![]() |
|
Pozdrowienia dla Forumowiczów :) - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Ogólne (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-1.html) +--- Dział: Przedstaw się (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-4.html) +--- Wątek: Pozdrowienia dla Forumowiczów :) (/thread-437.html) |
Pozdrowienia dla Forumowiczów :) - Klaudia - 20-10-2016 Witam, wszystkich serdecznie i przesyłam pozdrowienia- nazywam się Klaudia... W czerwcu tego roku obroniłam magistra, podpisałam umowę o pracę na 2- lata, przeprowadziłam się z Ukochanym do wymarzonej kawalerki i dostałam diagnozę -> SM. W zasadzie, to nie wiem czy jestem rozgoryczona, smutna, bardziej religijna, czy może w szoku- jakoś ta diagnoza mnie nie rusza. Wcześniej myślałam że ta choroba "nie boli", bo to przecież "tylko" niedowłady i paraliże... i zaczęłam budzić się w nocy <skurcze, drętwienie i ból nóg> i wszystko jest dobrze... planuje wyjazdy, imprezy, bale, tańce... i tańczę tylko w trakcie muszę usiąść odpocząć... Dopiero się tego wszystkiego uczę... nie wiem co robić i jak? co stosować, jaka dieta, może basen ? jakaś rehabilitacja, ćwiczenia, może masaże ? Jeszce nie minął rok od diagnozy ...czuję się dobrze i źle i nie wiem jak... Wiem jedynie że nową grupę znajomych należy pozdrowić POZDRAWIAM wiec serdecznie staropolskim obyczajem Klaudia RE: Pozdrowienia dla Forumowiczów :) - Blanka - 20-10-2016 Czesc Klaudia? Miałbyć uśmiech a jest znak zapytania hmm RE: Pozdrowienia dla Forumowiczów :) - mufa - 20-10-2016 Witaj Klaudia. Trzeba żyć tu i teraz, więc dawaj. Ja mam zalecenia basen 2x tyg na pół godziny RE: Pozdrowienia dla Forumowiczów :) - reni - 20-10-2016 (20-10-2016, 15:28)Klaudia napisał(a): Witam, wszystkich serdecznie i przesyłam pozdrowienia- nazywam się Klaudia... Cześć. Początki są najgorsze. Trudno się odnaleźć w nowej sytuacji, ale dość szybko okazuje się, że nie jest tak źle. Fajnie, że do nas dołączyłaś. Śmiało pytaj o wszystko, czego nie wiesz. Jesteś już w jakimś programie lekowym? PS Nie pozwól, żeby pasmo Twoich sukcesów zostało przesłonięte przez zdiagnozowanie SM! ![]() Ślę serdeczne pozdrowienia! RE: Pozdrowienia dla Forumowiczów :) - belanna - 20-10-2016 Witaj Klaudia Pomyśl - może lepiej, że stało się to już po tym wszystkim, a nie wtedy, kiedy dopiero pisałaś pracę mgr i przygotowywałaś się do obrony. Mnie SM dopadło niedługo po doktoracie, też tuż po tym, jak podpisałam umowę o pracę i klaskam uszami, że po, a nie przed .Wiem, że początki są trudne, wszyscy przez to przechodziliśmy. Ale zwykle wszystko się zaskakująco szybko układa i okazuje się, że życie po diagnozie wygląda z grubsza tak samo jak przed nią...
RE: Pozdrowienia dla Forumowiczów :) - Areliee - 20-10-2016 Hej Klaudia! Witaj na forum, trafilas do grupy swietnych ludzi, latwiej sie przechodzi chorobe z takim wsparciem ![]() No i najwazniejsze, to sie nie poddawac i robic swoje! Dbac o siebie, nawet bardzo, ale nie dawac SMerfowi zadnych praw, bo ich nie ma I nadal realizowac swoje plany i marzenia Gratuluje sukcesow i zycze duzo szczescia!
RE: Pozdrowienia dla Forumowiczów :) - Klaudia - 21-10-2016 (20-10-2016, 16:42)Blanka napisał(a): Czesc Klaudia? ha ha "u nas" tak to wychodzi... chcemy uśmiechy a pojawiają się krzywe minki ale, wszyscy wiemy jak jest- dzięki za powitanie (20-10-2016, 17:33)mufa napisał(a): Witaj Klaudia. też się zapiszę na basen...tylko ciężko się czasem zmobilizować... ale gdy widzę wasze wsparcie i szczere motywowanie tooo w pon idę się zapisać ! ![]() (20-10-2016, 22:00)Areliee napisał(a): Hej Klaudia! No właśnie! dobrze powiedziane - dzięki takim słowom jakoś tak łatwiej dbać o siebie i się uśmiechać - Ogromne DZIĘKI : ![]() dzisiaj idę na darmowe porady kosmetyczki do ŻAk'a ( to taka szkoła policealna-dziewczyny się na kimś uczą zawodu) to mnie wymalują i uderzam w miasto na piwo :p (20-10-2016, 20:25)belanna napisał(a): Witaj Klaudia OOO super! - doktorat czyli jesteś bardzo mądra - też o tym myślę ale dałam sobie na razie wolne.... cieszę się że Tobie się udało iiii zgłoszę do Ciebie jak trochę ochłonę tooo trochę mi poopowiadasz ![]() (20-10-2016, 17:56)reni napisał(a): Cześć. Początki są najgorsze. Trudno się odnaleźć w nowej sytuacji, ale dość szybko okazuje się, że nie jest tak źle. Tak przyjmuję AVONEX, rożnie się po tym czuje...ale, nie ma się co rozdrabniać- ha ha , będę was regularnie zasypywać pytaniami, bo do Was najlepiej
RE: Pozdrowienia dla Forumowiczów :) - mufa - 21-10-2016 Ja chodzę na basen bo muszę z córką na zajęcia. Ona pływa to i ja muszę RE: Pozdrowienia dla Forumowiczów :) - Joanna - 21-10-2016 Cześć Klaudia Super ze do Nas dołączyłas. Pytań nigdy nie za duzo, a my chętni do pomocy również pozdrawiam
|