![]() |
|
postacie SM - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-10.html) +--- Dział: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-11.html) +--- Wątek: postacie SM (/thread-1441.html) |
RE: postacie SM - WorkBorg - 13-09-2018 (13-09-2018, 14:26)shazza napisał(a):(13-09-2018, 14:20)WorkBorg napisał(a): No ale skoro igg jest podwyższone, to trzeba znaleźć dobrego internistę/diagnostę który ogarnie temat,położy cię do szpitala i zrobi wszystkie badania. a nie szukać domowych sposobów leczenia smu, którego na razie nie masz.. Nerwica może istnieć jako osobna jednostka, albo być symptomem tego, na co teraz cierpisz.Nogę odjeło mi 8 lat temu potem przera aż w tym roku ruszyło Nie, nie wyklucza, absolutnie. Czyni znacznie mniej prawdopodobnym, ale nie wyklucza. Tak samo niekatywne, małe zmiany w mózgu i objawy neurologiczne nie oznaczają SM. Nie rozumiem dlaczego zdiagnozowałeś się sam, szczególnie z relatywnie nieswoistymi objawami. Absolutnie niczego nie mogę rozkazać ani zalecić, nie jestem twoim lekarzem, ale -- jak pisałem wyżej -- dobry diagnosta i wizyta w szpitalu wraz z opisem swoich objawów i kartoteką badań, które masz pozwoli ci zdiagnozować jednostkę chorobową na którą cierpisz. Tyle ode mnie, życzę powodzenia
postacie SM - shazza - 13-09-2018 Spowiedź jest prawdziwa Wysłane z mojego LenovoA3300-H przy użyciu Tapatalka (13-09-2018, 14:33)WorkBorg napisał(a):Leżałem w szpitalu miałem punkcję i mri głowy(13-09-2018, 14:26)shazza napisał(a):(13-09-2018, 14:20)WorkBorg napisał(a): No ale skoro igg jest podwyższone, to trzeba znaleźć dobrego internistę/diagnostę który ogarnie temat,położy cię do szpitala i zrobi wszystkie badania. a nie szukać domowych sposobów leczenia smu, którego na razie nie masz.. Nerwica może istnieć jako osobna jednostka, albo być symptomem tego, na co teraz cierpisz.Nogę odjeło mi 8 lat temu potem przera aż w tym roku ruszyło Wysłane z mojego LenovoA3300-H przy użyciu Tapatalka RE: postacie SM - WorkBorg - 13-09-2018 I nie postawiono ci diagnozy. Wiec zapraszam ponownie na wydział interny, gdzie są dobrzy diagności chorób nie tylko stricte o podłożu neurologicznym, bo magicznie ci się nie wyleczyło. postacie SM - shazza - 13-09-2018 Stwierdzili że mam rodzaj depresji ale nie wzieli pod uwagę faktu że objawy mnie w nią wpędziły ... Wysłane z mojego LenovoA3300-H przy użyciu Tapatalka RE: postacie SM - WorkBorg - 13-09-2018 (13-09-2018, 15:02)shazza napisał(a): Stwierdzili że mam rodzaj depresji ale nie wzieli pod uwagę faktu że objawy mnie w nią wpędziły ... Depresja tez może być objawem różnych chorób. A iGg wypadałoby wyjaśnić. Wiec do roboty. A później możemy się o biotynę, ewentualnie, pokłócić
postacie SM - shazza - 13-09-2018 Jednym zdaniem "z objawami ale bez lekarskiej diagnozy"Depresję stwierdzono zanim dostałem wynik PMR.Podwyższony poziom IgG i dysfunkcja bariery krew-mózg.Prążków brak.Objawy jak wyżej Wysłane z mojego LenovoA3300-H przy użyciu Tapatalka RE: postacie SM - hela - 13-09-2018 No i myślisz że my Cię zdiagnozujemy? a nie sorki to już sam zrobiłeś, dlaczego tak bardzo nie chcesz dać się lekarzom diagnozować i leczyć? RE: postacie SM - WorkBorg - 13-09-2018 Toteż mówię - trzeba wyjaśnić skąd ten wynik i skąd objawy. Przez neta tego nie zrobisz. Drąż temat w szpitalu, ale nie szukaj smu. Jeżeli to sm faktycznie, to wyjdzie tak czy siak. postacie SM - Anka - 13-09-2018 (13-09-2018, 15:09)WorkBorg napisał(a): Toteż mówię - trzeba wyjaśnić skąd ten wynik i skąd objawy. Przez neta tego nie zrobisz. Drąż temat w szpitalu, ale nie szukaj smu. Jeżeli to sm faktycznie, to wyjdzie tak czy siak. Podepnę się pod twój post- wybacz. Ale jeśli to sm to lepiej mieć diagnozę postawiona szybko i zapisać się do programu niż obstawiać sm i pp od razu i czekać nie wiadomo na co.Moim zdaniem czas tu jednak jest istotny chociażby dlatego ze od dłuższego czasu coś jest nie tak z twoim zdrowiem. Jak to nie sm to tez warto się zainteresować i ustalić co ci dolega. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: postacie SM - WorkBorg - 13-09-2018 (13-09-2018, 15:28)Anka napisał(a):(13-09-2018, 15:09)WorkBorg napisał(a): Toteż mówię - trzeba wyjaśnić skąd ten wynik i skąd objawy. Przez neta tego nie zrobisz. Drąż temat w szpitalu, ale nie szukaj smu. Jeżeli to sm faktycznie, to wyjdzie tak czy siak. Podpisuje się wszystkimi łapkami, chodziło mi raczej o to, ze „samo wyjdzie” jak pójdzie na porządna diagnostykę na internie w szpitalu, nie jak za 20 lat jak nie będzie mógł podnieść nogi. Ale, masz racje, moja nieścisłość
|