![]() |
|
Anglia - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Leczenie (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-10.html) +--- Dział: Leki, programy lekowe, leczenie w Polsce i innych krajach (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-11.html) +--- Wątek: Anglia (/thread-716.html) |
Anglia - Grzesiek 1978 - 27-06-2017 Witam wszystkich zostalem zdjagnozowany i podano mi Alemtuzumab w zeszlym roku przez 5 dni czekam teraz na kolejny zabieg 3 dniowy moze jest ktos z jakims doswiadczeniem z tym lekiem ? Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk RE: Anglia - hela - 27-06-2017 u nas jest refundowany od niedawna zdaje się, i jest w drugiej linii RE: Anglia - Grzesiek 1978 - 27-06-2017 Ja jestem zielony w temacie 1 linia, 2 linia co to oznacza ? Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk RE: Anglia - klaudia26 - 27-06-2017 Leki pierwszej linii to te które dostaje się na początek (interferon tecfidera copaxone plegridy). Leki drugiej linii dostaje się kiedy te pierwszej linii nie dają oczekiwanego efektu czyli nie działają i chorba dalej postępuje albo jeśli ktoś źle reaguje na leki pierwszej linii. RE: Anglia - Grzesiek 1978 - 27-06-2017 Czyli druga linia znaczy ze choroba jest juz zaawansowana, jedyne co mi powiedziala pani doktor ze to jest nowy dobry lek jedyny plus ze nie musze nic brac ( lubie zapomniec ) tylko witamine D , dzieki Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk RE: Anglia - baryla1969 - 27-06-2017 (27-06-2017, 19:03)Grzesiek 1978 napisał(a): Czyli druga linia znaczy ze choroba jest juz zaawansowana, jedyne co mi powiedziala pani doktor ze to jest nowy dobry lek jedyny plus ze nie musze nic brac ( lubie zapomniec ) tylko witamine D , dzieki Cześć Grzsiek. Może nir jest tak jak piszesz. Nie wiem jak jest w Anglii, ale pewnie calkiem inaczej i u nich nie ma takiego podziału pewnie. To u nas w Polsce jest taki podzial na I i II linie. Czyli wcale nie znaczy to, że masz całkiem zaawnsowaną chorobę, Predzej dostałeś ten lek bo dobrze działa i był odpowiedni dla Ciebie i nie ma takich ograniczeń jak u nas. Nie można wszystkiego co w Polsce przełożyć na to jak jest w Anglii. RE: Anglia - Grzesiek 1978 - 27-06-2017 Dzieki sam sie nie znam za bardzo wiem ze tylko 2 moze 3 razy sie dostaje lekarstwo na cale zycie pierwsze 9 miesiecy przeszlo dobrze u mnie czekam na 2 sesje i moze czas wrucic do PL. Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk (27-06-2017, 19:40)Grzesiek 1978 napisał(a): Dzieki sam sie nie znam za bardzo wiem ze tylko 2 moze 3 razy sie dostaje lekarstwo na cale zycie pierwsze 9 miesiecy przeszlo dobrze u mnie czekam na 2 sesje i moze czas do PL. Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk do PL. Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk (27-06-2017, 19:40)Grzesiek 1978 napisał(a): Dzieki sam sie nie znam za bardzo wiem ze tylko 2 moze 3 razy sie dostaje lekarstwo na cale zycie pierwsze 9 miesiecy przeszlo dobrze u mnie czekam na 2 sesje i moze czas do PL. Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk [/quote] Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk (27-06-2017, 19:40)Grzesiek 1978 napisał(a): Dzieki sam sie nie znam za bardzo wiem ze tylko 2 moze 3 razy sie dostaje lekarstwo na cale zycie pierwsze 9 miesiecy przeszlo dobrze u mnie czekam na 2 sesje i moze czas wrucic do PL. Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk do PL. Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk [quote='Grzesiek 1978' pid='5936' dateline='1498585235'] Dzieki sam sie nie znam za bardzo wiem ze tylko 2 moze 3 razy sie dostaje lekarstwo na cale zycie pierwsze 9 miesiecy przeszlo dobrze u mnie czekam na 2 sesje i moze czas do PL. Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk RE: Anglia - baryla1969 - 27-06-2017 (27-06-2017, 19:40)Grzesiek 1978 napisał(a): Dzieki sam sie nie znam za bardzo wiem ze tylko 2 moze 3 razy sie dostaje lekarstwo na cale zycie pierwsze 9 miesiecy przeszlo dobrze u mnie czekam na 2 sesje i moze czas wrucic do PL. Ile razy i jak to dopytaj tam w Anglii na miejscu. Nie wiem jakby to bylo gdybyś wrócił do PL i chciał się tym leczyć. Nie mam pojecia może ktoś inny tu wie. Ale na pewno leczenie jest w Anglii łatwiejsze niż tu to znaczy może bardziej dostępne, nie tak ograniczone jak w Polsce. A jakbys wracał to do jakiego miasta w Polsce? RE: Anglia - Grzesiek 1978 - 27-06-2017 Ja przyjme jeszcze raz i podobno tyle sprawdzanie krwi tylko co miesiac przez 5 lat, kolega poleca naturalna medycyne jemu pomaga ( nie ma MS ) uziemiania i oddychanie specjalne bezdech Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk Uziemianie polecam latwe i darmowe Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk |