![]() |
|
Turcja - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Pozostałe (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-8.html) +--- Dział: Porozmawiajmy - nie tylko o SM (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-54.html) +--- Wątek: Turcja (/thread-12252.html) |
Turcja - ines87 - 15-06-2026 Wybieramy się na wakacje do Turcji w lipcu, tutaj znoszę dobrze wysoki temperatury, mam pytanie czy ktoś wyjeżdżał w okresie wakacji i może się podzielić opinią, jestem na tabletkach, lekarka mówiła, że nie potrzeba zaświadczenia odnośnie przewozu leku w bagażu podręcznym. Jakby ktoś miał jakieś rady to chętnie przyjmę. RE: Turcja - Konga - 16-06-2026 Zależy co kto lubi. Ja średnio upały znoszę - bateria pada szybciej niż zazwyczaj. Chociaż na wycieczkach nie jest tak źle, bo jak nie muszę wstawać z budzikiem do pracy, więc trochę więcej sił zostaje. Kupiłam takie ręczniki chłodzące, jak dużo chodzisz w upale to można na kark położyć i daje trochę ulgi. Poza tym to raczej nie ma większych problemów na takich wycieczkach. Czasem wracam się schłodzić w klimie do hotelu. RE: Turcja - ines87 - 18-06-2026 (16-06-2026, 16:53)Konga napisał(a): Zależy co kto lubi. Ja średnio upały znoszę - bateria pada szybciej niż zazwyczaj. Chociaż na wycieczkach nie jest tak źle, bo jak nie muszę wstawać z budzikiem do pracy, więc trochę więcej sił zostaje. Kupiłam takie ręczniki chłodzące, jak dużo chodzisz w upale to można na kark położyć i daje trochę ulgi. Poza tym to raczej nie ma większych problemów na takich wycieczkach. Czasem wracam się schłodzić w klimie do hotelu. Dziękuję, widziałam tez że są takie kamizelki chłodzące, więc pewnie dokonam zakupu RE: Turcja - Lusia98 - 20-06-2026 Ja odkąd mam SM dużo lepiej znoszę upały... Wręcz uwielbiam... Jakis hormon szczęścia u mnie jest produkowany.. sił mam więcej . Gorzej znoszę niskie temperatury i zimno. Na wakacjach nie leżę plackiem na słońcu. Pływanie, spacerowanie po pas w wodzie. Dość aktywnie spędzam czas z dziećmi. Aha warto dodać ze, nie zdecydowałam się póki co na żadne leczenie bo miałam tylko jeden potwierdzony rzut w 2019 i cały czas czuje się stabilnie. Czasem myślę że ta tolerancja na ciepło to nie samo SM a też leczenie bardziej sprawia że mniej tolerujemy słońce RE: Turcja - Bartek - 20-06-2026 (20-06-2026, 15:30)Lusia98 napisał(a): Ja odkąd mam SM dużo lepiej znoszę upały... Wręcz uwielbiam... Jakis hormon szczęścia u mnie jest produkowany.. sił mam więcej . Gorzej znoszę niskie temperatury i zimno. Na wakacjach nie leżę plackiem na słońcu. Pływanie, spacerowanie po pas w wodzie. Dość aktywnie spędzam czas z dziećmi. Aha warto dodać ze, nie zdecydowałam się póki co na żadne leczenie bo miałam tylko jeden potwierdzony rzut w 2019 i cały czas czuje się stabilnie. Czasem myślę że ta tolerancja na ciepło to nie samo SM a też leczenie bardziej sprawia że mniej tolerujemy słońce nie wiem od kiedy ale chyba od początku mojego SM wolę chłodek. klima ma maxa nawet zimą. lato lubię jak jest cień i wiatr... inaczej źle znoszę temperatury |