![]() |
|
Kesimpta (ofatumumab) - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-10.html) +--- Dział: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-11.html) +--- Wątek: Kesimpta (ofatumumab) (/thread-3211.html) |
RE: Kesimpta (ofatumumab) - Orchidea ponownie - 13-01-2024 (29-12-2023, 21:23)JMonika79 napisał(a): O rany to duzo sie dzieje Orchidea u Ciebie, trzmaj sie tam jakos Ja dalej biegunka. 2x w szpitalu .Antybiotyk xifaxan i dalej biegunka. 17 badania endoscopowe przewodu pokarmowego. Pozdrawiam Was RE: Kesimpta (ofatumumab) - Orchidea ponownie - 20-01-2024 Jestem w domu.Czekam 3 tyg. na wyniki kolono.Wrzodziejace zap jelit lub lesniewskiego u mnie. Dostałam Asamax. Zobaczymy czy z kesimta się pożegnam. RE: Kesimpta (ofatumumab) - nadziejka - 20-01-2024 Ja teraz 18.01 byłam na wizycie kontrolnej (wróciłam spowrotem do starego szpitala), niestety limfocyty mi spadły i ogólnie czuję się ostatnio, jak flak. Dostałam w prawdzie leki na kolejne 3 miesiące, ale od razu podreptałam do apteki po mój "zestaw naprawczy" i spowrotem wracam do suplementacji, bo ostatnie kilka miesięcy jakoś mi to nie wychodziło. Orchidea, czyli tak jakby kolejna choroba autoimmunologiczna się przypałętała, biedna Ty... RE: Kesimpta (ofatumumab) - yasmina - 20-01-2024 (20-01-2024, 19:33)nadziejka napisał(a): Ja teraz 18.01 byłam na wizycie kontrolnej (wróciłam spowrotem do starego szpitala), niestety limfocyty mi spadły i ogólnie czuję się ostatnio, jak flak. Dostałam w prawdzie leki na kolejne 3 miesiące, ale od razu podreptałam do apteki po mój "zestaw naprawczy" i spowrotem wracam do suplementacji, bo ostatnie kilka miesięcy jakoś mi to nie wychodziło.A możesz zdradzić, jak wygląda ten zestaw naprawczy, bo u mnie też coś ostatnio kiepsko... RE: Kesimpta (ofatumumab) - nadziejka - 21-01-2024 (20-01-2024, 21:31)yasmina napisał(a):(20-01-2024, 19:33)nadziejka napisał(a): Ja teraz 18.01 byłam na wizycie kontrolnej (wróciłam spowrotem do starego szpitala), niestety limfocyty mi spadły i ogólnie czuję się ostatnio, jak flak. Dostałam w prawdzie leki na kolejne 3 miesiące, ale od razu podreptałam do apteki po mój "zestaw naprawczy" i spowrotem wracam do suplementacji, bo ostatnie kilka miesięcy jakoś mi to nie wychodziło.A możesz zdradzić, jak wygląda ten zestaw naprawczy, bo u mnie też coś ostatnio kiepsko... Jasne, na mnie zawsze działają: kwas foliowy, Wit D3, magnez, kwasy omega, berberyna - wszystko, co się da kupuję w formie leków, tylko kwasy i berberyna, jako suplementy. Czasem dokładam do tego jeszcze biotynę. Mam koleżankę z rzs ii na nią też działa. Ja polecam, może i u Ciebie pomogą. RE: Kesimpta (ofatumumab) - Orchidea ponownie - 21-01-2024 (20-01-2024, 19:33)nadziejka napisał(a): Ja teraz 18.01 byłam na wizycie kontrolnej (wróciłam spowrotem do starego szpitala), niestety limfocyty mi spadły i ogólnie czuję się ostatnio, jak flak. Dostałam w prawdzie leki na kolejne 3 miesiące, ale od razu podreptałam do apteki po mój "zestaw naprawczy" i spowrotem wracam do suplementacji, bo ostatnie kilka miesięcy jakoś mi to nie wychodziło. Na to wygląda. Biorę leki lecz nie wiem ile brzuch od leków wytrzyma.8 tabletek na samo nibyy jelito a i resztę tabletek tez musze brac.Cos mi się zdaje iż moja dr zmieni i tak mi lek .W sumie to chyba bym chciała. Wtedy gdybym musiała brać dodatkowe to mniej.Stopa zachaczam.Juz 2 razy leżałam.Teraz chodzę i uważam tylko abym stopa nie zaczepiła. (21-01-2024, 09:05)nadziejka napisał(a):Ja wzmocnię się i po zastrzyki b12 pójdę.Potem będę suplementowac .Coś mi się zdaje że przez jelita miałam źle wchłanianie witamin.Potasu teraz mam za mało.Nawet w szpitalu mi nie mogli uzupełnić.(20-01-2024, 21:31)yasmina napisał(a):(20-01-2024, 19:33)nadziejka napisał(a): Ja teraz 18.01 byłam na wizycie kontrolnej (wróciłam spowrotem do starego szpitala), niestety limfocyty mi spadły i ogólnie czuję się ostatnio, jak flak. Dostałam w prawdzie leki na kolejne 3 miesiące, ale od razu podreptałam do apteki po mój "zestaw naprawczy" i spowrotem wracam do suplementacji, bo ostatnie kilka miesięcy jakoś mi to nie wychodziło.A możesz zdradzić, jak wygląda ten zestaw naprawczy, bo u mnie też coś ostatnio kiepsko... Nadziejka a Ty gdzie teraz jesteś w programie? RE: Kesimpta (ofatumumab) - nadziejka - 21-01-2024 (21-01-2024, 12:33)Orchidea ponownie napisał(a):Dr Bilik zadzwoniła do mnie w lipcu jakoś z pytaniem, czy chcę do niej wrócić, bo sprowadziła cały festiwal leków z myślą o mnie, gdyby coś trzeba było zmienić, miło mi się zrobiło i od razu się wpisałam na najbliższą wizytę i byłam już w październiku i teraz w styczniu(20-01-2024, 19:33)nadziejka napisał(a): Ja teraz 18.01 byłam na wizycie kontrolnej (wróciłam spowrotem do starego szpitala), niestety limfocyty mi spadły i ogólnie czuję się ostatnio, jak flak. Dostałam w prawdzie leki na kolejne 3 miesiące, ale od razu podreptałam do apteki po mój "zestaw naprawczy" i spowrotem wracam do suplementacji, bo ostatnie kilka miesięcy jakoś mi to nie wychodziło.
RE: Kesimpta (ofatumumab) - Orchidea ponownie - 22-01-2024 Super. Szczerze to ona może długo ale fajnie ogarnia temat.Np u mnie. Zadzwoniłam że jestem w szpitalu. Zaraz weszła w komputer i sprawdziła.Sama powiedziała iż zadzwoni do lekarza I zapyta o to czy nie lepiej zmienić mi lek aby na obie choroby zadziałać.Nic zapewne nie ustali bo to z gastrologiem muszę porozmawiać. No ale miło że od razu jest reakcja. RE: Kesimpta (ofatumumab) - Anka - 24-01-2024 Hey. Macie problemy z żelazem przy Kesimpcie? RE: Kesimpta (ofatumumab) - Orchidea ponownie - 24-01-2024 (24-01-2024, 10:55)Anka napisał(a): Hey. Macie problemy z żelazem przy Kesimpcie? Nie. Lecz plytki krwi powyżej normy. |