![]() |
|
Co wam poprawia samopoczucie? - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Pozostałe (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-8.html) +--- Dział: Wszystkie tematy, które nie pasują do innych działów (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-53.html) +--- Wątek: Co wam poprawia samopoczucie? (/thread-3065.html) |
Co wam poprawia samopoczucie? - Lusia98 - 06-10-2021 Czy jest coś co Wam poprawia samopoczucie? U mnie jest to gorzka czekolada taka 100%... Jak jej nie zjem to dosłownie depresja gotowa. Dziwne zjawisko już kilka razy testowałam ten stan i muszę mieć zawsze ja przy sobie . Kawka też ważna ale nie tak jak gorzka czekoladaaaa... A wy po czym możecie góry przenosić ?
RE: Co wam poprawia samopoczucie? - histeryczka_sztuki - 06-10-2021 (06-10-2021, 13:53)Lusia98 napisał(a): Czy jest coś co Wam poprawia samopoczucie? Olejek CBD na noc, gorzka czekolada baaaardzo też, cytrusy (może to kwestia psychiki ale mam wrażenie, że jak je jem to czuje się lekko i pełna witamin + energii), kąpiele z solą Epsom albo olejkami lawendowymi
RE: Co wam poprawia samopoczucie? - fruu - 06-10-2021 dobra książka, muzyka, kąpiele i zapach. Jestem wrażliwy na zapachy, więc kolekcje olejków mam całkiem sporą i potem tworzę mieszanki :-D Są jeszcze słodycze, szczególnie krówki z milanówka, ale tu jestem na odwyku, więc chyba musze o nich zapomnieć :-( I oczywiście słońce. Uwielbiam początek nowego dnia. RE: Co wam poprawia samopoczucie? - Lusia98 - 06-10-2021 Ojej kąpiel w soli epsom faktycznie dla mnie też zawsze łagodzi wszelkie dolegliwości i jest zbawienna po dniu z moja dwójką dzieciaczków !! RE: Co wam poprawia samopoczucie? - MasteR - 07-10-2021 Może to troszkę chore, ale mi poprawia humor praca (jestem programistą, i jeśli napiszę jakiś kod, który działa tak jak zamierzałem, to następuje przypływ endorfin) - pracoholizm? Poza tam, to rooower i wszelka aktywność fizyczna, którą po kuracji solu sukcesywnie zwiększam + siłownia (która niestety odeszła troszkę na bok, ale zawsze pozostaje praca z hantlami i pompkami w domowym zaciszu). W pewnych okolicznościach gry (w tel/pc/konsoli), ale to na krótko. Niestety skuteczną metodą jest parę drinków whisky z colą, aleee obecnie nie stosuję. RE: Co wam poprawia samopoczucie? - Lusia98 - 07-10-2021 Ja też jestem pracoholikiem ale chyba zanim się "rozchorowałam" to trochę przecholowalam z tym wszystkim bo pracowałam po 15h dziennie. Mówią że gonimy za pieniędzmi dopóki mamy zdrowie a potem ich potrzebujemy żeby to zdrowie odzyskać ? RE: Co wam poprawia samopoczucie? - MasteR - 07-10-2021 Ja pierwszy rzut (tak podejrzewam, że to to) miałem w 2017 roku po tym jak przez około roku pracowałem też ok 14-15h dziennie w dużym stresie. Podejrzewam, że to był wyzwalacz. W każdym razie zmieniłem teraz podejście, tak że praca daje mi satysfakcję
RE: Co wam poprawia samopoczucie? - micah89 - 09-02-2022 Mi pomaga muzyka i herbata konopna
RE: Co wam poprawia samopoczucie? - MarcinS - 09-02-2022 Mnie na dzień dzisiejszy nie pomaga nic... RE: Co wam poprawia samopoczucie? - fruu - 09-02-2022 To może postaraj się to zmienić? Bo wiesz, dobrze jest mieć fajne i nieszkodliwe uzależnienia :-D |