![]() |
|
Witajcie moi drodzy, nówka na forum - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Ogólne (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-1.html) +--- Dział: Przedstaw się (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-4.html) +--- Wątek: Witajcie moi drodzy, nówka na forum (/thread-2284.html) |
Witajcie moi drodzy, nówka na forum - worstdayever - 29-11-2019 Witam wszystkich serdecznie ![]() Na forum trafiłam dzięki jednej z Pań administratorek, którą spotkałam w Galerii Bałtyckiej w Gdańsku na promocji projektu #minutadlaSM. Dziękuję bardzo! Mam na imię Ada, mam 29 lat i SM zdiagnozowano u mnie pod koniec września tego roku. Wszystko zaczęło się od niewielkiego zaburzenia widzenia w kwietniu 2019. Kolejnym etapem był rezonans, wyszło 5 zmian demielizacyjnych. We wrześniu trafiłam do jednego ze szpitali na oddział neurologiczny. Zrobiono standardowe badania krwi, punkcję lędźwiową, ponownie rezonans głowy i dodatkowo kręgosłupa. Diagnoza: SM - odezwiemy się jak będzie możliwość włączenia do programu... Spodziewałam się, że w przypadku tego szpitala może to trwać bardzo długo... Z ogromną pomocą męża wzięliśmy sprawy w swoje ręce i zgłosiliśmy się do lekarza prywatnie na początku listopada. Dzięki niemu trafiłam ponownie na oddział neurologiczny, ale w innej placówce. Wszystko poszło bardzo szybko i sprawnie i od ponad tygodnia jestem w programie lekowym - betaferon. ![]() Co mogę powiedzieć na temat leczenia? Na razie przebiega bez większych skutków ubocznych. Mogę nawet powiedzieć, że jestem z niego zadowolona. Wiem, że to dopiero początek. Uważam jednak, że wiele zależy od nas! Im lepsze nastawienie tym łatwiej radzić sobie z rzeczywistością. Nie poddaje się, bo we wszystkim trzeba znaleźć coś pozytywnego. Najwięcej siedzi w naszej głowie - dosłownie i w przenośni ![]() Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Trzymajcie się ciepło! RE: Witajcie moi drodzy, nówka na forum - Orchidea - 30-11-2019 Witaj,tak trzymaj. RE: Witajcie moi drodzy, nówka na forum - goska71 - 30-11-2019 hej imienniczko mojej corki ![]() Ady,albo jak to mowie Adziory to fajne i twarde dziewuszki. ; RE: Witajcie moi drodzy, nówka na forum - Joanna - 30-11-2019 Witaj na forum Miło Nam, że do Nas dołączyłas Nastawienie pozytywne, tak trzymać
RE: Witajcie moi drodzy, nówka na forum - Anka - 30-11-2019 Rozgość się na forum! Witaj. RE: Witajcie moi drodzy, nówka na forum - Agata05 - 30-11-2019 Hej, witaj na forum ![]() Jakie były twoje objawy ze strony oczu? RE: Witajcie moi drodzy, nówka na forum - agica - 30-11-2019 Hej
Witajcie moi drodzy, nówka na forum - hela - 30-11-2019 Cześć, witaj ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Witajcie moi drodzy, nówka na forum - nadziejka - 30-11-2019 Witaj [emoji3526] Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka RE: Witajcie moi drodzy, nówka na forum - worstdayever - 30-11-2019 (30-11-2019, 09:16)Agata05 napisał(a): Hej, witaj na forum Hej Agata, ciężko mi było opisywać te objawy za każdym razem jak pytali lekarze. Miałam takie wrażenie, że patrząc w lewo/prawo, a potem przed siebie mój wzrok "nie nadążał" wrócić. Przez to miałam problemy z prowadzeniem samochodu. Do tego miałam zawroty głowy i nieznaczne zaburzenia równowagi. Wszystko przeszło po niecałych dwóch tygodniach i od tej pory nic się nie dzieje. (30-11-2019, 00:52)goska71 napisał(a): hej imienniczko mojej corki Hej Gosiu, oj coś w tym jest, że Ady to dość silne osoby
|