![]() |
|
Zagwozdka - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Czy to stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-6.html) +--- Dział: Czy moje objawy świadczą o stwardnieniu rozsianym? (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-17.html) +--- Wątek: Zagwozdka (/thread-1645.html) Strony:
1
2
|
Zagwozdka - Qiu - 26-11-2018 Hej wszystkim ![]() mam 35 lat, jestem facetem i od 1,5 roku chodzę po lekarzach... ciągle coś mi dolega i nie wiadomo co. Nie będę tu szczegółowo opisywał co i jak ale miałem już USG chyba wszystkich możliwych narządów, rentgeny, badania krwi itd. Na początku podejrzewali neuroboreliozę, 3x mnie na nią badali i nic... Generalnie z objawów które mi się powtarzają i niestety nasilają coraz bardziej to, uczucie dyskomfortu na lewym oku i pogorszenie widzenia, ale tak rzutami, czasem jest dobrze, ból lewego barku, lewej ręki (w ręku łokieć tenisisty i cieśń nadgarsta nie mam pojęcia pół roku temu "się pojawiły" ani nie dźwigałem ani nic, uszkodzony nerw łokciowy do operacji - nerw pogrubiony), drętwienie lewej połowy twarzy, czasami robi mi się również ta połowa gorąca??? Półtora roku temu miałem robiony MR głowy ale nic nie wyszło, ale wtedy się tak źle nie czułem jak teraz. Ciągle w cos wpadam, wypadają mi z rąk rzeczy, mam zawroty głowy, osłabienie, zmieszanie, mam takie dni że nie mam na nic siły i z łóżka bym nie wychodził, czasami zdarzają mi się niczym nie poparte roztroje żołądka. Generalnie 90% objawów dotyczy lewej połowy ciała. Oko, ból barkiu z lewej strony, napięte mięśnie tam też, pobolewania głowy, jak by od wyostrzania wzroku jak się czemuś przyglądam, ból lewej łopatki, szyi z tyłu po lewej stronie, uczucie opuchnięcia. I tak się zastanawiam powoli czy to nie SM. Nie jestm jakimś histerykiem, tylko chciałbym wreszcie wiedzieć co mi dolega... mam już dość. Lista moich badań która jest ok: usg tarczycy, szyi, węzłów chłonnych szyi i pachowych, jamy brzusznej, jąder, doppler szyi i nóg, rtg barku, klatki piersiowej, kręgosłupa szyjnego, MR głowy, kręgosłupa szyjnego ( przed półtora roku), morfologie, ob, crp, różne wirusy, borelie, mononukleozy itd wszystko ok. Czy ktoś może mi polecić jakiegoś neurologa w Warszawie z prawdziwego zdarzenia który mnie zbada, a nie popatrzy na mnie i powie, że nic mi nie jest? bo bylem już u trzech jeden stwierdził, że muszę sobie kupić gryczaną poduszkę firmy xyz, drugi, że to objawy psychosomatyczne, a trzeci, że to zapalenie chrząstek międzyżebrowych... (robiłem usg - z moimi chrząstkami wszystko ok). No to się rozpisałem ![]() z góry dzięki za pomoc! Zagwozdka - hela - 26-11-2018 Cześć, nie diagnozujemy ludzi na forum, Twoje objawy pasują pewnie to wielu chorób, może nie wszystkie naraz. Nie jestem z Warszawy, ale pewnie ktoś Ci poleci dobrego neuro z Twoich okolic. Dobrze że szukasz lekarza, szkoda że nie mają pomysłu co Ci dolega. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Zagwozdka - Qiu - 26-11-2018 (26-11-2018, 21:40)hela napisał(a): Cześć, nie diagnozujemy ludzi na forum, Twoje objawy pasują pewnie to wielu chorób, może nie wszystkie naraz. Nie jestem z Warszawy, ale pewnie ktoś Ci poleci dobrego neuro z Twoich okolic. Dobrze że szukasz lekarza, szkoda że nie mają pomysłu co Ci dolega. Hej, dzięki za odpowiedź, domyślam się, że nie diagnozujecie i nie tego bym chciał założyłem, że może ktoś polecić sensowego neurologa z Wawy, a przy okazji trochę się wyżalić, czasami ktoś coś zasugeruje i później okazuje się to dobrym pomysłem w dalszej diagnostyce.
RE: Zagwozdka - Joanna - 26-11-2018 Cześć Ja polecilabym Ci natomiast iść do dobrego internisty, który szerzej spojrzy na Twoje objawy i pokieruje na dalsze badania i najlepiej pójść prywatnie do kogoś, kto jest ordynatorem i może Cię wziąć w razie czego na oddział. Tak by było najszybciej. Oczywiście weź wszystkie wyniki że sobą, które już masz porobione.
