![]() |
|
Chodzenie - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Objawy - SM (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-19.html) +--- Dział: SM i zaburzenia równowagi (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-27.html) +--- Wątek: Chodzenie (/thread-11885.html) Strony:
1
2
|
Chodzenie - jowitka94 - 25-03-2025 Hejka. Czy wy też macie problem po chodzeniu po nierównym terenie? Mam na myśli trawnik z górami i padołami xd taki kolo domu na wsi. Odwiedziłam moją siostrę, i miałam takie zaburzenia rownowagi że myslalam że upadnę, mój mozg i oczy nie ogarniają podłoża kurczę dziwnie to brzmi ale to prawda. Jakoś dałam radę ale było ciężko. To nie były jakieś ekstremalne tereny, normalny trawnik, 2 latek sobie poradzi a ja nie mogę staram się nie używać laski. RE: Chodzenie - Akinom - 26-03-2025 Mam to samo. Jak podłoże jest nierówne, trawnik, polna droga, to łeb wariuje i muszę się czegoś, albo kogoś trzymać. A już nie daj Boże jak się chociażby szarówka zrobi. Włącza się jakaś blokada i czasem kroku nie mogę zrobić. Durne to jest przeokropnie. W każdym razie na łąkę to już nie pójdę. Nie ma opcji. RE: Chodzenie - maciekpalestyna - 26-03-2025 (26-03-2025, 00:05)Akinom napisał(a): Mam to samo. Jak podłoże jest nierówne, trawnik, polna droga, to łeb wariuje i muszę się czegoś, albo kogoś trzymać. A już nie daj Boże jak się chociażby szarówka zrobi. Włącza się jakaś blokada i czasem kroku nie mogę zrobić. Durne to jest przeokropnie. W każdym razie na łąkę to już nie pójdę. Nie ma opcji. Witam w moim przypadku dochodzi przejście przez zwężenie .. Panika nie zmieszczę się . RE: Chodzenie - Akinom - 26-03-2025 To to nie wiem, bo po takich miejscach już nie chodzę, ale jak znam życie to w błędnych skałach nie dałabym rady. RE: Chodzenie - jowitka94 - 26-03-2025 Właśnie się zastanawiałam czy to normalne u nas. Tak, dokładnie łep wariuje i to takie ciężkie. ![]() albo schodzenie po schodach tragedia jak babcia 100letnia... RE: Chodzenie - Akinom - 26-03-2025 Mam wrażenie, że takie babcie to są dużo bardziej sprawne i dziesięć razy by mnie przeskoczyły. RE: Chodzenie - jowitka94 - 26-03-2025 (26-03-2025, 20:28)Akinom napisał(a): Mam wrażenie, że takie babcie to są dużo bardziej sprawne i dziesięć razy by mnie przeskoczyły. hahaha w sumie masz rację ! też takie spotykam RE: Chodzenie - maciekpalestyna - 28-03-2025 Dziwne że mięśnie mam a siły w nogach brak . Równowagi przy chodzeniu brak a rowerem jadę . Tylko elektrykiem bo bym nie ruszył . Ale jak jadę ok pedałuję i trochę się wspomagam RE: Chodzenie - Akinom - 28-03-2025 Bo to tak już jest. Siły nie ma i już. W nogach, w rękach. Ja to sobie do kompletu kolana rozwaliłem i są dni, że bez przeciwbólowych się nie da. i niby ścięgna się już pogoily, a jak nie daj Boże dłużej posiedzę, to wstanie jest trudne i muszę się że trzy razy rozbujać, zanim cztery litery oderwą się od fotela. RE: Chodzenie - maciekpalestyna - 28-03-2025 Kolana mam poobijane jakbym miał jutro iść na komisję zus. Trochę jedno dokucza ale poprosiłem na rehabilitacji i mam włączoną elektrykę więc może pomoże . |