Forum Chorych na stwardnienie rozsiane
jeszcze nie zdiagnozowana,Witam Wszystkich :) - Wersja do druku

+- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum)
+-- Dział: Ogólne (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-1.html)
+--- Dział: Przedstaw się (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-4.html)
+--- Wątek: jeszcze nie zdiagnozowana,Witam Wszystkich :) (/thread-1092.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

RE: jeszcze nie zdiagnozowana,Witam Wszystkich :) - Blanka - 11-04-2018

Dzieki za wsparcie. To bedzie moja 2 punkcja pierwsza przeżylam ze strachu dosłownie uciekły mi wszystkie żyly jak nigdy wczesniej, fajnie ze Igreeeczka pisze same db.rzeczy o tym szpitalu.To dobra wiadomosc a druga dobra to taka ze jest nadzieja ze moze uda sie lekarzom zdiagnozowac mnie do końca.

(11-04-2018, 07:38)igreeeczka@wp.pl napisał(a): Kochana mi robili punkcje akurat na Polankach w październiku ubiegłego roku i szczerze polecam Ci ten szpital Oczko Nie ma się czego bać lekarze wiedzą co robią. I taka rada: nie czytaj glupot w Internecie odnośnie punkcji ja poszłam nieświadoma tego zabiegu i nawet nic nie zdążyłam przeczytać bo od razu mi oczy zakropili i nie żałuję ale spodziewałam się wiekszego bólu, pozytywnie zaskoczona byłam Oczko Pielegniarki to kobiety Anioł. Opiekę w szpitalu oceniam na 10/10. W razie pytań służę pomocąOczko

Dzieki chetnie skorzystam z pomocy

A czemu oczy zakrapiaja?

RE: jeszcze nie zdiagnozowana,Witam Wszystkich :) - igreeeczka@wp.pl - 11-04-2018

Bo patrzyli na źrenice ale po co to nie mam pojęcia Oczko

RE: jeszcze nie zdiagnozowana,Witam Wszystkich :) - terkik - 11-04-2018

(11-04-2018, 18:27)igreeeczka@wp.pl napisał(a): Bo patrzyli na źrenice ale po co to nie mam pojęcia Oczko

cześć Uśmiechja się dowiedziałam ,że dno oka sprawdzają bo solumedrol niszczy wzrok .może być nawet jaskra

jeszcze nie zdiagnozowana,Witam Wszystkich - hela - 11-04-2018

Ja miałam jaskrę posterydową, z czasem się cofa, teraz mam jakby mniej niż na początku, to nie jest taka jaskra jak u starszych ludzi że się zmniejsza pole widzenia, tylko raczej punktowo, ja widziałam nie wyraźnie tylko jak patrzyłam w lewo do dołu i tylko w lewym oku

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Astygmatyzm mi się też zwiększył, okulista powiedział że po sterydach

RE: jeszcze nie zdiagnozowana,Witam Wszystkich - terkik - 11-04-2018

(11-04-2018, 19:49)hela napisał(a): Ja miałam jaskrę posterydową, z czasem się cofa, teraz mam jakby mniej niż na początku, to nie jest taka jaskra jak u starszych ludzi że się zmniejsza pole widzenia, tylko raczej punktowo, ja widziałam nie wyraźnie tylko jak patrzyłam w lewo do dołu i tylko w lewym oku

Astygmatyzm mi się też zwiększył, okulista powiedział że po sterydach

no właśnie.ja po tych sterydach jestem ślepa jak kura ale mówią ,że wybierają mniejsze zło i konieczne są sterydy w moim przypadku.astmę też mam ostrą po tych sterydach.

jeszcze nie zdiagnozowana,Witam Wszystkich - hela - 11-04-2018

Ta jaskra może się pojawić nawet do roku po sterydach, u mnie to tak po dziewięciu miesiącach zauważyłam że coś jest nie tak, teraz jak popatrzyłam na tekst to widzę go wyraźniej niż wcześniej, także się cofaUśmiech

RE: jeszcze nie zdiagnozowana,Witam Wszystkich - terkik - 11-04-2018

(11-04-2018, 20:30)hela napisał(a): Ta jaskra może się pojawić nawet do roku po sterydach, u mnie to  tak po dziewięciu miesiącach zauważyłam że coś jest nie tak, teraz jak popatrzyłam na tekst to widzę go wyraźniej niż wcześniej, także się cofaUśmiech

to nie wiedziałam Uśmiech

RE: jeszcze nie zdiagnozowana,Witam Wszystkich :) - Beciaa05 - 24-04-2018

Hej Kochani. Dziś miałam wizytę pierwsza do kwalifikacji do leczenia. Właśnie jestem w centrum terapii SM  Dostałam tecfidere, właśnie polknelam pierwsza tabletkę i czekam z moją neurolog jak mój organizm zareaguje Uśmiech Pozdrawiam i słonecznego dnia Wam życzę

jeszcze nie zdiagnozowana,Witam Wszystkich - hela - 24-04-2018

Trzymaj się ciepło Becia, ja po 1 tabletce to miałam flasha na całego, po ok 45 minutach zaczęło schodzić i pojechałam do domuUśmiech

RE: jeszcze nie zdiagnozowana,Witam Wszystkich :) - kasia1312 - 24-04-2018

O ja też. Twarz miałam taką czerwoną, że nie było widać ust. Ja 1 tabletki nie przyjmowałam w szpitalu, dostałam je do domu.