![]() |
|
Tecfidera skutki uboczne - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-10.html) +--- Dział: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-11.html) +--- Wątek: Tecfidera skutki uboczne (/thread-2262.html) |
RE: Tecfidera skutki uboczne - Anka - 24-01-2020 (24-01-2020, 09:33)Kaczucha napisał(a): Witajcie, od kilku dni przy okazji flasha boli mnie żołądek. Do tej pory nie miałam zadnych problemów, czy ktoś miał może podobnie?Zaczęłam brac oslonoww, mam nadzieje, ze to pomoże. PozdrawiamJa czesto tak mam ale ja mam dodatkowo zespol jelita drazliwego wiec nie wiem czy to Tec czy jakis posilek podraznil Rozumiem ze jesz normalnie do tabl- solidny, tresciwy posilek Jesz regularnie? Zauwazylam ze jak mam dluzsza przerwe miedzy posilkami to wtedy sie odzywa zoladek Jesli oslonka nie pomoze idz do lekarza 1 kontaktu mi czesto musi przepisywac jakies leki jak oslonka nie pomaga i bole sie utrzymuja Nie czekaj zbyt dlugo Jedz lekkostrwanie teraz RE: Tecfidera skutki uboczne - Kaczucha - 24-01-2020 Dziękuję za odpowiedź. Staram sie jeść regularnie i zawsze jem przed tecfiderą, może nie zawsze tłusto ale zazwyczaj treściwie. Poczekam jeszcze trochę, może problem sie wyciszy. RE: Tecfidera skutki uboczne - Anka - 25-01-2020 (24-01-2020, 20:50)Kaczucha napisał(a): Dziękuję za odpowiedź. Staram sie jeść regularnie i zawsze jem przed tecfiderą, może nie zawsze tłusto ale zazwyczaj treściwie. Poczekam jeszcze trochę, może problem sie wyciszy.Nie trzeba jeść tłusto ale treściwie Jak jesc juz tlusto to zdrowe tluszcze jednak przy sm zaleca sie u nas trzymanie formy i nie objadanie sie tlustymi nie zdrowymi produktami
RE: Tecfidera skutki uboczne - Kaczucha - 25-01-2020 O, słuszna uwaga, dziękuję! RE: Tecfidera skutki uboczne - goska71 - 25-01-2020 Ja jak zaczelam brac tec,to tak po miesiacu wystapila u mnie nietolerancja laktozy, mialam okropne refluksy i bol zoladka, Banany tez musialam weliminowac, bo jak zjadlam to byla masakra. Teraz uzywam tylko prodoktow z mleka kokosowego i jest ok. RE: Tecfidera skutki uboczne - Anka - 25-01-2020 Goska mi mleko szkodzi ale jogurty maslanki i kefiry juz nie Ja znow lubie kawe z mlekiem ale krowim Pije malo bo brzuch boli Ale produkty mleczne spozywam Tecfidera skutki uboczne - hela - 25-01-2020 Ja tez sery, jogurty, kefiry itp. mleka krowiego nie pije od dawna, czasem tylko, w czymś. I mam wrażenie że wtedy zaraz mam flasha. Bo normalnie nie miewam praktycznie w ogóle. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Tecfidera skutki uboczne - Orchidea - 25-01-2020 Ja jem dużo sera białego. RE: Tecfidera skutki uboczne - Anka - 26-01-2020 A ja sobie zrobie mleko ryzowe sama w domu Te sklapowe to widze po skladzie sama chemia plus smak mi nie odpowiada Zobaczymu co wyjdzie i czy sie przekonam do kawy z takim mlekiem Bo z produktow mlecznych nie musze rezygnowac RE: Tecfidera skutki uboczne - goska71 - 26-01-2020 Ania,mnie wszytko co z mleka krowiego szkodzi. Jogurty tylko z mleka kokosowego,a sery kozie, przekonalam sie do nich i mi smakuja. Kupuje jeden gatunek mleka kokosowego i jest dobre, chemi tam nie ma ,tak mi sie wydaje. |