Forum Chorych na stwardnienie rozsiane
Cześć - Wersja do druku

+- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum)
+-- Dział: Ogólne (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-1.html)
+--- Dział: Przedstaw się (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-4.html)
+--- Wątek: Cześć (/thread-1342.html)

Cześć - Justyna 3 - 08-07-2018

Jestem Justyna od 7 miesięcy leczę się na SM do teraz nie pogodziłam się z tą diagnozą myślałam że jak miałam udar 7 lat temu to mnie nic gorszego nie może spotkać i tu się pomyliłam teraz dom się stał moim więzieniem, a ogród spacerniakiem tak lubiłam w nim pracować a teraz nie mam na nic siły ledwo stoję na nogach.Patrzę jak mój mały kotek biega po trawie wspina się na orzecha i przychodzi na kolana się głaskać a ja go głaszczę a łzy same mi lecą .Myślałam że jestem silna dam radę tak jak dałam 7 lat temu dojść do pełnej sprawności  a jednak się poddaję nie mam już siły dalej walczyć .

Cześć - mpmarzena - 08-07-2018

Witaj Justynko,

Sama nie wiem jak zacząć... Pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy, to ta że jesteś bardzo dzielna. Doszłaś do sił po udarze, więc nie trać wiary że i z SM sobie nie poradzisz. Ten brak sił jest strasznie przytlaczajacy ale zmiana leku może go znacznie zniwelować. Chociaż nie wiem czy jesteś objęta już leczeniem i przyjmujesz jakiś lek (?)
Nie poddawaj się i nie trać wiary i nadziei.
Z całego serca życzę Ci wytrwałości i szybkiego powrotu do pełni sił.

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

RE: Cześć - mufa - 08-07-2018

Justyna po pierwsze witaj wśród nas. Po drugie bardzo ważne jest pozytywne myślenie. Popatrz na to w ten sposób: masz oczy i widzisz ten piękny otaczający świat. Może powinnaś poszukać pomocy psychologa bo jednak teraz jak jest sił ce to kaszy ma lepszy nastrój a potem w zimie będzie gorzej. Walcz

RE: Cześć - agica - 09-07-2018

Hej Justyna, bardzo Cię podziwiam, że dałaś radę dojść do siebie po udarze. to przytłaczające, kiedy człowiek tak wiele już zrobił, a wszystko wraca do punktu wyjścia Smutny ja na początku po diagnozie i początku leczenia kilka razy miałam takie upadki (fizyczne i psychiczne) to był najgorszy moment, ale kiedyś wszystko minie i będzie lepiej, mam nadzieję że w Twoim przypadku też tak będzie Uśmiech

RE: Cześć - Justyna 3 - 09-07-2018

mpmarzena jestem objęta programem leczenia brałam Betaferon teraz biorę Awonex i lekarka proponuje mi zmianę na tabletki i chyba z niej skorzystam właśnie ten brak sił mnie dobija zawsze byłam aktywna wychowałam 4 wspaniałych dzieci i widzę jak im jest ciężko bo czują jak ja się męczę jak się miotam .Bardzo liczę że się poprawi dziękuję za wiarę we mnie .

mufa też pomyślałam o psychologu i na pewno skorzystam z jego pomocy bo czuję że sobie sama nie poradzę teraz dużo czasu spędzam w ogrodzie i mam wyzwanie robimy remont mieszkania córki więc trzeba wszystko organizować .

agica też mam takie wzloty i upadki tych jest zdecydowanie więcej ale nie mogę się poddać może wszystko się unormuje o jakoś będę funkcjonować Uśmiech

Cześć - mpmarzena - 09-07-2018

No to jesteśmy w domu Uśmiech
Ja też brałam Avonex przez 4 lata i wiem co to za zmęczenie nim wywołane. Teraz jestem na Tecfiderze i nie ma śladu po zmęczeniu.

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Właśnie też mam zmienić na Tecfiderę i oby było u mnie tak jak u Ciebie

RE: Cześć - hela - 09-07-2018

Cześć JustynaUśmiech witaj na forumUśmiech

Hela dziękuję za przywitanie