alko RE: Tecfidera i alkohol - Beciaa05 - 30-04-2018 (30-04-2018, 15:26)mufa napisał(a): Becia spokojnie jedno piwko Ci nie zaszkodzi a nawet więcej też nie. Bylebyś nie przepijala leku alkoJak już się skuszę to nie planuje więcej niż 2 wypić i to też będą smakowe bo nie przepadam za zwykłym więc nie mają zbyt dużej ilośći alkoholu. No tabletkę wezmę o 18, a alkohol jak już to tak w granicach 20-20 3o więc 2 godziny przerwy od polkniecia tabletki
Tecfidera i alkohol - hela - 30-04-2018 W ulotce pisze o godzinie odstępu przed i po tabletce, żeby sie nie mieszało w żołądku, bo na dobrą sprawę lek i tak mamy cały czas w sobie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Tecfidera i alkohol - Aneczka2018 - 30-04-2018 Lekkie owocowe piwko nie szkodzi- potwierdzam
RE: Tecfidera i alkohol - sloneczko25 - 30-04-2018 Ja i nieco mocniejszy trunek piłam i było ok Raz na jakiś czas wszystko jest dla ludzi
|