![]() |
|
Początek... ? - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Czy to stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-6.html) +--- Dział: Czy moje objawy świadczą o stwardnieniu rozsianym? (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-17.html) +--- Wątek: Początek... ? (/thread-722.html) |
Początek... ? - Tauron - 03-07-2017 Witam! Mam problemy w erekcją, libido, drżą mi czasem mięśnie w nogach, rękach. Nie mocno, ale w róznych miejscach. Bardzo bardzo delikatnie drżą mi dłonie i to tez może nie w każdej pozycji. Pulsowanie w ciele, pulsujący brzuch leżąc. Mam tez problem ze snem, budze się w nocy no i czuje, że ten sen nie jest jak dawniej. Neurlog, internista, do którego najpierw ? RE: Początek... ? - klaudia26 - 03-07-2017 Witaj wydaje mi się ze twoje objawy nie są zbyt charakterystyczne dla sm. Ja na twoim miejscu zaczęłabym od podstawowych badań. Może to tylko jakieś braki w organizmie spowodowane zła dieta. Albo za dużo stresu. Może to tez być problem natury psychicznej. Takie problemy powodują naprawdę wiele objawów fizycznych. Myślę że najpierw warto przeanalizować i sprawdzić takie podstawowe sprawy a jeśli to nic nie pomoże to wtedy zacząć szukać dalej.Pozdrawiam i powodzenia
Początek... ? - hela - 03-07-2017 Zacznij od lekarza rodzinnego, moze to coś prostego w diagnozie, wytłumaczenie moze być banalne powodzenia![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Początek... ? - Tauron - 04-07-2017 (03-07-2017, 19:07)hela napisał(a): Zacznij od lekarza rodzinnego, moze to coś prostego w diagnozie, wytłumaczenie moze być banalne Wątpię. Takie złożone przyczyny same z siebie się nie biorą . Zwyczajny strach przed pójściem do lekarza. Początek... ? - hela - 04-07-2017 Drżenie moze być spowodowane np brakiem magnezu, nic w tym skomplikowanego nie ma, a do neurologa i tak trzeba mieć skierowanie od rodzinnego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Początek... ? - Tauron - 04-07-2017 (04-07-2017, 08:48)hela napisał(a): Drżenie moze być spowodowane np brakiem magnezu, nic w tym skomplikowanego nie ma, a do neurologa i tak trzeba mieć skierowanie od rodzinnego Chyba, że ma się możliwość darmowej prywatnej opieki :-). Początek... ? - hela - 04-07-2017 a Ty sie chciałeś tu poradzić czy pochwalić? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Początek... ? - Tauron - 04-07-2017 (04-07-2017, 12:45)hela napisał(a): a Ty sie chciałeś tu poradzić czy pochwalić? Tutaj nie ma się czym chwalić. Lekarzy najlepiej omijać z daleka i żyć w zdrowiu. Bywa jednak inaczej i trzeba się ratować jak się da. RE: Początek... ? - belanna - 04-07-2017 Podobnie jak dziewczyny myślę, że najlepiej zacząć od internisty / rodzinnego. RE: Początek... ? - mufa - 04-07-2017 Hela jesli mam być szczera to ja gdyby nie prywatna opieka dalej zylabym w zawieszeniu, gdyż neurolog na NFZ kazała czekać rok. Na szczęście od neurologa z Luxmedu dostałam skierowanie do szpitala na diagnostykę. Oczywiście bardzo chciałabym żeby idąc do lekarza na NFZ dostać badania które się potrzebuje A nie prosić o wszystko. Ot taki super funkcjonujący system opieki u nas |