![]() |
|
Cześć! - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Ogólne (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-1.html) +--- Dział: Przedstaw się (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-4.html) +--- Wątek: Cześć! (/thread-853.html) |
Cześć! - hela - 10-12-2017 Tak będzie najlepiej, zawsze możesz spróbować gdzie indziej jeżeli czas oczekiwania będzie bardzo długi, ja jestem wpisana na listę u siebie w szpitalu, a od pół roku leczę się w innej placówce u siebie nadal bym czekała a i z leków tylko zastrzyki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Cześć! - przezzyciezsm - 10-12-2017 Zawsze mogłabym zapytać jak to wygląda w moim mieście rodzinnym, gdzie w programie jest moja mama. Pojawia się tylko jeden problem - z racji kierunku studiów, na którym jestem, zwykle nie mam czasu na cokolwiek poza nauką. To bardzo utrudniałoby mi możliwość odbioru leku. Z tego, co wiem, mama odbiera swój co miesiąc. Ja mam czas na powrót do rodzinnej miejscowości maksymalnie raz na 2 miesiące. Nie wiem, czy udałoby mi się to pogodzić. Zobaczę jutro, na czym stoję i ewentualnie będę kombinować
RE: Cześć! - przezzyciezsm - 15-12-2017 Hej! Kilka dni temu byłam na oddziale, pytałam, jednak niczego szczególnego się nie dowiedziałam. Za to dziś dostałam telefon, żeby zgłosić się do nich w styczniu do kwalifikacji. Mam nadzieję, że się uda ![]() W zasadzie na czym polega ta kwalifikacja? RE: Cześć! - hela - 15-12-2017 (15-12-2017, 15:27)przezzyciezsm napisał(a): Hej! Kilka dni temu byłam na oddziale, pytałam, jednak niczego szczególnego się nie dowiedziałam. Za to dziś dostałam telefon, żeby zgłosić się do nich w styczniu do kwalifikacji. Mam nadzieję, że się uda Super, całkiem szybko mnie zakwalifikowali na podstawie dokumentacji medycznej, ustnego wywiadu, miałam badanie na skale EDSS no i finalnie jeszcze MRI, dlatego że trochę czasu upłynęło i chcieli zobaczyć czy nie ma nowych zmian po operacji, były, ale nic strasznego
RE: Cześć! - przezzyciezsm - 15-12-2017 Dzięki za odpowiedź Mam ogromną nadzieję, że uznają mi ten rezonans, który robiłam, mimo że do tego czasu będzie już oficjalnie po terminie
RE: Cześć! - hela - 15-12-2017 Nigdy nie wiadomo jeszcze robiłam badania: mocz, morfologia z rozmazem, tsh, alat, aspat, bilirubuna i kreatynina, tak mi się przypomniało
RE: Cześć! - przezzyciezsm - 15-12-2017 O, będąc w szpitalu 2 tygodnie temu miałam wykonaną całą serię badań, w tym te, które wymieniłaś. Mam nadzieję, że je przyjmą Przy okazji- przejrzałam tą skalę EDSS i tak się zastanawiam, jak oni to badają? Oceniają to na podstawie wywiadu czy jak?
RE: Cześć! - hela - 15-12-2017 (15-12-2017, 15:46)przezzyciezsm napisał(a): O, będąc w szpitalu 2 tygodnie temu miałam wykonaną całą serię badań, w tym te, które wymieniłaś. Mam nadzieję, że je przyjmą To takie bardziej rozszerzone badanie neurologiczne, a trochę wywiad, przynajmniej tak było u mnie, badania powinny być w miarę świeże RE: Cześć! - przezzyciezsm - 15-12-2017 W miarę świeże tzn, że moje już będą zbyt stare? :p RE: Cześć! - Bubka - 15-12-2017 Z tego co ostatnio powiedział mi lekarz rezonans nie może być starszy niż miesiąc. |