![]() |
|
Początek drogi - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Ogólne (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-1.html) +--- Dział: Przedstaw się (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-4.html) +--- Wątek: Początek drogi (/thread-1805.html) |
Początek drogi - DagaG35 - 28-01-2019 Witam Wszystkich. Jestem Świeżakiem w praktyce i teorii Pierwszy szok za mną. Teraz etap oswojenia i zbierania informacji. Cieszy mnie,że jest takie forum. Że jest tu tak wiele osób, które chętnie dzielą się wiedzą i doświadczeniem. Narazie sobie poczytam...a jest tego bardzo dużo, bo interesuje mnie wszystko ![]() Na pewno niejednokrotnie będę zadawać pytania... liczę mocno na Wasze wsparcie. Pozdrawiam Serdecznie
RE: Początek drogi - hela - 28-01-2019 Cześć, witaj jak masz pytania to śmiało napisz coś o sobie, jak to się zaczęło, czy się leczysz itp.
RE: Początek drogi - agica - 28-01-2019 witaj
RE: Początek drogi - Bubka - 28-01-2019 Witaj na forum. Znajdziesz tutaj odpowiedzi na bardzo dużo pytań. Miłej lektury
RE: Początek drogi - DagaG35 - 28-01-2019 (28-01-2019, 12:14)hela napisał(a): Cześć, witaj Pytań mam całą masę (pewnie jak każdy po usłyszeniu diagnozy), ale one poczekają ![]() Mam 34 lata. Nie pamiętam od ilu lat czułam się "chora". Na pewno od 2009 zaczęłam nękać (dosłownie) lekarzy w tym neurologa... Niestety wszystkie objawy były zawsze w jakiś sposób wytłumaczalne, a jeśli nie to wmawiano mi nerwicę I odsyłanie od lekarza do lekarza. Nawet mąż prawie wmówił mi, że jestem hipochondryczką... Dopiero rezonans w kwietniu 2018 wszystkim zamknął buzie. Liczne ogniska demielinizacji w istocie białej obu półkul. W rdzeniu kręgowym nie lepiej. Krótki pobyt na oddziale potwierdził tylko obecność prążków i wykluczyli Boreliozę. Diagnozy nie postawiono. Od października borykam się z rzutem... Brak wolnych terminów, szybka zmiana lekarza i podratowanie lekami (milgamma, Nivalin, IPP, Nervoptim i teraz coś na zawroty głowy) najbardziej upierdliwe objawy puściły Próbuję się teraz dostać do lekarki prowadzącej program SM. Narazie termin mam na połowę marca. Jeszcze nie wiem co mam z sobą zrobić i jak postępować.
RE: Początek drogi - hela - 28-01-2019 Postarać się o jak najszybsze włączenie do programu to na pewno, powinni Cię ze szpitala pokierować w odpowiednie miejsce, a nie tak po prostu wypisać do domu
RE: Początek drogi - agica - 28-01-2019 (28-01-2019, 12:43)DagaG35 napisał(a):(28-01-2019, 12:14)hela napisał(a): Cześć, witaj to, że na początku robią z Nas wariatów, to wiele osób przechodziło mnie tak dwa lata leczono na nerwy
RE: Początek drogi - DagaG35 - 28-01-2019 (28-01-2019, 13:15)agica napisał(a):(28-01-2019, 12:43)DagaG35 napisał(a):(28-01-2019, 12:14)hela napisał(a): Cześć, witaj (28-01-2019, 13:15)agica napisał(a):To jest straszne takie lekceważenie... O ile wcześniej można było zacząć działać? Gdyby tylko któryś lekarz potraktował poważnie. Czuję ogromny żal z tego powodu. A ile jest takich osób, które dały sobie wmówić jakąkolwiek z tych prostych wymówek?(28-01-2019, 12:43)DagaG35 napisał(a):(28-01-2019, 12:14)hela napisał(a): Cześć, witaj Ech no mogę się tylko cieszyć, że w końcu wiem na czym stoję . Nic tylko zacząć działać .
RE: Początek drogi - Joanna - 28-01-2019 Witaj na forum Rozgosc się, szukaj informacji, pytaj się, jest tu wiele chętnych osób do pomocy ![]() Trzymam kciuki za szybkie wdrożenie leczenia i staraj się prowadzić higieniczny tryb życia, to na pewno nie zaszkodzi A tak to większość z Nas pracuje, ma rodziny, zainteresowania tak jak inni zdrowi ludzie
RE: Początek drogi - speculum - 28-01-2019 Hej
|