![]() |
|
Dimtruzic - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Ogólne (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-1.html) +--- Dział: Przedstaw się (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-4.html) +--- Wątek: Dimtruzic (/thread-12202.html) |
Dimtruzic - Joan - 05-03-2026 Cześć Lekarz zmieniła mi Tecfidera po 10 miesiącach na Dimtruzic . Od tygodnia biorę Dimtruzic i bóle nóg większe ,zawroty głowy są czego przy Tecfiderze nie było-tych zawrotów znaczy się i mniejsze drętwienie nóg. Czy ktoś ma doświadczenie z lekiem DIMTRUZIC ? Będę wdzięczna za info. Pozdrawiam Asia RE: Dimtruzic - Akinom - 05-03-2026 Teoretycznie to niby to samo. Tańsza wersja tecfidery. Oszczędności widać szukają na wszystkim. RE: Dimtruzic - Joan - 11-03-2026 (05-03-2026, 09:23)Akinom napisał(a): Teoretycznie to niby to samo. Tańsza wersja tecfidery. Oszczędności widać szukają na wszystkim. chyba tak tańszy a skład ma ten sam . Czy bierrzecie jakieś leki oprócz D3 , ja dostałam Trittico malą dawkę? RE: Dimtruzic - Akinom - 12-03-2026 Tylko essentiale forte i sirdalud (tańsza wersja tizanor). Witaminy d nie biorę. RE: Dimtruzic - Bubulina1 - 13-03-2026 Asiu, ja biorę tylko 4000 j D3, bo miałam jej poziom 17. Teraz mam 24. Jak brałam Pregabalinę i jeszcze jakieś inne dwa specyfiki, to czułam się coraz gorzej. Po odstawieniu szybko dochodziłam do lepszej formy. To, ze już własnego jestestwa nie poczuję normalnie to raczej pewne. Ale cóż, trzeba się cieszyć, że nadal jestem samoobsługowa Trzymaj się cieplutko
RE: Dimtruzic - Joan - 19-03-2026 (13-03-2026, 00:39)Bubulina1 napisał(a): Asiu, ja biorę tylko 4000 j D3, bo miałam jej poziom 17. Teraz mam 24. Jak brałam Pregabalinę i jeszcze jakieś inne dwa specyfiki, to czułam się coraz gorzej. Po odstawieniu szybko dochodziłam do lepszej formy. To, ze już własnego jestestwa nie poczuję normalnie to raczej pewne. Ale cóż, trzeba się cieszyć, że nadal jestem samoobsługowa Pozdrawiam serdecznie. 3 tygodnie na Dimtruzic i jest lepiej niż na Tecfiderze. Lepiej się czuję ,nie wiem czy to zasługa leku czy Solumedrolu ,który brałam 3 tyg temu. Konsulatowała z innym lekarzem i zalecono mi przejście na Okrewus ,moja doktor nie chce słyszeć o takiej zmianie . Powiedziała ,że u chorych 60+ odchodzi się od leczenia i zaplanowała Klatrybinę ,która po 2 dawkach ma zabezpieczyć mnie od choroby na 10 lat. Jak mpogę zmienić placówkę prowadzącą program???? RE: Dimtruzic - Akinom - 20-03-2026 Musi się szpital za szpitalem dogadać. NFZ w to nie wnika. Tak mi przynajmniej powiedzieli jak chciałam zamienić Wrocław na Wałbrzych. To było parę ładnych lat temu. RE: Dimtruzic - Bubulina1 - 20-03-2026 Kurrcze, co Ty piszesz??? Ja mam 67 lat i od 2 lat na Ocrevusie. Czy to tylko zależy od placówki prowadzącej programy lekowe? RE: Dimtruzic - Joan - 21-03-2026 (20-03-2026, 16:13)Bubulina1 napisał(a): Kurrcze, co Ty piszesz??? Ja mam 67 lat i od 2 lat na Ocrevusie. Czy to tylko zależy od placówki prowadzącej programy lekowe? Piszę to co usłyszałam od swojej lekarz, Pozdrawiam serdecznie i będę starać się o przeniesienie leczenia |