![]() |
|
Problemy z opróżnieniem pęcherza moczowego - Wersja do druku +- Forum Chorych na stwardnienie rozsiane (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum) +-- Dział: Objawy - SM (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-19.html) +--- Dział: SM i pęcherz (https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/forum-20.html) +--- Wątek: Problemy z opróżnieniem pęcherza moczowego (/thread-729.html) Strony:
1
2
|
Problemy z opróżnieniem pęcherza moczowego - Anna 888 - 15-07-2017 Witam czy ktoś z was ma właśnie takie problemy z opróżnieniem pęcherza , musicie sie bardzo wysilic żeby to zrobić ??? Jak sobie z tym radzicie ??? Bylam u urologa ale przepisal mi jakis ziolowy UROCAL saszetki ... Problemy z opróżnieniem pęcherza moczowego - hela - 15-07-2017 Pij dużo, jest prościej, zreszta wole to od nietrzymania moczu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: Problemy z opróżnieniem pęcherza moczowego - klaudia26 - 15-07-2017 Ja mam problem z tym żeby w ogóle zacząć... niestety na to nie ma leków. Na nietrzymanie moczu są więc pod tym względem tu jest trochę lepiej... ale jeden i drugi problem jest uciążliwy... RE: Problemy z opróżnieniem pęcherza moczowego - sloneczko25 - 15-07-2017 Anna 888 ja radzę po prostu dać sobie czas czasami też muszę dłużej poczekać niestety zaleganie moczu w nerkach ma swoje minusy ja łykam tabletki ziołowe Cystone Himalaya bo często miewam kłopoty z bakteriami i te mi naprawdę pomagają ![]() Ponoć dobre są też herbatki z liści laurowych - smak niezbyt tabletki też pachną ziołami ale szybko się łyknie i ok ![]() Morał z tego taki, że mamy dużo pić ( niekoniecznie alkoholu) i uzbroić się w cierpliwość
RE: Problemy z opróżnieniem pęcherza moczowego - Anna 888 - 15-07-2017 Może rzeczywiście za bardzo tym się stresuje ale jest to dla mnie uciążliwe zwłaszcza gdy gdzieś jestem ogólnie mi jest ciężko zacząć i w trakcie też ciężko ... Dziękuję wam za wasze rady Fajnie że są takie fora jak te ![]() Ja się najbardziej boję że przyjdzie taki dzień że przyjdzie taki dzień że całkiem zatrzyma mi się mocz i założą mi cewnik na stałe .... RE: Problemy z opróżnieniem pęcherza moczowego - sloneczko25 - 15-07-2017 No jest to uciążliwe ale nie tylko Ty się z tym borykasz jedyne co to już wiesz, że jest nas więcej z takimi i innymi problemami, bo w różnych dziedzinach sporo tego Czyli daj se na luz i spokojnie dalej do przodu
RE: Problemy z opróżnieniem pęcherza moczowego - Anna 888 - 20-07-2017 Witam w innym wątku pisałam ze własnie jestem na solu w szpitalu , teraz napiłam sie herbaty usiadłam i popusciłam troche moczu , wpadłam w panike zaczelam płakac ... Wczesniej tak jak pisalam ciężkoo bylo mi oproznic pecherz ... Pomocy czy ktoś miał tez takie epizody ... Odrazu polecialam do buftu po podpaske i narazie tak siedze ... Jezstem zrozpaczone ... Prosze ws o odpowiedz... Czy to oznacze ze juz bede chodzilA w pampersie ...
RE: Problemy z opróżnieniem pęcherza moczowego - klaudia26 - 21-07-2017 Nie przejmuj się skoro to był tylko jeden raz to jeszcze nic nie znaczy. Powiedz o tym lekarzowi. Jeśli będzie ci się to powtarzało to lekarz powinien wypisać ci leki. Ja mam problem z nietrzymaniem moczu tylko okresowo (głównie podczas upalow). Na razie leków jeszcze nie biorę ale mój neurolog powiedział mi że jeżeli będę chciała to mam powiedzieć to da mi leki. U mnie ten problem zaczął się już 3 albo 4 lata przed diagnozą (czyli ponad 6 lat temu) i w pampersie nie chodzę. Także spokojnie w razie potrzeby leki i powinno być lepiej
RE: Problemy z opróżnieniem pęcherza moczowego - sloneczko25 - 21-07-2017 Anna888 ja cały czas chodzę z grubszymi wkładkami bo przy kaszlaniu czasem też jest kicha a kaszel mam ciągle ale się przyzwyczaiłam. RE: Problemy z opróżnieniem pęcherza moczowego - Anna 888 - 21-07-2017 Dziekuje za odpowiedzi , strasznie spanikowalam wczoraj ale wplyw na to mialo pare rzeczy .... Narazie byla to jedno razowa sytuacja chociaz mam dziwne uczucie w pecherzu .. Pani doktor powiedziala ze to moglo byc spowodowane przez sterydy poniewaz zatrzymuja mocz i moze poprostu pecherz juz sie przepelnil ... Zobaczymy w przyszlosci
|