Zagwozdka - hela - 26-11-2018 (26-11-2018, 21:45)Qiu napisał(a):(26-11-2018, 21:40)hela napisał(a): Cześć, nie diagnozujemy ludzi na forum, Twoje objawy pasują pewnie to wielu chorób, może nie wszystkie naraz. Nie jestem z Warszawy, ale pewnie ktoś Ci poleci dobrego neuro z Twoich okolic. Dobrze że szukasz lekarza, szkoda że nie mają pomysłu co Ci dolega. Wyżalanie się pomaga, dobrze się czasem wygadać, grunt że nie jest to Twoje główne zajęcie i że nie usiłujesz sam się zdiagnozować tylko szukasz pomocy specjalistów ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Zagwozdka - agica - 26-11-2018 Hej, współczuję Ci bardzo, bo szukanie pomocy, kiedy lekarze bagatelizują nasze sygnały i odsyłają, to najgorsze co może nas spotkać. Mam nadzieję, że trafisz w dobre ręce, na pewno ktoś poleci Ci dobrą placówkę lub lekarza z rejonu. Ja szukałam pomocy dwa lata, miałam silne rzuty choroby, niestety przez lekarzy odbierane jako nerwica...dopiero w dniu diagnozy Sm poczułam ulgę. Dlatego życzę Ci wytrwałości i powodzenia RE: Zagwozdka - Qiu - 26-11-2018 (26-11-2018, 22:07)Joanna napisał(a): Cześć No właśnie DOBREGO internisty moja internistka wpisała mi już chyba wszystkie możliwe badania jakie są w jej mocy, ale widzę że też jej się pomysły skończyły(26-11-2018, 22:12)hela napisał(a):(26-11-2018, 21:45)Qiu napisał(a):(26-11-2018, 21:40)hela napisał(a): Cześć, nie diagnozujemy ludzi na forum, Twoje objawy pasują pewnie to wielu chorób, może nie wszystkie naraz. Nie jestem z Warszawy, ale pewnie ktoś Ci poleci dobrego neuro z Twoich okolic. Dobrze że szukasz lekarza, szkoda że nie mają pomysłu co Ci dolega. Nie, nie, nie diagnozowac się w internecie nie mam zamiaru. Ale czasami trzeba coś tym lekarzom zasugerować bo by żadnego skierowania nie dali ![]() (26-11-2018, 22:37)agica napisał(a): Hej, współczuję Ci bardzo, bo szukanie pomocy, kiedy lekarze bagatelizują nasze sygnały i odsyłają, to najgorsze co może nas spotkać. Mam nadzieję, że trafisz w dobre ręce, na pewno ktoś poleci Ci dobrą placówkę lub lekarza z rejonu. Ja szukałam pomocy dwa lata, miałam silne rzuty choroby, niestety przez lekarzy odbierane jako nerwica...dopiero w dniu diagnozy Sm poczułam ulgę. Dlatego życzę Ci wytrwałości i powodzenia Dziękuję
RE: Zagwozdka - WorkBorg - 27-11-2018 Podpisuje się pod tym co napisała Joanna, dobry diagnosta w szpitalu. Raz, ma większe możliwości jeżeli idzie o zakres badań, dwa, w razie czego - zawezwie neurologa czy reumatologa na konsultację. Nie wiem czy miałeś robioną punkcję, ale w wielu wypadkach pokazuje różne problemy neurologiczno/metaboliczne. Ale to już rozważy lekarz na oddziale. Mogę polecić dobrego diagnostę w Gdańsku, w Wa-wie niestety nic mi nie wiadomo. RE: Zagwozdka - Qiu - 27-11-2018 (27-11-2018, 02:36)WorkBorg napisał(a): Podpisuje się pod tym co napisała Joanna, dobry diagnosta w szpitalu. Raz, ma większe możliwości jeżeli idzie o zakres badań, dwa, w razie czego - zawezwie neurologa czy reumatologa na konsultację. Ok dzieki, może ktoś się znajdzie z wawy
RE: Zagwozdka - Qiu - 27-11-2018 (27-11-2018, 02:36)WorkBorg napisał(a): Podpisuje się pod tym co napisała Joanna, dobry diagnosta w szpitalu. Raz, ma większe możliwości jeżeli idzie o zakres badań, dwa, w razie czego - zawezwie neurologa czy reumatologa na konsultację. No właśnie... Dobry diagnosta marzenia ściętej głowy Dziś znowu boli mnie pół twarzy i mam zamglone widzenie po tej stronie głowy. Strzelają mi takie prądy z tyłu po lewej stronie szyi aż do nosa z przodu i oka. Nawet jak gryze szczęka mnie boli. W ciągu dnia ból mnie bark i szyja z lewej strony też, masakra. Jutro mam neurologa... znowu, zobaczymy co powie. |