Forum Chorych na stwardnienie rozsiane
Pytanie o orzeczenie - Wersja do druku

+- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum)
+-- Dział: Życie codzienne z SM (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-5.html)
+--- Dział: Sprawy urzędowe (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-26.html)
+--- Wątek: Pytanie o orzeczenie (/thread-238.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Pytanie o orzeczenie - hela - 10-02-2018

No to jeszcze prościej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

RE: Pytanie o orzeczenie - kamil - 10-02-2018

Do lekarza z programu poszedłem już z wydrukowanymi wnioskiem i zaświadczeniem do wypełnienia przez lekarza. Tak właśnie myślę że pójdę do rodzinnego, mam spoko lekarza więc powinien bez gadania mi wypełnić. Jeśli chodzi o dokumentację to czy jest sens dołączać wyniki z badania krwi i ekg? Wszystko jest na nich w normie. Jeżeli nie to nawet nie będę potrzebował od lekarza z programu żadnych dokumentów, resztę mam oryginały u siebie.

Pytanie o orzeczenie - hela - 10-02-2018

Ja dołączyłam wypisy ze szpitalu, zaświadczenie o sm, wynik z płynu mr, wyniki rezonansów, wyników badań krwi i moczu które robię w programie nie dawałam, na co im to

RE: Pytanie o orzeczenie - kamil - 10-02-2018

Okej, dzięki za informację, w takim razie też pewnie nie będę dołączać.

RE: Pytanie o orzeczenie - mufa - 05-12-2018

Wczoraj przyszla decyzja i niestety nic nie zmienili pomimo tego że teraz chodzę w ortezie i czekam na zabieg

Pytanie o orzeczenie - hela - 05-12-2018

Pewnie dlatego że ta orteza nie jest na stałe

RE: Pytanie o orzeczenie - Akinom - 06-12-2018

Kamil, grupa należy Ci się, (sory za porównanie) jak psu buda. Pewnie najpierw dadzą Ci lekki. To, że cykaja tak na 2-3 lata wynika z jakichś przepisów. Po 55 roku życia daja dopiero na stałe. Mnie swego czasu z umiarkowanego na lekki zdegrowali, ale faktem jest, że wtedy guzik mi było. Potem olalam temat i chyba z 5 lat przerwy miałam, a ostatnio dostałam umiarkowany na 4 lata. I od początku mam kartę parkingowa.

RE: Pytanie o orzeczenie - hela - 06-12-2018

(06-12-2018, 09:25)Akinom napisał(a): Kamil, grupa należy Ci się, (sory za porównanie) jak psu buda. Pewnie najpierw dadzą Ci lekki. To, że cykaja tak na 2-3 lata wynika z jakichś przepisów. Po 55 roku życia daja dopiero na stałe. Mnie swego czasu z umiarkowanego na lekki zdegrowali, ale faktem jest, że wtedy guzik mi było. Potem olalam temat i chyba z 5 lat przerwy miałam, a ostatnio dostałam umiarkowany na 4 lata. I od początku mam kartę parkingowa.

Ja mam lekki na stałe, a nie mam 55 lat

RE: Pytanie o orzeczenie - Akinom - 06-12-2018

A ile lat temu wydane? Bo mi w 1999 powiedział doktor że od razu nie może mi dać na stałe i cykl po roku, żeby za 3 razem było na stałe. Niestety zmieniła się rejonizacja komisji, mój rejon się zmienił i plan Pana doktora wziął w łeb. Tu się bardzo przepisów trzymają i dlatego jest jak jest.

Pytanie o orzeczenie - hela - 06-12-2018

W 2017