![]() |
|
Witajcie - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Ogólne (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-1.html) +--- Dział: Przedstaw się (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-4.html) +--- Wątek: Witajcie (/thread-2417.html) |
Witajcie - BPQM - 21-02-2020 Witajcie Koleżanki, Koledzy, Mam na imię Patryk. Ja trafiłem do szpitala we wrześniu 2019. Na początku września zidentyfikowano u mnie pozagalkowe zapalenie nerwu wzrokowego. W szpitalu dostałem sterydy i dzisiaj widzę już bardzo dobrze. Pobrano mi płyn z rdzenia kręgowego i wyniki potwierdziły obecność prążków oligoklonalnych ![]() Gdy opuściłem szpital zmieniłem tryb życia o 180 stopni. Dieta i aktywność to codzienny kierunek mojego życia, od pierwszego rzutu mija już prawie 6 miesięcy i staram się codziennie kontrolować swój stan i narazie nie widzę zmian... w rezonansie miałem dwa hiperintensywne ogniska. Wczoraj miałem kolejny rezonans magnetyczny i czekam na wyniki 2 tygodnie Trzymam za wszystkich kciuki, abyście byli silni w codziennej walce z SM i robili rzeczy niezwykle! Pozdrawiam, Patryk RE: Witajcie - BPQM - 21-02-2020 (21-02-2020, 10:19)e-smka napisał(a): Hej, witaj!Dziękuje. U mnie była bardzo szybka reakcja. W niedziele czułem wieczorem, że coś jest nie tak, w poniedziałek rano już nie widziałem. W środę wybrałem się natychmiast do okulisty, w czwartek byłem u najlepszego u okulisty w Poznaniu, który zrobił mi badania i wydał wniosek do neurologa, w kolejny poniedziałek byłem u neurologa, a we wtorek znalazłem się w szpitalu MSWiA w Poznaniu, czas 8 dni. Dla Ciebie tez dużo zdrówka, pozdrawiam
RE: Witajcie - klaudia26 - 21-02-2020 Witaj na forum widzę że ty również z Wielkopolski ![]() A jesteś już w programie lekowym? RE: Witajcie - BPQM - 21-02-2020 Cześć.2 Moim Drodzy, Chciałbym abyście byli silni z SM. Ja po diagnozie postanowiłem zrobić rzeczy niezwykle, jestem Taternikiem i członkiem KW w Poznaniu. W zeszłym roku postanowiłem w październiku zdobyć Mnicha, a następnie zaliczyłem lodowiec w Alpach na 4 tys. metrów i uważam, ze nie poddam się chorobie. Jestem Trenerem, Coachem wiec nie lubię się poddawać i nigdy tego nie zrobię. Bądźmy silni i pełni nadziei, dbajmy o każdy cykl naszego dnia, życia. Wykorzystujmy aby ten trudny dla nas czas wykorzystać maksymalnie, bo czas jest tutaj najważniejszy. Dbajcie o dietę i sprawność fizyczna, nawet jak totalnie nam się nie chce, nie ma takiej wymówki. Uważam, ze możemy z tym walczyć tylko i wyłącznie gdy pokażemy nasza wewnętrzna siłe naszej chorobie... trzymajcie się ciepło i jestem z Wami!!! (21-02-2020, 10:37)klaudia26 napisał(a): Witaj na forumCześć Klaudia, tak z Wielkopolski ![]() Nie, nie jestem jeszcze objęty programem. Zobaczymy jak wyniki za 2 tygodnie MRI, obecnie mam swój osobisty program: dieta, aktywność fizyczna, zero alkoholu, zero papierosów, zero tłuszczów nasyconych, jak najmniej stresu... i narazie jest OK
RE: Witajcie - klaudia26 - 21-02-2020 A nie zaproponowali ci włączenia do programu po diagnozie? I gratuluję osiągnięć masz bardzo pozytywne nastawienie. Super że pomimo diagnozy stawiasz sobie takie cele ![]() Ja już się do wspinaczki niestety nie nadaję chociaż też lubiłam wyjazdy w góry. RE: Witajcie - BPQM - 21-02-2020 (21-02-2020, 10:51)klaudia26 napisał(a): A nie zaproponowali ci włączenia do programu po diagnozie? Klaudia, mam pozytywne nastawienie, ponieważ życie mnie nauczyło, aby być pozytywnie nastawionym. Znam ludzi, którzy udowodnili mi, że nie ma rzeczy niemożliwych, a sam jestem wykładowcą Lean Managementu, gdzie celem jest nauczyć innych - zarządzać zmianą. Tak stawiam sobie, bo to ważne aby to robić... Klaudia, nigdy nie mów nigdy, zawsze możesz zrobić nie możliwe... wiara, nadzieja i nierealne cele Głowa do góry ! Nie dostałem takiej propozycji włączenia do programu. RE: Witajcie - klaudia26 - 21-02-2020 Ja akurat też różne cele sobie stawiam i już wiele z nich osiągnęłam choć inni mówili że nie dam rady ![]() Aktywna fizycznie też jestem choć o tej porze roku mniej. Ale skoro nie mogę wejść na 3 piętro po schodach to w górach raczej też byłoby trudno ![]() A nie szukałeś programu w innym miejscu skoro tam ci nie zaproponowano leczenia? Ja jestem w programie na Szwajcarskiej w Poznaniu. Może tam spróbuj? RE: Witajcie - BPQM - 21-02-2020 (21-02-2020, 11:15)klaudia26 napisał(a): Ja akurat też różne cele sobie stawiam i już wiele z nich osiągnęłam choć inni mówili że nie dam rady Bądź silna i tak trzymaj. Czekam za wynikami MRI (2 tygodnie) następnie jadę do MSWiA, mojego lekarza prowadzącego w celu dalszych konsultacji. Oczywiście taka propozycja z moich ust padnie, więc będę o programie rozmawiał z Lekarzem prowadzącym. Dziękuje, dobrze wiedzieć
RE: Witajcie - Anka - 21-02-2020 Cześć! Walcz o włączenie do programu Nie ma co czekać Szkoda ze od razu ci tego nie zaproponowali Pozdrawiam! RE: Witajcie - BPQM - 21-02-2020 Możecie przybliżyć tematykę Programu Leczenia SM? Jakie warunki korzystania z programu? Jaka jest prawidłowa nazwa programu? Co mnie obejmuje, a co nie? Dziekuje. |