![]() |
|
jeszcze nie zdiagnozowana,Witam Wszystkich :) - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Ogólne (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-1.html) +--- Dział: Przedstaw się (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-4.html) +--- Wątek: jeszcze nie zdiagnozowana,Witam Wszystkich :) (/thread-1092.html) |
RE: jeszcze nie zdiagnozowana,Witam Wszystkich :) - Beciaa05 - 25-04-2018 (25-04-2018, 20:25)Natalia99 napisał(a): Kiedy zaczynałam brać Tec to lekarz kazał mi jeść tłusty posiłek przy tabletce. Mówi, że to nie tylko zmniejsza skutki uboczne, ale też leki się lepiej wchłaniają, więc co za tym idzie- lepiej działają. Chyba, że to ja coś przekręciłam, ale tak zrozumiałam i tam staram się jeść. U mnie oprócz wymienionych rzeczy często ląduje na kanapce masło orzechowe i czasem zjem kilka orzechów do posiłku I jak się czujesz po tec?
RE: jeszcze nie zdiagnozowana,Witam Wszystkich :) - Natalia99 - 25-04-2018 (25-04-2018, 21:16)beciaa28 napisał(a):(25-04-2018, 20:25)Natalia99 napisał(a): Kiedy zaczynałam brać Tec to lekarz kazał mi jeść tłusty posiłek przy tabletce. Mówi, że to nie tylko zmniejsza skutki uboczne, ale też leki się lepiej wchłaniają, więc co za tym idzie- lepiej działają. Chyba, że to ja coś przekręciłam, ale tak zrozumiałam i tam staram się jeść. U mnie oprócz wymienionych rzeczy często ląduje na kanapce masło orzechowe i czasem zjem kilka orzechów do posiłku Póki co bardzo dobrze. Od czasu do czasu bywam czerwona, piecze skóra, ale jest to do wytrzymania i zwykle dość szybko przechodzi. I nic poza tym, mam nadzieję, że Tobie też się sprawdzi super
RE: jeszcze nie zdiagnozowana,Witam Wszystkich :) - Beciaa05 - 25-04-2018 (25-04-2018, 21:53)Natalia99 napisał(a):To super(25-04-2018, 21:16)beciaa28 napisał(a):(25-04-2018, 20:25)Natalia99 napisał(a): Kiedy zaczynałam brać Tec to lekarz kazał mi jeść tłusty posiłek przy tabletce. Mówi, że to nie tylko zmniejsza skutki uboczne, ale też leki się lepiej wchłaniają, więc co za tym idzie- lepiej działają. Chyba, że to ja coś przekręciłam, ale tak zrozumiałam i tam staram się jeść. U mnie oprócz wymienionych rzeczy często ląduje na kanapce masło orzechowe i czasem zjem kilka orzechów do posiłku tak jest to do wytrzymania i na szczęście trwa krótko, mam też taka nadzieje ze się sprawdzi
RE: jeszcze nie zdiagnozowana,Witam Wszystkich :) - weromich - 26-04-2018 (08-03-2018, 19:01)beciaa28 napisał(a): Cześć Wszytkim SM to nie wyrok Można samemu sobie pomóc i sie wyleczyć Profesor Otto Warburg już na początku XX. wieku twierdził, że osłabiony układ immunologiczny i zaburzona przemiana materii prowadzą do powstawania komórek nowotworowych w organizmie człowieka. ************************************************************************************************************** jeszcze nie zdiagnozowana,Witam Wszystkich - hela - 26-04-2018 Ręce opadają Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: jeszcze nie zdiagnozowana,Witam Wszystkich :) - hela - 27-04-2018 Brawo Joanna za szybką reakcję
RE: jeszcze nie zdiagnozowana,Witam Wszystkich :) - Beciaa05 - 30-04-2018 (24-04-2018, 14:01)beciaa28 napisał(a): Hej Kochani. Dziś miałam wizytę pierwsza do kwalifikacji do leczenia. Właśnie jestem w centrum terapii SM Dostałam tecfidere, właśnie polknelam pierwsza tabletkę i czekam z moją neurolog jak mój organizm zareaguje Hej dziś wieczorem biorę ostatnia tabletkę 120,od jutra zaczynam 240mg. Szybko minął ten tydzień z Tecfidera. Jeśli chodzi o skutki uboczne to jedyne jakie się pojawiły to było po pierwszej i trzeciej tabletce - zaczerwienienie i swędzenie, które dosyć szybko zeszło, po za tym wszystko ok. Pozdrawiam i miłej słonecznej majówki życzę PS. Tak się zastanawiam czy mogę się przez ta majówkę piwka napić, wiadomo czas grillowania spotkania ze znajomymi itd. Lekarz mówił że po tygodniu można w granicach rozsądku alkoholu się napić ale jednak trochę się boję bo jutro zaczynam większą dawkę i nie wiem jak zareaguje, co myślicie?
jeszcze nie zdiagnozowana,Witam Wszystkich - hela - 30-04-2018 Zobacz w ulotce, tam jest dokładnie napisane ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: jeszcze nie zdiagnozowana,Witam Wszystkich :) - Miriam - 01-05-2018 Piwko można. Wysokoprocentowych alkoholi nie zaleca się łączyć z tabletką - w ulotce wszystko jest opisane. RE: jeszcze nie zdiagnozowana,Witam Wszystkich :) - Beciaa05 - 02-05-2018 (01-05-2018, 23:55)Miriam napisał(a): Piwko można. Wysokoprocentowych alkoholi nie zaleca się łączyć z tabletką - w ulotce wszystko jest opisane. Tak wiem, ale z racji tego że to początek mojej przygody z tec i 2 dzień gdzie biorę większą dawkę (bo biorąc mniejsza było ok, nie wiedziałam jak zareaguje na większą) taka panikara troszkę ze mnie to się bałam tego piwka napić, może dziś się skuszę słonecznego dnia
|