Forum Chorych na stwardnienie rozsiane
Czy to SM? - Wersja do druku

+- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum)
+-- Dział: Czy to stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-6.html)
+--- Dział: Czy moje objawy świadczą o stwardnieniu rozsianym? (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-17.html)
+--- Wątek: Czy to SM? (/thread-750.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

RE: Czy to SM? - Agnieszka - 14-02-2018

Hej dziewczyny

To jeszcze jedno Wam opowiem.... Jak już tak mnie "polubili" lekarze w ubiegłym roku, wszędzie zaglądali i wszędzie coś było nie tak to sobie jeszcze piersi postanowiłam zbadać. Zrobiłam USG i wyszły torbiele wielokomorowe, około cm średnicy, w obu piersiach. Poszłam do gina po skierowanie do onkologa, a pan doktor chirurg onkolog stwierdził, że nie będzie z tym nic robił. Mam przyjść za pół roku i zobaczymy. Ja się pytam co zobaczymy? Na co ja mam czekać? Aż urosną? Czy nie można zrobić zwykłej biopsji i sprawdzić od razu, czy to nie coś złośliwego? Tak się mówi głośno o raku piersi, o profilaktyce, o ułatwieniach w badaniach - i gdzie to wszystko jest? Kiedy mnie będą badać? Jak już się okaże, że to nowotwór?

Przepraszam za emocje, ale jestem wściekła....

Pozdrawiam serdecznie
Aga

RE: Czy to SM? - Anka - 14-02-2018

(14-02-2018, 15:35)Agnieszka napisał(a): Hej dziewczyny

To jeszcze jedno Wam opowiem.... Jak już tak mnie "polubili" lekarze w ubiegłym roku, wszędzie zaglądali i wszędzie coś było nie tak to sobie jeszcze piersi postanowiłam zbadać. Zrobiłam USG i wyszły torbiele wielokomorowe, około cm średnicy, w obu piersiach. Poszłam do gina po skierowanie do onkologa, a pan doktor chirurg onkolog stwierdził, że nie będzie z tym nic robił. Mam przyjść za pół roku i zobaczymy. Ja się pytam co zobaczymy? Na co ja mam czekać? Aż urosną? Czy nie można zrobić zwykłej biopsji i sprawdzić od razu, czy to nie coś złośliwego? Tak się mówi głośno o raku piersi, o profilaktyce, o ułatwieniach w badaniach - i gdzie to wszystko jest? Kiedy mnie będą badać? Jak już się okaże, że to nowotwór?

Przepraszam za emocje, ale jestem wściekła....
Nie dziwie sie, ręce opadają!
Pozdrawiam serdecznie
Aga

RE: Czy to SM? - Kasia75 - 15-02-2018

Nie dziwi mnie ,że się wkurzyłaś.Z lekarzami to można zwariować.Traktują pacjentów jak zło konieczne,ale zarabiać to by chcieli miliony.

RE: Czy to SM? - hela - 15-02-2018

nie wszyscy są źli, niektórzy nie mają w ogóle taktu i jakiegoś poczucia odpowiedzialności za to co mówią

(15-02-2018, 12:29)hela napisał(a): nie wszyscy są źli, niektórzy nie mają w ogóle taktu i jakiegoś poczucia odpowiedzialności za to co mówią

Ja nie twierdze,że wszyscy są źli,ale większość w ogóle nie słucha co się do nich mówi i najzyczajnuej brzydko mówiąc "olewa" pacjenta.Mówię to ,bo wiem o tym z własnego doświadczenia.Dwa lata chodziłam od lekarza do lekarza,każdy mnie zbywał i traktował jak wariatkę,wmawiając różne choroby.W końcu trafiłam na normalną panią doktor,która kazała zrobić odpowiednie badania i w końcu wiem,co mi dolega.

Czy to SM? - hela - 15-02-2018

Ja tam z 99 % jestem zadowolona a jak nie jestem to do nich nie chodzę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To masz szczęście,że trafiasz na normalnych,bo mnie się rzadko zdarza.Też bym nie chodziła po lekarzach gdybym nie musiała i gdybym była zdrowa.Teraz i tak już mniej chodzę,ewntualnie na wizyty kontrolne.

Przez wiele lat w ogóle nie odwiedzałam lekarzy, odkąd mam sm tylko w szpitalu spotkałam takich którzy pozostawiali wiele do życzenia

Też przez wiele lat nie musiałam odwiedzać lekarzy,ale przyszedł czas kiedy zaczęło się ze mną dziać coś dziwnego i niestety musiałam udać się do lekarza.I zaczęła się moja wędrówka od lekarza do lekarza.I tak jak już wcześniej pisałam,każdy tylko potakiwał i odsyłał od sasa do lasa.

Mój pierwszy rodzinny zbył mnie z rzutem, mam nowegoUśmiech